19.5.2020

Hae opiskelijaedustajaksi digitalisaation aitiopaikalle!

Haluatko päästä visioimaan yliopiston opetuksen tai tutkimuksen strategisten tavoitteiden toteuttamista? Haluatko edustaa kanssaopiskelijoidesi näkökulmia ja seurata näköalapaikalta Suomen suurimman yliopiston digitalisaatiota? Hae opiskelijoiden tai väitöskirjatutkijoiden edustajaksi yliopiston uusiin digitalisaation ohjausryhmiin!

Helsingin yliopistoon muodostetaan kaksi uutta ohjausryhmää tukemaan yliopiston uuden strategian mukaisia opetuksen ja tutkimuksen kehittämistoimenpiteitä digitalisaation avulla. Yliopisto panostaa tulevina vuosina sellaisiin opetuksen ja tutkimuksen kehityshankkeisiin, jotka yliopistoyhteisön jäsenet itse näkevät tärkeiksi eli joiden onnistuminen tai aikaansaaminen on tärkeää opetuksen ja tutkimuksen tulevaisuudelle. Ohjausryhmien työkieli on suomi.

Opetuksen ja tutkimuksen digitalisaation ohjausryhmillä on ensisijaisesti kolme tehtävää:

  1. toimia valmistelevana asiantuntijaryhmänä, joka tekee priorisointi- ja päätösehdotuksia yliopistotason opetuksen ja tutkimusten edellytysten kehittämiseen (silloin kun niiden kehittäminen vaatii tai hyötyy merkittävästi digitalisaatiosta).
  2. yliopiston investointikyvykkyyden arviointi (jotta digitalisaatiota edistetään opetus- ja tutkimusjohtoisesti, ei tietojärjestelmät edellä)
  3. ottaa kantaa projektien seurantasalkussa tiedekunnissa ja muissa yksiköissä tapahtuviin digitalisaatioprojekteihin (ja niiden mahdolliseen laajentamiseen yliopistotasolle).

Digiohjausryhmien tehtävänä on myös huolehtia siitä, että tekeillä olevaa kansallisen tason digivisiota hyödynnetään HY:ssä tarkoituksenmukaisella tavalla.

Opetuksen digitalisaation ohjausryhmässä opiskelijoita edustaa yksi jäsen, ja tutkimuksen digitalisaation ohjausryhmässä väitöskirjaopiskelijoilla on yksi edustaja. Näitä edustajia haemme tällä ilmoituksella. Opiskelijajäsenten toimikausi alkaa välittömästi ja päättyy 31.12.2022.

Ylioppilaskunnan hallitukselle osoitetut vapaamuotoiset hakemukset tulee tehdä viimeistään 27.5.2020 osoitteessa www.halloped.fi.

Ylioppilaskunta toivoo hakijoita mahdollisimman monipuolisista taustoista.

Hae tästä opiskelijaedustajaksi opetuksen digitalisaation ohjausryhmään!

Hae tästä väitöskirjatutkijoiden edustajaksi tutkimuksen digitalisaation ohjausryhmään!

 

Lisätietoja tehtävistä ja hakemisesta antaa:
Jenna Sorjonen
koulutuspoliittinen asiantuntija
050-3255202
jenna.sorjonen(at)hyy.fi.