17.4.2023

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän teemana kohtuus

UUTINEN

Tällä viikolla vietetään opiskelijoiden mielenterveyspäivää. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista.

Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen (KOTT 2021) mukaan jopa joka kolmas opiskelija kärsii ahdistuksen ja masennuksen oireista. Opiskelijoiden mielenterveyspäivän tavoitteena on tehdä näkyväksi opiskelijoiden mielenterveyden haasteet.

Tänä vuonna opiskelijoiden mielenterveyspäivän teemana on kohtuus. Arkemme on täynnä suorittamista. Erityisesti opiskelijoiden elämä on erilaisten vaatimusten ja tavoitteiden ristipaineessa toimimista. Paineita aiheuttaa opiskelu ja siihen liittyvät tekijät, mutta paineita kertyy myös muualta. Esimerkiksi henkilökohtainen talous, sosiaalinen media, sosiaaliset suhteet ja vapaa-ajan harrastukset saattavat pahimmillaan kuormittaa jaksamisen äärirajoilleen.

Vaikka opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään keskiviikkona 19.4., riittää ohjelmaa teeman ympärillä koko viikolle. Ohjelmaa järjestävät esimerkiksi Helsingin yliopisto ja Nyyti ry.

Keskiviikkona 19.4. klo 15-16 Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto (SAMOK) järjestävät opiskelijoiden mielenterveyspäivän tempauksen Säätytalon läheisyydessä. Tempauksen teemalla “Mielenterveyskriisi – opiskelijaelämän nurja puoli” halutaan muistuttaa päättäjiä YTHS:n riittävän rahoituksen tärkeydestä.

Lue lisää