Haluatko vaikuttaa opiskelutiloihin, kirjastoon, yliopistoalliansseihin tai muihin erillisiin laitoksiin?
UUTINEN
Yliopistolla avautuu opiskelijaedustajapaikkoja 15 elimeen seuraaville opiskelijaedustajakausille. Lue avoimina olevista paikoista alta!
KANSALLISKIRJASTON JOHTOKUNTA
Kansalliskirjasto vastaa Helsingin yliopiston erillislaitoksena julkaistun kulttuuriperinnön säilyttämisestä ja käyttöön saattamisesta, toimii tieteellisenä tutkimuskirjastona ja kansallisena kulttuurilaitoksena sekä kirjastoverkkopalveluiden valtakunnallisena palveluyksikkönä. Kansalliskirjaston johtokunnassa pääset osaksi historiallista ja kansallisesti merkittävää instituutiota. Pääset vaikuttamaan Kansalliskirjaston toimintaan johtokunnan moninaisen jäsenistön kanssa.
HELSINGIN YLIOPISTON KIRJASTON JOHTOKUNTA
Millaista olisi opiskelu ilman tenttikirjoja, tieteellisiä artikkeleita ja kirjaston työtiloja? Helsingin yliopiston kirjastoon kuuluu neljä kampuskirjastoa, jotka tuottavat korkeatasoisia tietopalveluita Helsingin yliopiston tutkimuksen, opetuksen ja oppimisen tarpeisiin sekä edistävät tieteellisen tiedon saatavuutta yhteiskunnassa. Kirjaston johtokunnassa on mahdollisuus kurkistaa suuren tieteellisen kirjaston kulisseihin, kansainvälisiin tuuliin ja vaikuttaa opiskelijoille elintärkeisiin palveluihin.
KIELIKESKUKSEN JOHTOKUNTA
Täällä pääset vaikuttamaan valtaosaa Helsingin yliopiston opiskelijoita koskettaviin asioihin, eli kieliopintoihin! Johtokunnan tehtäviin kuuluu Kielikeskuksen toiminnan ohjaaminen ja kehittäminen. Ajankohtaisina aiheina on varmasti esimerkiksi korona-ajan jälkeinen kieliopetus, joten tämä johtokunta on erittäin tärkeä vaikuttamisen paikka opiskelijoille!
HELSINGIN YLIOPISTON KAMPUSTEN KIRJASTONEUVOTTELUKUNNAT
Hae kampuksesi kirjastoneuvottelukuntaan ja voit vaikuttaa juuri sinun kirjastosi palveluihin! Yliopiston kaikilla neljällä kampuskirjastolla on oma neuvottelukunta, jonka tehtävänä on toimia kirjaston käyttäjien yhteistyöfoorumina ja osallistua muun muassa kirjastopalveluiden strategiseen kehittämiseen ja kokoelmahankintojen suunnitteluun.
TIETOTEKNIIKKAKESKUKSEN JOHTOKUNTA
Tietotekniikkakeskuksen johtokunta päättää koko yliopistoa koskevista tietotekniikkakysymyksistä ja palveluiden kehittämisestä. Tässäpä hieno mahdollisuus tutustua suuren organisaation tietoturvan ja tietoteknisen toiminnan laajamittaiseen kehittämiseen!
TILATOIMIKUNTA
Millaisia tarpeita opiskelijoilla on tilojen suhteen pandemia-ajan jälkeen? Miten kehitetään yhteisöllisyyttä ja muokattavuutta yliopiston opiskelutiloissa? Tilatoimikunnassa sinulla on tilaisuus päästä vaikuttamaan lähes kaikkia opiskelijoita koskettavaan aiheeseen, eli yliopiston tiloihin!
RURALIA-INSTITUUTIN JOHTOKUNTA
Kestävä kehitys, globaalin ja paikallisen ympäristön suhde maaseudulla – nämä ovat Ruralia-instituutin aiheita! Jos olet maatalous-metsätieteellisen tai valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelija, hakeudu tämän poikkitieteellisen johtokunnan opiskelijajäsenen paikalle! Tutustut tätä kautta Helsingin yliopiston toimintaan myös Mikkelissä ja Seinäjoella!
ALEKSANTERI-INSTITUUTIN JOHTOKUNTA
Kiinnostaako Venäjää, Itäistä Eurooppaa ja Keski-Aasiaa koskevaa monitieteinen tutkimus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen? Aleksanteri-instituutin johtokunta on todellinen näköalapaikka yhteen Helsingin yliopiston kansallisista tehtävistä! Täällä pääset myös verkostoitumaan tutkijoiden, sidosryhmien ja muiden yliopistojen edustajien kanssa.
LUONNONTIETEELLISEN KESKUSMUSEON JOHTOKUNTA
Luonnontieteellinen keskusmuseo vastaa luonnontieteellisten kansalliskokoelmien säilyttämisestä, kartuttamisesta ja näytteillepanosta sekä näihin liittyvästä tutkimuksesta ja opetuksesta. LUOMUS on tärkeä asiantuntija luonnontieteellisten alojen yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa koordinoi koko Suomen luonnontieteellisten museoiden ja kasvitieteellisten puutarhojen yhteistyötä. Keskusmuseon johtokunta on kiinnostava näköalapaikka luonnontieteellisten alojen yhteiskunnallisen näkyvyyden ja yliopiston valtakunnallisen tehtävän johtamisen parissa!
TUTKIJAKOLLEGIUMIN JOHTOKUNTA
Oletko jatko-opiskelija ja kiinnostunut huippututkimuksen kehittämisestä humanististen tieteiden, yhteiskuntatieteelliset, teologian, oikeustieteen ja käyttäytymistieteen kentällä? Tutkijakollegiumissa pääset kehittämään poikkitieteellisen tutkimuslaitoksen toimintaa ja taloutta!
UNA EUROPAN YHTEISKANDIOHJELMIEN VALMISTELURYHMÄ
Valmisteluryhmässä suunnitellaan yhteiskandiohjelmien sisältöä ja rakennetta yhteistyössä muiden allianssiyliopistojen kanssa. Pääset siis tutustumaan uuden koulutusohjelman luomiseen ainutlaatuisessa koulutusyhteistyössä! Kandiohjelmista toinen sijoittuu Euroopan tutkimuksen ja toinen kestävyystieteiden alalle. Valmisteluryhmässä toimii kaksi varsinaista opiskelijaedustajaa, joilla tulee olla suoritettuja opintoja ja/tai näkemyksiä aiheena olevilta aloilta.
HARJOITTELUKOULUJEN NEUVOTTELUKUNTA
Helsingin normaalilyseolla ja Helsingin yliopiston Viikin normaalikoululla on yliopiston johtosäännön 11 §:n mukaisesti yliopistolaissa mainittuna yhteisenä toimielimenä neuvottelukunta, jonka toimikausi on kaksi vuotta. Neuvottelukunnassa pääset osallistumaan harjoittelukouluissa toteutettavaan ohjatun harjoittelun suunnitteluun sekä suunnittelee tutkimuksen ja täydennyskoulutuksen strategisia linjauksia ja seuraamaan niiden toteutumista. Neuvottelukunnan työskentelykieli on suomi.
MITÄ SAAN TEHTÄVÄSTÄ?
Kerrytät tärkeää kokemusta kokoustamisesta, neuvotteluista ja päätöksenteosta. Riippuen toimielimestä pääset tutustumaan vaikkapa tutkimuskeskuksen tai museon toimintaan, kehittämään kirjaston palveluja, osallistumaan lakimuutosten lausuntokierroksiin tai muokkaamaan kieliopetusta ja sen tarjontaa.
Opiskelijaedustajana tutustut erilaisiin ammattilaisiin, tutkijoihin ja asiantuntijoihin poikkitieteellisesti. Saat hyviä yhteyksiä, joista voi olla merkittävää etua myöhemmin esimerkiksi työelämässä! Lisäksi voit saada tehtävästä opintopisteitä ja voit aina hakea HYYltä todistusta tärkeästä tehtäväsi.
MITEN VOIN HAKEA OPISKELIJAEDUSTAJAKSI?
Haku tapahtuu Halloped-hakujärjestelmässä 3.3.2024 klo 23.59 mennessä. Löydät hakujärjestelmästä jokaisen haettavana olevan opiskelijaedustajapaikan kohdalta tarkemmat tiedot ja mahdolliset erityiset hakukriteerit. Jokaiseen hakemukseen on hyvä kirjata vähintään nykyinen pääaine tai koulutusohjelma ja opintosuunta. Lisäksi kannattaa ilmoittaa seuraavia asioita, jotka ylioppilaskunta katsoo eduksesi:
- aiempi kokemus hallinnon opiskelijaedustajana toimimisesta, opintovastaavana tai muusta opiskelijaedunvalvonnasta
- muu tehtävän kannalta relevantti kokemus
- motivaatio tehtävän hoitamiseen
Ylioppilaskunta toivoo hakijoiksi eri sukupuolten edustajia ja eri opintojen vaiheissa olevia hakijoita monipuolisista taustoista. Oletamme, että olet käytettävissä sekä varsinaisen että varajäsenen tehtävään. Ylioppilaskunta pyrkii huomioimaan eri oppialojen edustavuuden valintoja tehdessään huomioimaan mahdollisimman kattava eri tiedekuntien edustus.
Lisätietoja
Koulutuspoliittinen asiantuntija
Riku-Petteri Kyllönen,
050 325 5202