12.2.2021

Järjestötiedote 3/2021

1 Innostu, kehity ja virity! Virityspäivä 16.2.2021!
2 HYYn häirintäyhdyshenkilöt
3 Hae HYYn toiminta-avustusta ja järjestölehtitukea
4 Alina-vuorojen varauskierrokset syksylle 2021 alkavat 1.3.2021!
5 Alina-koulutusten tilanne ja tulevaisuus
6 TAHLO-walk-in Zoomissa 18.2.2021!
7 Hae kalustetukea!
8 Jäitkö ilman tilaa tilajaossa? – Lue ohjeet ja hae tilaa 26.2.2021 mennessä!
9 Ajankohtaiskatsaus koronasta
10 Järjestövaliokunnan järjestäytymiskokous 17.2.2021!

 

 

1 Innostu, kehity ja virity! Virityspäivä 16.2.2021!

Haluatko kehittyä järjestötoimijana? Kaipaatko vinkkejä ja inspiraatiota järjestösi virittämiseen entistäkin paremmaksi? Tervetuloa kouluttautumaan ja innostumaan HYYn Virityspäivään! Virityspäivä on koulutustapahtuma, jossa on tarjolla monipuolista koulutusta järjestöjen eri toimijoille. Toimit sitten harrastejärjestössä, osakunnassa, ainejärjestössä tai tiedekuntajärjestössä, täältä löydät itsellesi mahdollisuuksia oppia uutta!

Vuoden 2021 Virityspäivä järjestetään tiistaina 16.2. klo 10-14. Tapahtuma järjestetään Zoomissa.

Työpajat pidetään valitettavasti vain suomeksi.

Ilmoittautuminen on auki 14.2. klo 23.59 asti: https://www.lyyti.in/Virityspaiva_2021_6207/fi

Lisätietoja:
Asiantuntija (järjestöt) Miran Hamidulla
050 537 3798
miran.hamidulla@hyy.fi

 

***

 

2 HYYn häirintäyhdyshenkilöt

Ylioppilaskunnassa työskentelee kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka auttavat ja neuvovat opiskelijoita ja HYYn piirissä toimivia järjestöjä häirintätilanteissa. Yhteydenotot ovat täysin luottamuksellisia, ja häirintäyhdyshenkilöillä on vaitiolovelvollisuus. Jos omia häirintäyhdyshenkilöitä ei ole, on hyvä viestiä HYYn häirintäyhdyshenkilöistä. Vaikeammat tapaukset on myös aina hyvä käsitellä heidän kanssaan. Tavoitat häirintäyhdyshenkilöt osoitteesta hairintayhdyshenkilo@hyy.fi tai voit olla häneen suoraan yhteydessä:

Tiia Niemi, tiia.niemi@hyy.fi, 050 543 9608
Topias Tolonen, topias.tolonen@hyy.fi, 050 477 4543

Lue lisää häirintäyhdyshenkilöistä: https://hyy.fi/fi/hairintayhdyshenkilot

 

***

 

3 Hae HYYn toiminta-avustusta ja järjestölehtitukea

HYY myöntää vuosittain järjestöilleen toiminta-avustusta. Avustus on tarkoitettu HYYn piirissä toimivien järjestöjen toiminnan tukemiseen. Toiminta-avustusta haetaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa tahlo.hyy.fi. Hakemuksen viimeinen jättöpäivä on 1.3. klo 16.00.

HYY tukee järjestöjensä julkaisutoimintaa myöntämällä lehtitukea. Lehtitukea myönnetään sähköisille ja painetuille julkaisuille. Myös lehtitukea haetaan sähköisessä hakulomakepalvelussa osoitteessa tahlo.hyy.fi. Lehtitukea tulee hakea 1.3. klo 16.00 mennessä.

Lisäohjeita hakemisesta ja kriteereistä: https://hyy.fi/fi/oppaat/jarjestotuet

 

***

 

4 Alina-vuorojen varauskierrokset syksylle 2021 alkavat 1.3.2021!

Alina-salin varauskierrokset syksylle alkavat ennakkovarauskierroksella maanantaina 1.3. klo 12.00. Varauskierroksia on kaiken kaikkiaan kolme (3) ja järjestöt voivat saada kierroksilla yhteensä kaksi (2) vuoroa. Järjestöjen on syytä tutustua tarkasti kunkin varauskierroksen ohjeistuksiin ennen varaustoivelomakkeen täyttämistä. Virheellisesti täytetty lomake voi vaikuttaa negatiivisesti vuorojen saamiseen.

Lisätietoja ja lomakkeet löytyvät osoitteesta: https://hyy.fi/fi/uutiset/alina-salin-varauskierrokset-syksylle-2021

Ennakkovarauskierros
Varausaika: 1.3. klo 12:00 – 7.3. klo 23:59
Varaustoiveet tehdään lomakkeeseen: https://www.lyyti.fi/reg/alinavaraukset_syksy_2021_ennakko/
Varaustoiveiden käsittely: maanantai 8.3. klo 17:00-20:00, Zoom

I kierros
Varausaika: 9.3. kello 12:00 – 14.3. kello 23:59
Varaustoiveet tehdään lomakkeeseen: https://www.lyyti.in/Alinasalin_1_varsinainen_varauskierros_syksy_2021_3894/fi
Varaustoiveiden käsittely: maanantai 15.3. klo 17:00-20:00, Zoom

II kierros
Varausaika 16.3. kello 12:00 – 21.3. kello 23:59.
Varaustoiveet tehdään lomakkeeseen: https://www.lyyti.in/Alinasalin_2_varsinainen_varauskierros_syksy_2021_1436/fi
Varaustoiveiden käsittely: maanantai 22.3. klo 17:00-20:00, Zoom

Varaukset päivitetään sähköiseen kalenteriin kunkin kierroksen jälkeen ja varausta hakeneille järjestöille laitetaan viestiä päätöksistä sähköpostitse.

Mikäli Alina-salin varauskierroksista on kysyttävää, voitte olla yhteydessä: Miran Hamidulla, Asiantuntija (järjestöt), miran.hamidulla@hyy.fi, 050 537 3798 & Janne Salokoski, Hallituksen jäsen (järjestöt), janne.salokoski@hyy.fi, 050 543 9610

 

***

 

5 Alina-koulutusten tilanne ja tulevaisuus

Koska tilamme ovat koronarajoituksista johtuen kiinni, emme ole järjestäneet Alina-salin koulutuksia järjestöille, jotka ovat tehneet Alina-varauksia tälle keväälle.

Pidämme yllä valmiutta järjestää Alina-koulutuksia mahdollisimman nopeasti, mikäli tilanne sallisi Alina-salin ottamisen käyttöön. Mikäli järjestöllänne on Alina-varaus keväälle, niin seuratkaa tarkasti viestintäämme tapahtumanne lähestyessä, sillä Alina-koulutukset saattavat tulla nopeallakin varoitusajalla, mikäli Alinaa päästään avaamaan.

Tämän hetkinen julkinen keskustelu koronatilanteesta vaikuttaa kuitenkin siltä, että emme halua luoda kovin suuria toiveita sen suhteen, että Alinan avaaminen tulisi onnistumaan tänä keväänä, ainakaan täydessä mittakaavassa.

Kevään aikana Alina-koulutuksia tullaan myös uudistamaan merkittävällä tavalla. Tarkoituksenamme on luopua paikanpäällä pidettävistä Alina-koulutuksista, ja siirtää nämä koulutukset Moodle-alustallemme. Tavoitteenamme on, että uusi koulutustapa olisi käytössä syksystä 2021 eteenpäin, mutta viestimme tästä enemmän sitten, kun tiedämme asiasta lisää.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Miran Hamidulla
050 537 3798
miran.hamidulla@hyy.fi

 

***

 

6 TAHLO-walk-in Zoomissa 18.2.2021!

Kaipaatko apua Tahlon täyttämisen kanssa? Onko ongelmia liitteiden toimittamisen kanssa? Tai askarruttaako jokin muu kysymys liittyen toiminta-avustusten hakuun? Tule tapaamaan HYYn järjestösektoria Tahlo-walk-iniin, joka järjestetään etänä Zoomissa 18.2.2021 klo 11-16:

https://helsinki.zoom.us/j/68964809240

Mikäli et pääse paikalle tuolloin, järjestösektori vastaa mielellään aiheeseen liittyviin kysymyksiin myös sähköpostitse ja puhelimitse:

Asiantuntija (järjestöt) Miran Hamidulla
050 537 3798
miran.hamidulla@hyy.fi

 

***

 

7 Hae kalustetukea!

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.

Kalustetukea jaettaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: hankinnan ekologisuus, kestävyys ja tarpeellisuus. Kalustetuen ei ole tarkoitus kattaa koko hankinnan hintaa, vaan tukea hakevan järjestön odotetaan myös osallistuvan hankinnan rahoittamiseen.

Tukea voi hakea ympäri vuoden. Sitä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat seikat:
-hakeva järjestö/järjestöt
-hankittava kaluste
-budjetti
-perustelut hankinnalle

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjesto(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI. Tukea saaneiden järjestöjen tulee toimittaa hankinnan kuittikopiot samaan osoitteeseen viimeistään neljän kuukauden kuluttua tuen myöntämisestä.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Miran Hamidulla
050 537 3798
miran.hamidulla@hyy.fi

 

***

 

8 Jäitkö ilman tilaa tilajaossa? – Lue ohjeet ja hae tilaa 26.2.2021 mennessä!

Tilajakoprosessin ulkopuolella tiloja annetaan vain sellaisille järjestöille, jotka eivät ole saaneet tilaa tilajaossa. Järjestön tulee olla hyväksytty HYYn piiriin hakuajan päättyessä, ja sen ajantasaiset yhteystiedot tulee olla Tahlo-järjestelmässä. Tila tai tilat jaetaan järjestöille kuluvan tilajakokauden loppuun asti. Uusia järjestöjä tiloihin hyväksyttäessä noudatetaan kulloinkin voimassa olevan tilajaon periaatteita.

Järjestöt voivat tilajakokausien aikana hakea tilaa kahdesti vuodessa. Kevään osalta viimeinen hakuaika on helmikuun viimeinen HYYn palvelutoimiston aukiolopäivä kello 15 ja syksyn osalta syyskuun viimeinen HYYn palvelutoimiston aukiolopäivä kello 15. Myöhästyneitä järjestötilahakemuksia ei käsitellä.

Uusien järjestöjen hyväksymisestä tiloihin päättää HYYn hallituksen talousjohtokunta. Ennen sijoittamispäätöstä on tilassa jo toimivia järjestöjä kuultava, ja päätöstä tehtäessä on pyrittävä kaikille järjestöille sopivaan ratkaisuun. Talousjohtokunnan päätöksestä voi tehdä oikaisupyynnön HYYn hallitukselle ylioppilaskunnan sääntöjen mukaisesti.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Miran Hamidulla
050 537 3798
miran.hamidulla@hyy.fi

 

***

 

9 Ajankohtaiskatsaus koronasta

Järjestösektori tarkastelee koronatilannetta kahden viikon välein ja ilmoittaa järjestötiedotteessa rajoitusten tilanteesta sekä mahdollisista muista olennaisista korontatilanteeseen liittyvistä asioista.

Koronatilanne ei ole oleellisesti helpottunut, joten aiemmin ilmoitetut rajoitukset ovat edelleen voimassa, voit tarkastella niitä täältä: www.hyy.fi/koronaohjeet

Mikäli sinulla tai järjestölläsi on jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteys järjestösektoriin! Yhteystiedot löytyvät HYYn verkkosivuilta sekä koronaohjeiden sivuilta, että yhteystiedot-sivulta.

***

 

10 Järjestövaliokunnan järjestäytymiskokous 17.2.2021!

Luodaan yhdessä järjestöjen näköinen järjestövaliokunta

Mikä on järjestövaliokunta?

HYYn valiokunnat ovat jäsenistä koostuvia toimielimiä, jossa voi osallistua ylioppilaskunnan toimintaan matalalla kynnyksellä. Järjestövaliokunta on tänä vuonna juuri sinun paikkasi toimia järjestöjen ja HYYn vuorovaikutuksen keskiössä. Valiokunta on kaikille järjestötoimijoille avoin vaikuttamisen paikka, akateemisesta iästä, järjestöhistoriasta tai henkilökohtaisesta osaamisesta riippumatta.

Mitä valiokunnassa tehdään?

Tänä vuonna on aika aika rakentaa jotain uutta, toimivaa ja mielekästä. Tarkoituksena on tehdä valiokunta, joka vastaa järjestöjen tarpeeseen. Keksitään yhdessä tapoja, miten voisimme palvella järjestöjä entistä paremmin ja lähdetään oikesti toteuttamaan niitä uudistuksia. Järjestövaliokunnassa ei vain kirjata pöytäkirjoihin tavoitteita, vaan tehdään aktiivisesti töitä niiden saavuttamiseksi.

Miten pääsen mukaan?

Valiokunta järjestäytyy 17.2. klo. 18.00 zoomissa: https://helsinki.zoom.us/j/67131040819.

Kokouksessa valiokunta valitsee itselleen puheenjohtajan, jonka johdolla toimintaa aletaan toteuttamaan yhteistyössä HYYn järjestövastaavien kanssa. Kuka vain mistä tahansa järjestöstä on tervetullut mukaan, eikä valiokuntatyöhön tarvitse sitoutua käyttämään aikaansa sen enempää, kuin itse haluaa. Nyt on juuri sinun paikkasi vaikuttaa, tule rohkeasti mukaan.

 

Lisätietoa:

Janne Salokoski
HYYn hallituksen jäsen, järjestöt
janne.salokoski@hyy.fi
050 543 9610