29.10.2020

Järjestötiedote 13 / 2020

1 Ajankohtaiskatsaus koronasta
2 Osallistu järjestökilpailuun 8.11. mennessä!
3 Tilinpäätösilta 24.11. klo 17-20
4 Toiminnantarkastajakoulutus 30.11. klo 18!
5 Hae kalustetukea!
6 Haalarimerkit Promlerista -15% alennuksella HYYn järjestöille vuonna 2020

 

1 Ajankohtaiskatsaus koronasta

Järjestösektori tarkastelee koronatilannetta kahden viikon välein ja ilmoittaa järjestötiedotteessa rajoitusten tilanteesta sekä mahdollisista muista olennaisista korontatilanteeseen liittyvistä asioista.

Koronatilanne ei ole oleellisesti helpottunut, joten aiemmin ilmoitetut rajoitukset ovat edelleen voimassa, voit tarkastella niitä täältä: www.hyy.fi/koronaohjeet

Mikäli sinulla tai järjestölläsi on jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteys järjestösektoriin! Yhteystiedot löytyvät HYYn verkkosivuilta sekä koronaohjeiden sivuilta, että yhteystiedot-sivulta.

 

=============================================

2 Osallistu järjestökilpailuun 8.11. mennessä!

Järjestökilpailut ovat alkaneet! Ansaitseeko juuri sinun järjestösi opintoteko, yhteisöteko tai vaikkapa haalarimerkki pääpalkinnon? Tai satutko tuntemaan tyypin, joka on todellinen järjestösankari?

Tänä vuonna voittajia etsitään seitsemässä eri kilpailukategoriassa, joiden lisäksi etsitään järjestösankareita. Olemme ottaneet huomioon poikkeusaikojen vaikutuksen järjestöjen toimintaan, ja tähän liittyen kilpailussa onkin aivan uusi kategoria tänä vuonna.

Lisätietoa osallistumisesta täällä:

https://hyy.fi/fi/uutiset/jarjestokilpailu-ja-jarjestosankarit-2020

 

=============================================

3 Tilinpäätösilta 24.11. klo 17-20

HYY järjestää piirissään toimivien järjestöjen taloudenhoitajille koulutuksen tilinpäätöksen tekemisestä. Koulutuksessa opetetaan miten järjestön tilinpäätös laaditaan ja mitä siihen kuuluu. Kouluttajana toimii tilintarkastusassistentti Timo Saarinen.

Kurssi pidetään etäyhteyden välityksellä 24.11. klo 17-20. Koulutus pidetään suomeksi.

Koulutuksessa käytetään Tilitin -ohjelmistoa, joten osallistujia pyydetään asentamaan ohjelmisto valmiiksi. Tilittimen voi ladata ilmaiseksi täältä: http://helineva.net/tilitin/.

Kouluttajalle on mahdollista lähettää kysymyksiä ennakkoon. Jos sinulla on jo nyt tiedossa monta visaista ongelmaa esimerkiksi taseen laskemisesta, tuloslaskelmaan kuuluvista menoista, tositteiden tiliöinnistä tai mistä tahansa muusta tilinpäätökseen tekemisestä, lähetä kysymyksesi Timolle osoitteeseen timo.saarinen (a) nexia.fi.

Ilmoittaudu koulutukseen 22.11. mennessä lomakkeella: https://www.lyyti.in/Tilinpaatosilta_1235/fi

 

=============================================

4 Toiminnantarkastajakoulutus 30.11. klo 18!

Tuliko joskus lupauduttua toiminnnantarkastajaksi, ja nyt pitäisi tietää mitä näiden järjestön toimintadokumenttien kanssa pitäisi tehdä? Saavu toiminnantarkastajakoulutukseemme niin pelastamme sinut pulasta!

Ja jos et itse satu olemaan toiminnantarkastaja, niin vinkkaa järjestönne toiminnantarkastajalle tästä mahdollisuudesta!

HYY järjestää toiminnantarkastajille suunnatun koulutuksen, jossa käydään läpi, mitä toiminnantarkastukseen kuuluu. Koulutus pidetään 30.11. klo 18-20.

Kouluttajina toimivat pitkään järjestöissä aktiiveina ja toiminnantarkastajina kokemusta hankkineet Miran Hamidulla ja Santeri Velin.

Koulutus pidetään suomeksi etäyhteydellä.

Ilmoittaudu 29.11. mennessä osoitteessa: https://www.lyyti.in/Toiminnantarkastajakoulutus_2020_5586/fi

Lisätietoja järjestöasiantuntija Jaakko Kalskeelta (jarjestosihteeri@hyy.fi)

 

=============================================

5 Hae kalustetukea!

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.

Kalustetukea jaettaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: hankinnan ekologisuus, kestävyys ja tarpeellisuus. Kalustetuen ei ole tarkoitus kattaa koko hankinnan hintaa, vaan tukea hakevan järjestön odotetaan myös osallistuvan hankinnan rahoittamiseen.

Tukea voi hakea ympäri vuoden. Sitä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat seikat:

-hakeva järjestö/järjestöt

-hankittava kaluste

-budjetti

-perustelut hankinnalle

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjesto(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI. Tukea saaneiden järjestöjen tulee toimittaa hankinnan kuittikopiot samaan osoitteeseen viimeistään neljän kuukauden kuluttua tuen myöntämisestä.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Jaakko Kalske

050 537 3798

jaakko.kalske@hyy.fi

 

=============================================

6 Haalarimerkit Promlerista -15% alennuksella HYYn järjestöille vuonna 2020

HYY on sopinut Promler.fi:n kanssa erikoisalennuksen kaikille HYYn järjestöille haalarimerkkien tilauksissa!

Saamme koko 2020 vuoden haalarimerkit alennettuun hintaan (-15%), kun muistamme mainita alennuskoodin, joka löytyy tiedotteen sähköpostiversiosta, tarjouspyynnön ja tilauksen yhteydessä.

Alennuskoodi on tarkoitettu vain HYYn järjestöille.

Alennuskoodi koskee uusia tilauksia normaalilla toimitusajalla.

Ota yhteys: info@promler.fi

Ohessa linkki yhteistyökumppanimme sivuille: http://www.promler.fi/

Facebook: www.facebook.com/promler

Instagram: @promlerfi