21.5.2020

HYYn päivitetyt ohjeet ja linjaukset järjestöille koronavirustilanteesta, päivitetty 23.6.2020

UUTINEN

Valtio on alkanut porrastetusti purkamaan koronapandemiasta johtuvia rajoituksia. Uusimmat tiedot rajoitusten purkamisesta löytyvät valtioneuvoston verkkosivuilta.

 

Asetettujen rajoitusten purkamisesta huolimatta HYYn suositukset järjestöille pysyvät lähes ennallaan. HYYn suositukset ovat voimassa toistaiseksi, kuitenkin vähintään syyslukukauden alkuun asti ellei toisin mainita. HYYn suositukset järjestöille löytyvät alta:

  • Järjestöjä kehotetaan seuraamaan aktiivisesti koronatilanteen kehitystä ja viranomaisten ohjeistusta
  • Alina-sali ja kattosauna Sivistys sekä kokoustilat Wilhelmsson, Seppele, Kabinetti ja Barrikaadi eivät toistaiseksi ole järjestöjen varattavissa tai käytettävissä 21.8.2020 asti.
  • Järjestöjä ei suositella järjestämään tapahtumia ennen syyslukukautta, mutta toiminta on oman harkinnan varassa. Syksyn isompien tapahtumien osalta järjestöjä kehotetaan erityiseen harkintaan.
  • Järjestötiloja ei suositella käyttämään ennen syyslukukauden alkua.
  • Kokouksien ja vastaavien tapahtumien järjestäminen on järjestön oman harkinnan varassa. Kaikki kokoukset kannattaa järjestää mahdollisuuksien mukaan etänä.
    • Eduskunta on hyväksynyt väliaikaisen poikkeamisen tietyistä yhdistyslain pykälistä, lisätietoa sekä eduskunnan että valtioneuvoston sivuilta (linkki uutisen lopussa)
  • Mikäli järjestötiloja käytetään, tulee järjestöjen edelleen huolehtia erityisesti käsihygieniasta. Tilaelinten kannattaa huolehtia, että tiloissa on käsidesiä ja käsisaippuaa sekä mahdollisuuksien mukaan käsipaperia. Jokaisen tiloja käyttävien on hyvä pestä kätensä tiloihin saapuessaan. Lisäksi yleinen hygieniasta huolehtiminen (yskiminen ja aivastaminen hihaan yms.) on ensiarvoisen tärkeää.

Viranomaisohjeistuksia kehotetaan noudattamaan sekä yksilö- että järjestötasolla siten kuin suositukset soveltuvat toimintaan. Järjestöt voivat kehottaa myös omia jäseniään noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia.

 

Hyödyllisiä linkkejä

HYY seuraa tilannetta aktiivisesti ja päivittää lisätietoja tarvittaessa. Mikäli sinulla on kysyttävää näistä ohjeista tai järjestöllä on jonkinlainen haastava tilanne, voit olla yhteydessä suoraan järjestösektoriin (yhteystiedot alla).

 

Lisätietoja

Jaakko Kalske
asiantuntija (järjestöt)
jaakko.kalske@hyy.fi
050 537 3798

Lovisa Hirvonen
hallituksen jäsen (järjestöt)
lovisa.hirvonen@hyy.fi
050 543 9615