7.6.2021

Järjestötiedote 11 / 2021

 1. Ajankohtaiskatsaus koronasta
 2. Ilmoittaudu 6.9. Avajaiskarnevaaleille!
 3. ILMOITTAUDU FUKSISEIKKAILUN RASTINPITÄJÄKSI!
 4. Parhaat etätapahtumaideat talteen – vastaa lomakkeeseemme
 5. Muistutus järjestöille sauna- ja kokoustilojen varaamisesta syksylle
 6. Kaipaako järjestönne lisäresursseja etätapahtumien järjestämiseen – tarjolla osaajia!
 7. Hae kalustetukea!
 8. Haalarimerkit ja muut tuotteet Promlerista -15% alennuksella HYYn järjestöille vuonna 2021

 

1 Ajankohtaiskatsaus koronasta

 

Järjestösektori tarkastelee koronatilannetta kahden viikon välein ja ilmoittaa järjestötiedotteessa rajoitusten tilanteesta sekä mahdollisista muista olennaisista korontatilanteeseen liittyvistä asioista.

Koronatilanne on viime aikoina parantunut ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on keventänyt rajoituksia esimerkiksi henkilömäärärajoitusten suhteen. Tämä mahdollistaa myös HYYn järjestötilojen rajatun käytön järjestöille. Katso päivitetyt rajoitukset täältä: www.hyy.fi/koronaohjeet

Mikäli sinulla tai järjestölläsi on jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteys järjestösektoriin! Yhteystiedot löytyvät HYYn verkkosivuilta sekä koronaohjeiden sivuilta, että yhteystiedot-sivulta.

 

=============================================

2 Ilmoittaudu 6.9. Avajaiskarnevaaleille!

 

Haluaako järjestösi osallistua tänä vuonna Avajaiskarnevaaleille? Ilmoittautuminen on nyt auki! Tänä vuonna Avajaiskarnevaaleja vietetään maanantaina 6.9.2021.

Koronapandemian vuoksi joudumme tänä vuonna miettimään Avajaiskarnevaalien järjestelyitä täysin uudenlaisiksi, terveysturvallisuuden huomioon ottaen. Johtuen mahdollisista syyskuussa voimassa olevista yleisötilaisuuksien rajoituksista, suunnittelemme Avajaiskarnevaalit tällä kertaa kokonaan ulkotiloissa järjestettäväksi tapahtumaksi.

Tulemme viimeistään elokuussa tiedottamaan tarkemmin Avajaiskarnevaalien uusista järjestelyistä. Joka tapauksessa nyt pyydämme teitä jo varaamaan esittelypisteenne Avajaiskarnevaaleille.

Ilmoitathan järjestösi mukaan mahdollisimman pian. Ilmoittautumisen takaraja on 15.8. klo 23.59. HUOM! Voitte myös muokata tätä lomaketta takarajaan saakka ilmoittautumisen jälkeen saamanne vahvistusviestin kautta.

Ilmoita järjestösi mukaan täällä: https://www.lyyti.fi/reg/Avajaiskarnevaalit_2021

 

=============================================

3 ILMOITTAUDU FUKSISEIKKAILUN RASTINPITÄJÄKSI!

 

Fuksiseikkailu on HYYn järjestämä poikkitieteellinen sukellus ylioppilaskuntaan, sen järjestöihin ja läheisiin yhteistyötahoihin. Rastin pitäminen on hauska tapa esitellä järjestöä ja sen toimintaa uusille opiskelijoille! Fuksiseikkailu järjestetään 23.9.2021 kello 16 – 20.

Tänä syksynä Fuksiseikkailu joudutaan järjestämään kokonaan ulkotiloissa koronapandemian vuoksi. Tämä vaatii rastinpitäjiltä mahdollisesti uudenlaista luovuutta ja pilkettä silmäkulmaan. Tänä vuonna HYY sijoittaa rastien paikat, mutta voit esittää toiveita rastin maastosta ja sijainnista. Rastin voi toteuttaa halutessaan myös etärastina. Katso rastin edellytykset täältä: http://www.fuksiseikkailu.fi/ilmoittaudu ja vinkit hyvän rastin tuottamiseen täältä: http://www.fuksiseikkailu.fi/hyvarasti

Jokainen HYYn piirissä toimiva järjestö voi ilmoittautua pitämään rastia Fuksiseikkailuun!

Ilmoittautumisen deadline on 15.8.2021 klo 23.59

Ilmoita järjestösi mukaan täällä: https://www.lyyti.fi/reg/fuksiseikkailu2021_rastit

 

=============================================

4 Parhaat etätapahtumaideat talteen – vastaa lomakkeeseemme

 

Vaikka koronakriisi on ehkä jo väistymässä, on varmuuden vuoksi hyvä kerätä tulevaisuuden varalle tämän ajan onnistuneimmat etätapahtumaideat. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin niitä voidaan taas tarvita.

Kerro korona-ajan parhaat etätapahtumaideasi tällä lomakkeella: https://www.lyyti.fi/questions/96a1e23431

 

=============================================

5 Muistutus järjestöille sauna- ja kokoustilojen varaamisesta syksylle

 

Palvelutoimistoon on tullut muutamia kyselyjä liittyen HYYn tilojen (pl. Alina-sali) varaamiseen syksylle. Monilla on ollut sellainen käsitys, että syksylle varaaminen olisi jollain tavalla kiellettyä.

Näin ei kuitenkaan ole, eli mikäli järjestöllänne on jo nyt tiedossa jonkinlainen kokous tai muu tapahtuma, jota varten tulisi jokin HYYn tila varata, niin sen voi varata tavalliseen tapaan palvelutoimiston kautta (toimisto@hyy.fi).

 

Ystävällisin terveisin

Järjestösektorin väki

 

=============================================

6 Kaipaako järjestönne lisäresursseja etätapahtumien järjestämiseen – tarjolla osaajia!

 

Taitavat stream-osaajat Antti Pollari ja Julius Uusinarkaus ovat lupautuneet rahallista korvausta vastaan myymään meidän piirissä oleville järjestöille palveluksiaan etätapahtumien suoratoistoa varten.

Olkaa siis yhteydessä alla oleviin yhteystietoihin, mikäli tarvitsette näitä palveluita:

Antti Pollari – pollari@piuhajabitti.fi

Julius Uusinarkaus – julius@uusinarkaus.com

 

=============================================

7 Hae kalustetukea!

 

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.

Kalustetukea jaettaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: hankinnan ekologisuus, kestävyys ja tarpeellisuus. Kalustetuen ei ole tarkoitus kattaa koko hankinnan hintaa, vaan tukea hakevan järjestön odotetaan myös osallistuvan hankinnan rahoittamiseen.

Tukea voi hakea ympäri vuoden. Sitä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat seikat:

 • hakeva järjestö/järjestöt
 • hankittava kaluste
 • budjetti
 • perustelut hankinnalle

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjesto(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI. Tukea saaneiden järjestöjen tulee toimittaa hankinnan kuittikopiot samaan osoitteeseen viimeistään neljän kuukauden kuluttua tuen myöntämisestä.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Jaakko Kalske

050 537 3798

jaakko.kalske@hyy.fi

 

=============================================

8 Haalarimerkit ja muut tuotteet Promlerista -15% alennuksella HYYn järjestöille vuonna 2021

 

HYY on sopinut Promler.fi:n kanssa erikoisalennuksen kaikille HYYn järjestöille haalarimerkkien ja muiden tuotteiden tilauksissa!

Saamme koko 2021 vuoden haalarimerkit ja muut tuotteet alennettuun hintaan (-15%), kun muistamme mainita alennuskoodin (löytyy sähköpostiversiosta) tarjouspyynnön ja tilauksen yhteydessä.

Muihin tuotteisiin kuuluvat mm. painatetut collegepaidat, hupparit, t-paidat, kangaskassit, pinssit ja heijastimet.

Alennuskoodi on tarkoitettu vain HYYn järjestöille.

Alennuskoodi koskee uusia tilauksia normaalilla toimitusajalla.

Ota yhteys: info@promler.fi

Ohessa linkki yhteistyökumppanimme sivuille: http://www.promler.fi/

Facebook: www.facebook.com/promler

Instagram: @promlerfi

 

=============================================