29.8.2023

Hae valintatoimikuntaan!

UUTINEN

Haemme vähintään kolmea jäsentä jokaista tiedekuntaa edustavaan valintatoimikuntaan, joka valmistelee opiskelijaedustajien valintoja syksyllä 2023.

 

MISTÄ ON KYSE?

Tänä syksynä haetaan opiskelijaedustajia tiedekuntaneuvostoon ja kollegioon kaudelle 2024-2025. Valintatoimikunta lukee hakemukset tiedekuntansa opiskelijaedustajien tehtäviin tiedekuntaneuvostoon ja yliopistokollegioon sekä tekee perustellut esitykset valittavista henkilöistä ylioppilaskunnan hallitukselle ja edustajistolle. Valintatoimikunta kokoontuu tätä tehtävää varten viikkojen 44–47 aikana (tarkempi aikataulu alla). Lopulliset päätökset valinnoista tekee tiedekuntaneuvostojen osalta ylioppilaskunnan hallitus ja yliopistokollegion osalta HYYn edustajisto. Valintatoimikunnassa pääset vaikuttamaan tiedekuntasi opiskelijaedustukseen ja varmistamaan, että opiskelijoita edustaa yliopiston päätöksenteossa motivoituneimmat hakijat.

Valintatoimikunnassa on oltava puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja vähintään yksi muu jäsen. Sihteerinä toimii HYYltä joko valintakoordinaattori tai koulutuspoliittinen asiantuntija. Älä kuitenkaan säikähdä puheenjohtajiston pestejä: sihteeri on jatkuvasti tukena ja valmistelee materiaalit. Puheenjohtajisto lähinnä johtaa kokousta. Näin valintatoimikunnat voivat keskittyä varsinaiseen tehtävään, eli hakemusten käsittelyyn ja valintaesitysten valmisteluun. Tässä on oivallinen mahdollisuus päästä tutustumaan hallintoon, kokouskäytänteisiin ja tekemään opiskelijayhteisöön vaikuttavia päätöksiä ilman pitkää useamman vuoden sitoutumista! Tehtävä soveltuu myös loistavasti väistyvälle opiskelijaedustajalle, sillä pääset hyödyntämään arvokasta kokemustasi seuraavien opiskelijaedustajien valinnassa.

 

Kuka voi hakea tehtävään?

Edellytyksenä valintatoimikunnassa toimimiselle on, että olet läsnäoleva opiskelija siinä tiedekunnassa, jota valintatoimikuntasi edustaa ja pääset paikalle toimikunnan kokouksiin lopussa olevan aikataulun mukaisesti. Huomaathan, että et voi toimia valintatoimikunnassa, jos aiot hakea tiedekuntasi opiskelijaedustajaksi tiedekuntaneuvostoon tai yliopistokollegioon.

 

MITEN VALINTATOIMIKUNTAAN HAETAAN?

Hakemukset tulee lähettää osoitteessa https://beta.halloped.fi/ sunnuntaihin 10.9.2023 klo 23:59 mennessä.

Hakemuksessa tulee tuoda esille

  • nykyinen koulutusohjelmasi ja opintosuuntasi,
  • motivaatio,
  • mahdollinen tehtävän kannalta oleellinen kokemus ja
  • oletko käytettävissä valintatoimikunnan puheenjohtajaksi ja/tai varapuheenjohtajaksi.

Hakemuksen ei tarvitse olla pitkä. Hakijan eduksi katsotaan motivaatio ja aiempi kokemus hallinnon opiskelijaedustajana, opintovastaavana tai muussa opiskelijoiden edunvalvontaan liittyvässä tehtävässä.

Ylioppilaskunta toivoo hakijoiksi eri sukupuolten edustajia ja eri opintojen vaiheissa olevia hakijoita monipuolisista taustoista. Valintatoimikuntaan nimetään vähintään kolme jäsentä, ja valinnassa pyritään huomioimaan tiedekunnan eri alojen edustus.

 

Kysy rohkeasti lisätietoja, jos mikä tahansa valintatoimikunnassa toimimisessa tai hakuprosessissa mietityttää! Lisätietoja antavat

valintakoordinaattori
Venla Kinnunen, 0407639032, venla.kinnunen@hyy.fi sekä

koulutuspoliittinen asiantuntija
Riku-Petteri Kyllönen, 0503255202, riku-petteri.kyllonen@hyy.fi.

 

Lisätietoa opiskelijaedustajana toimimisesta ja opiskelijaedustajien valinnasta löydät osoitteesta https://hyy.fi/fi/hae-opiskelijaedustajaksi

 

Valintatoimikuntien kokousaikataulut

Ohessa kutakin tiedekuntaa edustavan valintatoimikunnan kokousaikataulut. Ensimmäisessä kokouksessa käydään läpi hakemukset ja tehdään mahdollisesti valintoja tai päätetään pitää haastattelut tai jokin vastaavanlainen järjestely. Toinen kokouspäivämäärä on mahdollisia haastatteluja ja jatkotyöstöä varten, joten kokous pidetään toisena päivämääränä tarvittaessa. Valintatoimikuntaan päässeille pidetään myös yhteinen koulutus 10.10. klo 17.00. Tästä tilaisuudesta annetaan lisää tietoja, kun valintatoimikunnat on asetettu.

 

Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta: 30.10. ja 6.11.

Eläinlääketieteellinen tiedekunta: 15.11. ja 21.11.

Farmasian tiedekunta: 15.11. ja 22.11.

Humanistinen tiedekunta: 13.11. ja 20.11.

Kasvatustieteellinen tiedekunta: 1.11. ja 8.11.

Lääketieteellinen tiedekunta: 1.11. ja 8.11.

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta: 2.11. ja 9.11.

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta: 13.11. ja 20.11

Oikeustieteellinen tiedekunta: 30.10. ja 6.11.

Svenska social- och kommunalhögskolan: 16.11. ja 27.11.

Teologinen tiedekunta: 16.11. ja 23.11.

Valtiotieteellinen tiedekunta: 2.11. ja 9.11.