27.9.2022

Millaisella hakemuksella hallinnon opiskelijaedustajaksi?

BLOGI

Haluaisitko hakea opiskelijaedustajaksi, muttet tiedä mitä hakemukseen kannattaisi kirjoittaa? Tällä esimerkkihakemuksella pääset alkuun ja sitä myötä opiskelijoiden edunvalvojaksi alta aikayksikön!


Esimerkkihakemus
Näin haet hallinnon opiskelijaedustajaksi

↓ Opiskelijanumero, koulutusohjelma, tiedekunta

Ylermi Ylioppilas
ylermi.ylioppilas@helsinki.fi
opiskelijanumero 012345678
Esimerkkitieteiden koulutusohjelma, ylioppilastutkimuksen tiedekunta

↓ Motivaatio ja sitoutuminen tehtävään, ideat koulutusohjelman kehittämisestä

Hei! Olen Ylermi Ylioppilas ja olen kiinnostunut hakemaan hallinnon opiskelijaedustajaksi esimerkkitieteiden kandiohjelman johtoryhmään. Olen esimerkkitieteiden toisen vuoden opiskelija, ja minua kiinnostavat opintoasiat ja yliopistoyhteisön kehittäminen. Minulla on paljon ideoita siitä, miten saisimme lisättyä opintojen joustavuutta ja yhteisöllisyyttä koulutusohjelmassamme.

↓ Ymmärrys koulutusohjelman ajankohtaisista aiheista ja haasteista

Opiskelukavereiltani on tullut paljon palautetta siitä, että esimerkkitieteiden opetusjärjestelyissä olisi parantamisen varaa erityisesti etäopetuksen järjestelyjen osalta. Valitettavasti viimeaikaisessa päätöksenteossa koulutusohjelmaa koskevat linjaukset on tehty ilman riittävää näkemystä opiskelijoilta, ja seuraukset ilmenevät selkeästi sekä opetuksen laadussa että opiskelijoiden hyvinvoinnissa.
Haluaisinkin tämän takia päästä vaikuttamaan asiaan ja tuoda opiskelijoiden näkemystä myös kandiohjelman johtoryhmään.

↓ Oleellinen aiempi kokemus, sekä yhteys koulutusohjelman opiskelijoihin

Olen käytettävissä opiskelijaedustajaksi koko kaudelle 2023-2024, ja tarvittaessa käytettävissä myös ilmoitettuna haastattelupäivänä. Olen saanut ensikosketuksen yliopistohallinnon kiemuroihin toimiessani tänä vuonna oppiaineeni tuutorina. Ensi vuodeksi haen opiskelijajärjestöni sihteeriksi, ja pystyn pestini kautta hyvin pitämään yhteyttä myös opintosuuntani opiskelijoihin.

↓ Näkemys toimielimessä vaikuttamisesta ja valmius viestiä siitä opiskelijoille

Olen hyvä keskustelija, joka pystyy ottamaan huomioon erilaiset näkökulmat ja perustelemaan kantansa selkeästi. Mielestäni on tärkeää, että esimerkkitieteiden kandiohjelman johtoryhmä saa kaltaiseni opiskelijaedustajan, sillä olen tottunut kyselemään opiskelijoilta heidän mielipiteitään opetuksesta ja sen järjestelyistä. Odotankin innolla pääseväni kehittämään opintojamme hyvässä yhteisymmärryksessä muiden opiskelijoiden kanssa.