16.11.2019

HYYn Paula Karhunen valittu SYL:n hallitukseen 2020

UUTINEN

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous on valinnut Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) ehdokkaan Paula Karhusen liiton hallituksen jäseneksi vuodelle 2020.

 

Lahteen kokoontunut SYL:n liittokokous on valinnut HYYn Paula Karhusen (23) liiton hallituksen jäseneksi lauantaipäivänä 16.11.2019. Vuoden 2019 Karhunen on HYYn hallituksessa vastannut koulutuspolitiikasta, työelämästä ja kampusviljelystä.

”Paikka SYL:n hallituksessa on ollut pitkäaikainen unelmani. On aivan mahtavaa päästä jatkamaan koulutuspoliittista vaikuttamista, ja odotan innolla ensi vuoden haasteita. Erityisesti odotan koulutuspoliittisen seloteon valmistelua. Ylioppilasliikkeen tulee varmistaa, että selonteossa nostetaan esille maksuton koulutus sekä koulutuksen vakaa ja riittävä rahoittaminen”, vastavalittu valtiotieteiden ylioppilas Karhunen kommentoi valintaansa tuoreeltaan.

Perjantai-iltana liittokokous valitsi liitolle myös uuden puheenjohtajan, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Tapio Hautamäen. Muu hallitus valittiin lauantaina.

 

SYL:n hallitus kokonaisuudessaan vuodelle 2020:

Puheenjohtaja Tapio Hautamäki, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY)

Paavo Antikainen, Tampereen ylioppilaskunta (TREY)

Frans Cederlöf, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY)

Paula Karhunen, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY)

Johanna Pohjonen, Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY)

Jenni Tuomainen, Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY)

Teemu Virtanen, Oulun yliopiston ylioppilaskunta  (OYY)

 

SYL edustaa Suomen kaikkia noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa. Liittokokous kokoontuu vuosittain loppusyksystä ja on liiton korkein päättävä elin. Liittokokous päätti viikonloppuna myös muun muassa SYL:n talousarviosta, toimintasuunnitelmasta, linjapaperin muutoksista ja liittokokouskannanotosta.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Kukka Louhimies

HYYn hallituksen varapuheenjohtaja

kukka.louhimies@hyy.fi

050 595 0328