Opas

Tilat & varaukset

Tarjoamme monenlaisia tiloja kaikkien piirissämme toimivien järjestöjen käyttöön. Uudelta ylioppilastalolta ja Dommalta löytyy tiloja kokouksien, juhlien, sitsien ja saunailtojen järjestämiseen. Osaa tiloista voi varata tarpeen mukaan ja osaan myönnetään käyttövuorot varauskierroksilla. Piirissämme olevat järjestöt voivat myös hakea järjestötilaa täysin omaan käyttöönsä. Tästä oppaasta löydät tietoa siitä, mitä tiloja tarjoamme ja miten niitä voi varata.

Alina-sali

Alina-sali

Alina-sali sopii järjestöllesi juhlatilaksi, kun suunnittelette sitsejä tai isoja juhlia. Alinasta löytyy hyvin varusteltu keittiö, jonka avulla onnistuvat suuremmatkin sitsikokkailut. Salin äänentoistojärjestelmän ja valopöydän avulla pidätte bileet pystyssä ja tunnelman katossa. Alina sijaitsee Uuden ylioppilastalon kolmannessa kerroksessa. Piirissämme toimivat järjestöt voivat varata Alina-salin käyttöönsä kaksi kertaa vuodessa järjestettävien varauskierrosten aikana. Sali on kovassa suosiossa, joten olethan hereillä kierrosten aikana!

Varauksen peruutus on mahdollista tehdä maksutta 14 vuorokautta ennen varauspäivämäärää. Ilmoitus osoitteeseen toimisto@hyy.fi

  • Osoite

   Mannerheimintie 5 A, 3. kerros

  • Hinta

   100€ / vuoro.

  • Varustus

   Alinan varaukseen kuuluu itse sali, keittiö sekä aulatila. Salissa on pöytiä ja tuoleja 80 hengen pöytäjuhlaa varten. Lisäksi salissa on kaiuttimet, mikseri ja valokalusto. Keittiössä on kaksi liettä ja uunia, kahvinkeitin, vedenkeitin, lämpökaappi, nopea astianpesukone, jääkaappi ja pakastin.

  • Esteettömyys

   Tilaan pääsee hissillä. Oviaukot ovat kulkureitillä paikoin kapeampia kuin 90 cm, joten tila ei ole täysin esteetön. Tilasta löytyy esteetön wc.

   Tilassa on lainattava pyörätuoli sekä mahdollisuus käyttää palvelutoimistostamme lainattavaa induktiosilmukkaa.

   Alina-salissa ei käytetä tekosavua, mutta tilassa saatetaan käyttää vilkkuvia valoja.

   Tilaan voi tuoda avustaja- tai opaskoiran.

  • Huomioitavaa

   Pöytäjuhlaan mahtuu 80 henkilöä ja muun tyyppisiin tilaisuuksiin 100 henkilöä. Alinassa järjestettävien juhlien turvallisuuden ja sujuvuuden varmistamiseksi jokaisessa tapahtumassa on oltava neljä järjestyshenkilöä, joista ainakin yksi on käynyt vuosittain järjestettävän Alinan käyttökoulutuksen. Pyydämme järjestyshenkilöitä allekirjoittamaan sitoumuksen, joka palautetaan palvelutoimistoomme avainten noudon yhteydessä.

Kokoustilat

Kokoustilat

Tarvitseeko järjestösi kokoushuonetta vaikkapa seminaarin tai syyskokouksen järjestämiseen? Tarjoamme järjestöjen käyttöön kokoustiloja, joihin mahtuu isommallakin porukalla. Tilat sijaitsevat Uudella ylioppilastalolla sekä Dommalla. Kaikista tiloista löytyy tavanomainen kokoustekniikka sekä kahvin- ja vedenkeitin.

Kattosauna Sivistys

Kattosauna Sivistys

Kattosauna Sivistyksellä onnistuvat niin kesäiset sitsit, pikkujoulut, cocktail-tilaisuudet, sillikset kuin saunaillat! Töölön kattojen yllä sijaitseva saunatila taipuu moneen. Sivistyksellä on saunan ja oleskelutilan lisäksi myös iso lasitettu terassi, jolla voi järjestää jopa 40 hengen sitsit.

  • Osoite

   Leppäsuonkatu 11, 3. kerros.

  • Hinta

   Su-to 155 € / 8 h (klo 8-16 tai 18-02)
   Pe-la 220 € / 8 h (klo 8-16 tai 18-02)

  • Varustus

   Sivistyksellä on saunatila pukuhuoneineen, pieni keittiö, oleskelutila sekä iso, katettu ja lasitettu kattoterassi. Keittiössä on mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi ja astianpesukone. Oleskelutilassa on kylmäkaappeja ja televisio. Terassilla on pöytiä ja tuoleja noin 40 henkilön pöytäjuhlaa varten.

  • Esteettömyys

   Sivistys sijaitsee Domus Gaudiumin ylimmässä kerroksessa, jonne pääsee hissillä pyörätuolin kanssa. Ovella on yksi kynnys. Tilassa on esteetön wc. Tilassa ei käytetä tekosavua tai vilkkuvia valoja. Tilaan on mahdollista tuoda avustaja- tai opaskoira.

  • Huomioitavaa

   Sivistykselle mahtuu noin 40 henkilöä. Saunomiseen tarvitsee omat pyyhkeet.

Järjestötilat

Järjestötilat

Jaamme järjestöille tiloja myös vakituisempaan käyttöön. Omissa tiloissaan järjestöt voivat vapaasti järjestää juuri oman näköistään toimintaa. Osa haluaa tarjota jäsenilleen yhteisen olohuoneen, jossa vietetään aikaa yhdessä opiskelukavereiden kanssa, osa taas tarvitsee joustavaa monitoimitilaa erilaisia tapahtumia varten. Tilat sijaitsevat Uudella ylioppilastalolla sekä Dommalla, ja niitä voi hakea joka toinen vuosi järjestettävän tilahaun aikana. Tilajaossa järjestötilat jaetaan järjestöjen käyttöön aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Usein kysyttyä

  • Miten voin varata tiloja?

   Kokoustiloja voi varata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@hyy.fi. Järjestöillä voi olla viisi voimassa olevaa varausta kokoustiloihin samanaikaisesti.

  • Mistä näen tilojen varaustilanteen?

   Kaikkien yleisesti varattavissa olevien tilojemme varaustilanne löytyy tilavarauskalenterista.

  • Miten saan avaimet varaamaani tilaan?

   Arkipäiville sijoittuvia varauksia varten avaimet haetaan samana päivänä palvelutoimiston aukioloaikoina. Viikonlopun tai juhlapyhän varauksia varten avaimet tulee hakea edellisenä arkipäivänä klo 15 mennessä.

  • Mihin ja milloin palautan avaimet?

   Avaimet palautetaan HYYn palvelutoimistoon varausta seuraavana arkipäivänä kello 15 mennessä.

  • Miten tilat tulee siivota käytön jälkeen?

   Tilat on siivottava käytön jälkeen peruspuhtaaksi, ja roskat on vietävä pois. Alinan siivoamiseen löytyy lisäohjeet Alinan ohjevihosta.

  • Miten tilojen käyttömaksu maksetaan?

   Käyttömaksu maksetaan avainten noudon ja tilankäyttösopimuksen allekirjoituksen yhteydessä HYYn palvelutoimistoon. Huomaathan, että palvelutoimisto vastaanottaa vain korttimaksuja.

  • Voiko HYYn tiloissa järjestää yksityistilaisuuksia, esimerkiksi synttäreitä tai valmistujaisia?

   Tilamme ovat tarkoitettu piirissämme toimivien järjestöjen käytettäväksi, joten valitettavasti niissä ei voi järjestää yksityistilaisuuksia.

  • Miten haen järjestölleni omaa tilaa?

   Järjestämme joka toinen vuosi laajemman tilahaun, jonka aikana on mahdollista hakea järjestölle omaa tilaa. Lisäksi järjestämme kahdesti vuodessa täydennyshaun. Tiedotamme kaikista hauista järjestötiedotteessa sekä nettisivuillamme.

  • Voimmeko hankkia omaan järjestötilaamme kalusteita?

   Ehdottomasti! Tilajaossa myöntämiämme järjestötiloja saa sisustaa juuri järjestönne näköiseksi. Kiinteiden kalusteiden hankintaan voitte lisäksi hakea kalustetukea ympäri vuoden. Lisätietoja järjestötuista löytyy niistä kertovasta oppaasta.

  • Minkälaisia yhdenvertaisuuteen liittyviä käytäntöjä tulee noudattaa tiloissa?

   Järjestötiloissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, jotka laaditaan yhdessä kaikkien samaa tilaa käyttävien järjestöjen kanssa.

Tiloihin liittyvät ohjeistukset ja dokumentit

Alina-salin käyttösopimuksen ehdot 2024

Alina-sali - Ohjeita tilan käyttäjälle

 • järjestöt

Alina-salin järjestyshenkilositoumus

 • järjestöt

HYYn järjestötilojen käyttöohjesääntö 2020

 • järjestöt

Kokoustilojen käyttösopimuksen ehdot

 • järjestöt

Sivistys-saunan käyttösopimuksen ehdot 2024

 • järjestöt

Säännöt uusien järjestöjen hyväksymisestä HYYn tiloihin tilanjakokausien välillä

 • järjestöt

Tilajako 2021-2023

 • hallitus
 • järjestöt

Tilojen esteettömyystiedot