4.2.2022

Mathilda Timmer on uusi koulutuspolitiikan asiantuntijamme!

UUTINEN

Koulutuspoliittinen sektorimme vahvistui joulukuussa, kun toisena koulutuspolitiikan asiantuntijanamme aloitti valtiotieteiden maisteri Mathilda Timmer

 

Mathilda Timmer vastaa HYYn korkeakoulupolitiikkaan ja Helsingin yliopistoon liittyvästä edunvalvonta yhdessä toisen koulutuspoliittisen sektorin asiantuntijan Marianna Suokkaan kanssa. Mathildan työpöydällä on monipuolisesti työtehtäviä niin valtakunnallisen koulutuspolitiikan kuin yliopiston kansainvälistymisen, opetuksen kehittämisen ja muiden opetusasioiden parissa.

Mathilda, tutummin Matte, on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta. Pääaineenaan hän on lukenut poliittista historiaa keskittyen erityisesti YK-teemoihin. Koulutuspoliittista osaamista Mathilda on kerryttänyt yliopiston eri luottamustoimissa, kuten kollegiossa ja oikeusturvalautakunnassa ja HYYn hallituksen koulutuspoliittisena vastaavana. ”HYY-vuosien välissä olen ollut NYC:ssä ulkoministeriön viestintää tutkailemassa, sekä tehnyt töitä täällä Suomessa vaikuttajaviestinnän parissa!” Mathilda kertoo työkokemuksestaan.

Mathildaa houkutteli HYYssä osaava ja mukava työympäristö sekä ennen kaikkea työt hänelle tärkeiden asioiden parissa: “HYYssä tehdään paljon tärkeetä työtä Helsingin yliopiston opiskelijoiden edunvalvonnan parissa, ja on hieno fiilis päästä tuomaan oma panos ja osaaminen osaksi tätä palettia!”, Mathilda kuvailee innoissaan.

Länsi-Helsingissä varttunut Matte on nauttinut valmistumisen jälkeen uudelleen löytyneestä vapaa-ajasta opiskelemalla lisää. Hän kertoo haaveilevansa jonain päivänä tohtoriksi valmistumisesta: “En oo koskaan avannut skumppapulloa, koska pelkään niiden poksahtamista, mutta mun salainen julkinen haave on tohtoroitua joskus ja sitten hienolla tohtorismiekalla poksauttaa juhlan kunniaksi pullo kuohuvaa auki!”

 

Mathildan edeltäjä Topias Tolonen siirtyi väitöskirjatutkijaksi Uppsalan yliopistoon.