24.8.2022

Päivittyvä hissiremonttiseuranta

UUTINEN

Päivittyvä seuranta Uuden ylioppilastalon hissiremontin tilanteesta

 

Tähän uutiseen päivitetään ajantasainen tieto Uuden ylioppilastalon hissiremontin tilanteesta, siitä mitkä tilat ovat käytössä ja millaisin rajoituksin. Uutista päivitetään tarvittaessa, ja siitä tiedotetaan järjestöjä aina myös sähköpostitse.

 

Päivitetty 9.9.2022

Tämänhetkisen arvion mukaan hissiremontti valmistuu tammikuussa 2023. Siihen asti järjestötilat ovat osittain poissa käytöstä sekä Wilhelmson- ja Alina-sali ovat kokonaan pois käytöstä. Toistaiseksi Humanistiklusteri, Nypolen ja Kannuklusteri (3., 4. ja 5. kerroksen vasen puoli) ovat järjestöjen käytettävissä klo. 17-05. WC-tilat eivät ole käytössä 3. kerroksessa.  Valaistus ja sähkökytkennät on hoidettu poikkeusjärjestelyin. Uunit ja hellat eivät ole käytössä, muuten keittiöitä voi käyttää normaalisti. Näitä poikkeusjärjestelyjä jatketaan tämänhetkisen tiedon mukaan tammikuuhun, kunnes tilat palaavat normaaliin käyttöön.

 

Käytössä olevat tilat 5.9. alkaen:

  • Humanistiklusteri (Illuusio ja Utopia eli kerroksen vasen puoli)
  • Nypolen (poislukien sali)
  • Kannuklusteri (Marx ja Beauvoir, huom! käytössä ei wc-tiloja)

Näitä tiloja järjestöt voivat käyttää klo. 17.00-05.00 joka päivä. Aikarajoitus on voimassa myös viikonloppuisin. Muina aikoina klo. 05.00-17.00 kaikki oleskelu ja liikkuminen Uudella ylioppilastalolla on kielletty. Talo on tällöin työmaa-aluetta.

Työmaa-alue on näkyvästi seinin rajattu, ja tilojen käyttäjiltä edellytetään työmaa-alueen rajojen noudattamista tiloja käytettäessä. Kaikkiin mahdollisiin väärinkäytöksiin työmaahan liittyen tullaan puuttumaan tiukasti. Tiloissa liikkuminen ja tilojen käyttäminen edellyttää tavallista enemmän tarkkaavaisuutta ja turvallisuuden huomioimista. Porraskäytävä on työmaasta johtuen näkyvästi suojattu, suojatuissa portaissa kulkemisessa kannattaa noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta. Suojausten töhriminen tai repiminen on tietenkin kiellettyä. Uuden ylioppilastalon pitäminen auki järjestökäytölle työmaan rinnalla edellyttää ohjeiden ja sääntöjen tarkkaa noudattamista jokaiselta järjestöltä, järjestötoimijalta ja tapahtumaosallistujalta.

On mahdollista, että tilojen käyttöön tulee tarkennuksia nopeallakin tahdilla.

Uuden ylioppilastalon sähköt joudutaan kytkemään järjestötiloihin työmaasähköstä. Tämä aiheuttaa sen, ettei virta riitä keittiöiden lämpölaitteisiin, joten ne kytketään pois käytöstä. Ruuan valmistus tiloissa ei siis ole toistaiseksi mahdollista. Jääkaapit kuitenkin toimivat. On myös mahdollista, että jotkin pistorasiat eivät välttämättä toimi.

alustavaa aikataulua remonttitöille:

Syyskuu 2022 – Joulukuu 2022

Kiinteistössä tehdään uutta hissikuilua ja korvaavia wc-tiloja, kiinteistön käyttö on mahdollista tänä aikana tietyin rajoituksin. Käyttäjien turvallisuuden vuoksi työmaa-alue erotetaan muista tiloista kiinteillä seinillä. Tämä estää osittain muidenkin tilojen käytön, mutta näin pystymme takaamaan lähes kaikille käyttäjille jonkin asteisen mahdollisuuden käyttää tiloja. Tilan käyttörajoitukset koskevat suurimmilta osin kuudetta kerrosta sekä muiden kerrosten oikeaa puolta (rappukäytävästä katsottuna). Linkin takana olevissa lopputilanteen suunnitelmissa on esitetty työmaa-alueiden sijainti sekä käytöstä pois jäävät tilat.

Lisäksi tänä aikana työmaa tarvitsee porrashuoneen tavarankuljetusta varten aamupäivisin, kiinteistön käyttö ei ole mahdollista tällöin. Tiedotamme tavarankuljetuksen järjestelyistä tarkemmin suunnittelun edetessä.

 

Yhteystiedot

Janne Salokoski, järjestöasiantuntija
+358 50 537 3798
janne.salokoski@hyy.fi

Linnea Keltanen, hallituksen järjestövastaava
+358 50 543 8460
linnea.keltanen@hyy.fi