10.9.2019

Hae HYYn ehdokkaaksi SYL:n tai OLL:n hallitukseen vuodelle 2020!

Mikä on Suomen ylioppilaskuntien liitto ry?

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 132 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan sekä EU:n tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. Liiton keskeiset vaikuttamisen alueet ovat koulutuspoliittinen, sosiaalipoliittinen ja kansainvälinen toiminta. Lisäksi se hoitaa opiskelijakortti- ja opiskelija-alennusasioita sekä tarjoaa jäsenjärjestöilleen neuvontaa ja koulutusta.

Mikä on Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry?

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL edustaa niin yliopisto- kuin ammattikorkeakouluopiskelijoita. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä opiskelijaliikunnan puolesta.

HYYn ehdokkaaksi?

HYY päättää mahdollisten ehdokkaidensa asettamisesta SYL:n hallitukseen ja OLL:n hallitukseen edustajiston kokouksessa 1.10.2019.

Hallitus valmistelee päätöksentekoa edustajistoa varten. Hallitus pyytää kaikkia kiinnostuneita HYYn jäseniä toimittamaan vapaamuotoisen, korkeintaan kahden sivun mittaisen, motivaatiokirjeensä (joka voi sisältää ansioluettelon) 19.9. kello 23.59 mennessä osoitteeseen kirjaamo@hyy.fi.  Hakijoilta toivotaan liiton toimialan tuntemusta sekä kokemusta opiskelijaliikkeestä ja ylioppilaskunnasta. Voit halutessasi myös tuoda esiin mahdolliset toiveesi omasta roolistasi liiton hallituksessa tai näkemyksiäsi liiton toiminnan kehittämisestä.

Hallitus tulee haastattelemaan ehdokkuudesta kiinnostuneita päiväsaikaan maanantaina 23.9. Ehdokkailla on myös mahdollisuus esittäytyä edustajiston kokouksessa 1.10. Valmisteluprosessissa noudatetaan edustajiston hyväksymää muistiota kansallisten liittojen ohjaamisesta, jossa linjataan myös HYYn ehdokkaiden valintatavasta SYL:n ja OLL:n hallituksiin.

SYL:on hallitus valitaan liittokokouksessa, joka järjestetään 15.-16.11. ja OLL:n hallitus liittokokouksessa, joka on 20.-21.11.

Lisätietoja:
Kukka Louhimies
HYYn hallituksen varapuheenjohtaja
kukka.louhimies@hyy.fi