27.10.2021

Haemme koulutuspoliittista asiantuntijaa!

UUTINEN

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) on 26 000 yliopisto-opiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö, joka toimii jäsenistönsä ja piirissään toimivien järjestöjen edunvalvonta- ja palveluorganisaationa.

Etsimme joukkoomme koulutuspoliittista asiantuntijaa toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen, alkaen 7.12. tai sopimuksen mukaan.

 

Haaveiletko urasta, jossa pääsee vaikuttamaan suoraan sekä suomalaiseen koulutuspolitiikkaan että opiskelijan elämään? Tahdotko tehdä töitä korkeakoulupolitiikan tulevaisuuden, yliopiston opetuksen kehittämisen ja korkeakoulutuksen kansainvälistymisen parissa? Onko vaikuttaminen ja opiskelijoiden edunvalvonta sinun juttusi, entä innostutko yliopisto opetustyön prosesseista sekä opiskelijoiden kansainvälistymisen edistämisestä? Mikäli kyllä, haluamme sinut osaksi rentoa ja taitavaa työyhteisöämme!

Työssäsi vastaat ylioppilaskunnan koulutuspoliittisesta vaikuttamisesta ja siihen liittyvien trendien hahmottamisesta, yhteistyössä toisen koulutuspoliittisen asiantuntijan ja aiheesta vastaavien hallituksen jäsenten kanssa. Osallistut säännöllisesti asiantuntijana yliopiston eri toimielimien toimintaan, ja vastaat opiskelijoiden näkökulman kuulumisesta osana yliopistojen kansainvälistymistrendiä.  Lisäksi vastaat oman alasi asioiden, kuten esimerkiksi ajankohtaisten asioiden, lausuntojen tai taustapapereiden valmistelusta ja esittelystä HYYn hallitukselle. Olennainen osa työtä on myös koulutuspoliittisista asioista viestiminen niin toimiston sisällä kuin ulkoisesti esimerkiksi sidosryhmiä tapaamalla ja sosiaalisessa mediassa keskusteluun osallistumalla.

 

Me olemme:

 • Ylioppilaskunta, johon kuuluu noin 26 000 jäsentä
 • Tehokas, aktiivinen ja intohimoinen edunvalvoja
 • Muun muassa 8 asiantuntijasta ja 12 hallituksen jäsenestä rakentuva innokas työyhteisö, jossa hommat hoidetaan yhdessä asiantuntevasti ja rennolla otteella

 

Sinulta edellytämme:

 • Perustietämystä korkeakoulupolitiikasta ja sen tämänhetkisistä trendeistä
 • Kiinnostusta työelämä- ja kansainvälistymiskysymyksiin
 • Viestinnällisiä taitoja ja halua kehittyä vaikuttajaviestijänä
 • Ymmärrystä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta
 • Tarkkaa työotetta, kykyä hallita isojakin kokonaisuuksia
 • Halua kehittyä korkeakoulupolitiikan asiantuntijana
 • Itsenäistä otetta, tiimityö- ja ongelmanratkaisutaitoja
 • Helsingin yliopiston tuntemusta
 • Korkeakouluopintoja
 • Erinomaista suomen kielen taitoa ja sujuvaa englannin kielen taitoa
 • Lisäksi katsomme erityisesti eduksi hyvän ruotsin kielen taidon

 

Meiltä saat:

 

Haku päättyy torstaina 7.11. klo 23:59. Lähetä meille vapaamuotoinen, enintään sivun pituinen hakemuksesi ja liitä mukaan ansioluettelosi. Lähetä hakemus osoitteeseen hallinto@hyy.fi otsikolla ”Asiantuntija”.  Kaikki hakemukset kuitataan vastaanotetuiksi. Lisätietoja antaa pääsihteeri Mikko Kymäläinen (0400 816 426), mikko.kymalainen@hyy.fi.

Haastattelut järjestetään tiistaina 16.11. ja kutsusta haastatteluun ilmoitetaan keskiviikkona 10.11. Haastatteluun kutsuttavilla teetetään ennakkotehtävä. HYYn hallitus valitsee uuden koulutuspoliittisen asiantuntijan kokouksessaan 18.11.

HYY korostaa toiminnassaan monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä. Haun ensimmäisessä vaiheessa hakemuksia käsitellään anonymisoituna.

*HYYn asiantuntijoiden pohjapalkka on 2351,24 euroa kuukaudessa (TES:n palkkaluokka III). Palkkaan vaikuttavat lisäksi aiemmin hankittu kokemus ja koulutus. Esimerkiksi alemman korkeakoulututkinnon suorittaneella henkilöllä, jolla ei ole aiempaa eduksi luettavaa kokemusta, palkka voisi olla 2410 euroa kuussa. Pääsihteeri antaa mielellään lisätietoja palkkauksesta.