2.5.2023

HYYn vappupuhe Ullanlinnanmäellä 2023

UUTINEN

Arvoisat kuuntelijat, bästa åhörare, dear listeners.

Toivotan teille iloista vappua koko Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan puolesta. Jag önskar er en trevlig Valborg. I wish you a happy May Day.

Vappu on osa ylioppilasliikkeen ja työväenliikkeen historiallista jatkumoa. Muuttuvassa maailmassa perinteet ovat muistutus siitä, minkälaiset periaatteet ovat säilyttämisen arvoisia. Yksi näistä on yhteisöllisyys. Tänään suuret ja monipuoliset joukot kerääntyvät juhlimaan Vappua ympäri Suomea – yhdessä.

Meillä on enemmän yhteistä kuin usein tunnistamme. Oli päässäsi tänään ylioppilaslakki tai ei, oli se sitten vuosien saatossa kellertynyt tai vielä vitivalkoinen, vietämme tänään samaa juhlaa. Jokaista meitä yhdistää halu olla rakkaidemme kanssa, halu tuntea onnea ja halu riemuita.

Känslan av samhörighet sammanbinder studenterna och arbetarna så att vi tillsammans bygger upp ett ännu mera progressivt land. Det är samma kraft som har gjort Finland till en beundransvärd välfärdsstat.

I want to invite every international member of our community to our May Day celebration. I hope this celebration could mean as much to you as it does to us. Today we celebrate, together!

Kiitos, tack, thank you!

 

Antti Kaijansinkko
HYYn hallituksen varapuheenjohtaja