24.1.2024

Koulutamme järjestötoimijoita jälleen Virityspäivässä – tule mukaan!

UUTINEN

HYY järjestää vuoden aikana piirissään toimivien järjestöjen aktiiveille erilaisia koulutuksia. Virityspäivässä 2024 keskitymme erilaisiin järjestötoiminnan peruspalasiin.

Innostu, kehity ja virity!

Oletko ensimmäistä kertaa mukana järjestötoiminnassa? Hyppäsitkö juuri uuteen pestiin? Kaipaatko vinkkejä ja inspiraatiota järjestösi virittämiseen entistäkin paremmaksi? Osallistu HYYn Virityspäivään 2024!

Virityspäivä on HYYn alkuvuodesta järjestämä tapahtuma, jonka aikana järjestötoimijat voivat kouluttautua erilaisista teemoista ja aihepiireistä, joista on hyötyä järjestötoiminnassa. Toimitpa sitten harrastejärjestössä, osakunnassa, ainejärjestössä tai tiedekuntajärjestössä, löytyy sinulle sopivaa koulutusta varmasti!

Vuoden 2024 Virityspäivä järjestetään 13.2. klo 15.30–19.30. Koulutukset järjestetään Helsingin yliopiston päärakennuksella (Fabianinkatu 33). Tiloihin on esteetön pääsy rakennuksen sisäpihalta porttikongin kautta osoitteesta Yliopistonkatu 2.

Koulutukset pidetään valitettavasti vain suomeksi. Koulutusmateriaalit käännetään ruotsiksi ja englanniksi.

Tapahtumaan edellytetään ennakkoilmoittautumista sunnuntaihin 11.2. klo 23.59 mennessä. Jos koulutukseen ei ole tarpeeksi ilmoittautujia, ei sitä järjestetä. Peruutuksista ilmoitetaan maanantaihin 12.2. mennessä.

Koulutusten aikataulu

Virityspäivän koulutuksista voit valita itsellesi sopivan yhdistelmän. Huomaathan, että A-koulutus on kaikille yhteinen ja D-koulutus kestää B- ja C-koulutusten ajan.

• A-koulutus klo 15.30–16
• B-koulutus klo 16.15–17.45
• C-koulutus klo 18.00–19.30
• D-koulutus klo 16.15–19.30

A. What the HYY? – Mitä iloa HYYstä on järjestöille?

B1. Järjestön viestintä
B2. HYYn järjestötilat
B3. Opintovastaavan ABC
B4. Yhdenvertaisuus järjestötoiminnassa

C1. Tapahtumaturvallisuuskoulutus
C2. Hyvä hallinto: miten ja miksi
C3. Ympäristöasioiden huomioiminen järjestötoiminnassa
C4. Ryhmäyttäminen ja toimijoiden innostaminen

D. Taloudenhoitajakoulutus

Koulutusten kuvaukset

A. What the HYY? – Mitä iloa HYYstä on järjestöille?

Mitä iloa järjestöllemme on siitä, että toimimme HYYn piirissä?

Käymme läpi HYYn tarjoamia erilaisia järjestöpalveluja sekä erilaisia tapoja, joilla HYY tukee järjestöjen toimintaa. Käsittelemme myös erilaisia velvoitteita, joita HYYn piirissä toimivilla järjestöillä on.

B1. Järjestön viestintä

Miten viestimme tehokkaasti järjestömme toiminnasta?

Käymme läpi viestinnän peruspalasia ja järjestön viestinnän kehittämistä. Tutustumme erilaisiin tapoihin suunnitella ja tehdä viestintää. Mietimme viestinnän erilaisia kohderyhmiä ja järjestön sisäistä viestintää. Pohdimme, miten järjestön kannattaa viestiä kriisitilanteessa.

B2. HYYn järjestötilat

Miten toimimme HYYn järjestötiloissa?

Käymme läpi HYYn erilaisten järjestötilojen käyttöön liittyviä seikkoja, jotka jokaisen tilan käyttäjän on hyvä tietää. Mietimme, miten tiloissa toimitaan, ja miten puutteista tai korjaustarpeista ilmoitetaan HYYlle. Tarkastelemme, miten yhteisiä tiloja varataan järjestön käyttöön.

B3. Opintovastaavan ABC

Mitä opintovastaavan pitäisi tietää yliopistosta?

Tästä koulutuksesta saat perustiedot vuoteesi opintovastaavan tehtävässä! Kerromme tehtäväsi kannalta tärkeimmistä yliopiston toimielimistä, yliopiston päätöksenteosta ja muista opiskelijatoimijoista, joihin kannattaa olla vuoden aikana yhteydessä. Saat myös tietoa ajankohtaisista asioista, joihin kannattaa tutustua jo vuoden alussa.

B4. Yhdenvertaisuus järjestötoiminnassa

Miten voimme edistää yhdenvertaisuutta opiskelijajärjestöissä?

Tule kuulemaan, miten järjestössä voidaan luoda ja ylläpitää yhdenvertaisempaa kulttuuria. Käymme lisäksi läpi sitä, miten järjestössä voi puuttua häirintätilanteisiin.

C1. Tapahtumaturvallisuuskoulutus

Miten huolehdimme siitä, että jokainen osallistuja kokee järjestön tapahtumat turvallisiksi paikoiksi olla?

Käymme läpi erilaisia tilanteita, joita tapahtumissa voi joutua kohtaamaan sekä annamme keinoja tilanteiden ratkaisemiseen. Koulutuksesta on hyötyä erityisesti tapahtumien järjestäjille ja tapahtumaturvallisuushenkilöille.

C2. Hyvä hallinto: miten ja miksi

Miten voimme tehdä yhdistyksen arjesta sujuvampaa?

Käymme läpi yhdistyksen hallinnon perusteita ja tarjoamme vinkkejä rutiinien sujuvoittamiseksi. Koulutuksen teemoina ovat muun muassa asiakirjojen laatiminen ja niiden tehokas hyödyntäminen, arkistointi sekä yhdistyslaki ja kokoustekniikka. Koulutus on suunnattu erityisesti puheenjohtajille ja sihteereille.

C3. Ympäristöasioiden huomioiminen järjestötoiminnassa

Miltä näyttää kestävä yhdistystoiminta?

Millä mallilla ympäristöasiat ovat järjestössäsi? HYYn ympäristövaliokunnan työpajassa pureudumme ympäristöasioiden huomioimiseen ja ympäristöystävälliseen järjestötoimintaan mielenkiintoisen työpajan merkeissä.

C4. Ryhmäyttäminen ja toimijoiden innostaminen

Miten saamme yhdistyksen aktiivit toimimaan yhtenäisenä ryhmänä?

Käymme läpi koulutuksessa ryhmän vaiheita, ryhmäytymistä, ryhmän johtamista ja johtamisen haasteita. Pohdimme ryhmän sisäistä vuorovaikutusta, palautekeskusteluja ja kiittämistä. Koulutus on suunnattu erityisesti puheenjohtajille.

D. Taloudenhoitajakoulutus

Miten huolehdimme yhdistyksen taloudesta?

Tutustumme taloudenpidon perusteisiin ja taloudenhoitajan vastuisiin. Koulutus kestää B- ja C-koulutusten ajan. Koulutus on suunnattu taloudenhoitajille.

 

Lisätietoja

Janne Salokoski
asiantuntija (järjestöt)
janne.salokoski@hyy.fi
050 537 3798

Elsa Lindeberg
hallituksen jäsen (järjestöt)
elsa.lindeberg@hyy.fi
050 543 9610