29.8.2022

Hae valintatoimikuntaan ja vaikuta!

UUTINEN

Haemme vähintään kolmea jäsentä jokaista tiedekuntaa edustavaan valintatoimikuntaan, joka valmistelee opiskelijaedustajien valintoja syksyllä 2022. Lue alta lisää ja hae!

 

MISTÄ ON KYSE?

Valintatoimikunnan tärkein tehtävä on valmistella oman tiedekuntansa opiskelijaedustajavalintoja. Valintatoimikunnat asetetaan tiedekunnittain ja ne koostuvat kunkin tiedekunnan opiskelijoista. Kunkin tiedekunnan omilla opiskelijoilla on parhaat näkemykset siitä, millaista osaamista ja näkemystä tiedekuntien koulutusohjelmien johtoryhmissä tarvitaan.

Valintatoimikunnat koulutetaan yhteisessä koulutuksessa 13.10. Hakemusten käsittely ja valintaesitysten valmistelut tehdään viikkojen 44-47 aikana ja jokaiselle valintatoimikunnalle on varattu kaksi kokousajankohtaa. Löydät valintatoimikuntien kokousajat ilmoituksen lopusta. Tehtävä on siis kokoustamisen osalta varsin helppo! HYYn hallitus vahvistaa valintatoimikuntien työstämät valintaesitykset. Lopulliset opiskelijaedustajanimitykset koulutusohjelmien johtoryhmien osalta tekee kunkin tiedekunnan dekaani. Valintatoimikuntien jäsenet voivat sopia keskenään käytettävästä työskentelykielestä.

 

MITÄ SAAN TEHTÄVÄSTÄ?

Valintatoimikunnan päätehtävä on käsitellä hakemuksia ja tehdä valintaesitykset ennalta annetun kriteeristön mukaisesti. Tässä tehtävässä pääset siis tavallaan kokeilemaan, miltä tuntuisi olla rekrytoijan saappaissa! Siitä on hyötyä esimerkiksi omassa työnhaussa ja samalla kerrytät tärkeitä työelämätaitoja. Saat hyvää kokemusta kokoustamisesta ja neuvotteluista, sillä valintatoimikunnan jäsenet pohtivat yhdessä valintaesityksiä. Toisaalta tutustut myös hyvään hallintotapaan, koska opiskelijaedustajaprosessi on tärkeä lakisääteinen tehtävä.

Tässä on oivallinen mahdollisuus päästä tutustumaan hallintoon, kokouskäytänteisiin ja tekemään opiskelijayhteisöön vaikuttavia päätöksiä ilman pitkää, useamman vuoden sitoutumista!

 

KUKA VOI HAKEA TEHTÄVÄÄN?

Edellytyksenä valintatoimikunnassa toimimiselle on kaksi: olet läsnä oleva opiskelija siinä tiedekunnassa, jota valintatoimikunta edustaa ja pääset paikalle toimikunnan kokouksiin hakukuulutuksen lopussa olevan aikataulun mukaisesti. Huomaathan, että et voi toimia valintatoimikunnassa, jos aiot hakea tiedekuntasi opiskelijaedustajaksi johonkin tiedekuntasi koulutusohjelmien johtoryhmistä.

Valintatoimikunnassa on oltava puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja vähintään yksi jäsen. Älä kuitenkaan säikähdä puheenjohtajiston pestejä: sihteeri on jatkuvasti tukena, ja valmistelee materiaalit.  Sihteerinä toimii joko HYYn valintakoordinaattori tai koulutuspoliittinen asiantuntija. Puheenjohtaja lähinnä johtaa kokousta. Näin kaikki valintatoimikunnan jäsenet voivat keskittyä varsinaiseen tehtävään, eli hakemusten käsittelyyn ja valintaesitysten valmisteluun. Valintatoimikunnat saavat myös koulutuksen työskentelyynsä, joten kannatta ehdottomasti tarttua tilaisuuteen kokeilla vaikkapa puheenjohtajuutta hyvin matalan kynnyksen tehtävässä!

Valintatoimikunnat koulutetaan 13.10. klo 17.00 alkaen. Voit hakea tehtävään, vaikka et pääsisi koulutukseen. Materiaalit lähetetään kaikille valintatoimikuntien jäsenille, mutta suosittelemme vahvasti osallistumaan varsinaiseen koulutukseen!

 

MITEN VALINTATOIMIKUNTAAN HAETAAN?

Hakemukset tulee lähettää osoitteessa https://beta.halloped.fi/ sunnuntaihin 18.9.2022 klo 23:59 mennessä.

Ilmoita hakemuksessasi selkeästi nykyinen koulutusohjelmasi ja opintosuuntasi sekä opiskelijanumerosi (Opiskelijanumeroa käytetään vain läsnäolon tarkistamiseen. Tieto poistetaan tarkistamisen jälkeen). Ilmoita myös, oletko käytettävissä puheenjohtajaksi ja/tai varapuheenjohtajaksi. Ilmoita myös, jos työskentelykielesi on muu kuin suomi, jotta voimme varautua esimerkiksi hakemusten käännösten tilaamiseen. Lisäksi eduksesi katsotaan seuraavat asiat:

  • Motivaatio
  • Tehtävän kannalta oleellinen kokemus
  • Aiempi kokemus hallinnon opiskelijaedustajana, opintovastaavana tai muussa opiskelijoiden edunvalvontaan liittyvissä tehtävissä

Ylioppilaskunta toivoo hakijoiksi eri sukupuolten edustajia ja eri opintojen vaiheissa olevia hakijoita monipuolisista taustoista. Valintatoimikuntaan nimetään vähintään kolme jäsentä, ja valinnassa pyritään huomioimaan tiedekunnan eri alojen edustus.

Lisätietoja valintatoimikunnassa toimimisesta ja hausta antavat

valintakoordinaattori Timo Kalliokoski, 050 4775561, timo.kalliokoski@hyy.fi

koulutuspoliittinen asiantuntija Marianna Suokas, 0503255202, marianna.suokas@hyy.fi.

Lisätietoa opiskelijaedustajana toimimisesta ja opiskelijaedustajien valinnasta löydät osoitteesta https://hyy.fi/fi/opiskelijaedustajaksi

 

VALINTATOIMIKUNTIEN KOKOUSAIKATAULUT

Ohessa kutakin tiedekuntaa edustavan valintatoimikunnan kokousaikataulut. Ensimmäisessä kokouksessa käydään läpi hakemukset ja tehdään mahdollisesti valintoja sekä päätetään mahdollisista lisätietopyynnöistä tai haastatteluiden pitämisestä. Toinen kokouspäivämäärä on mahdollisia haastatteluja ja jatkotyöstöä varten, joten kokous pidetään toisena päivämääränä tarpeen mukaan. Valintatoimikuntien koulutus pidetään 13.10. klo 17.00.

Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta: 31.10. ja 7.11.

Eläinlääketieteellinen tiedekunta: 15.11. ja 22.11.

Farmasian tiedekunta: 15.11. ja 22.11.

Humanistinen tiedekunta: 14.11. ja 21.11.

Kasvatustieteellinen tiedekunta: 1.11. ja 8.11

Lääketieteellinen tiedekunta: 1.11. ja 8.11

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta: 3.11. ja 10.11.

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta: 14.11. ja 21.11.

Oikeustieteellinen tiedekunta: 31.10. ja 7.11.

Teologinen tiedekunta: 17.11. ja 23.11.

Valtiotieteellinen tiedekunta: 3.11. ja 10.11.