28.9.2022

Hae Opettajien Akatemian haun arviointiryhmään ja ansaitse rahaa!

OPETTAJIEN AKATEMIAN HAUN ARVIOINTIRYHMÄ

Opettajien Akatemia koostuu palkituista, opetustyössään ansioituneista Helsingin yliopiston opettajista. Akatemiaan haetaan kahden vuoden välein uusia jäseniä, jotka valitsee erityinen arviointiryhmä. Opettajien Akatemian uudet jäsenet saavat palkinnoksi jäsenyyden Akatemiaan sekä rahaa oman ja kotiyksikkönsä opetuksen kehittämiseen.

Arviointiryhmä valmistelee rehtorille esityksen Opettajien Akatemian uusista jäsenistä, joita valitaan kymmenen. Arviointiryhmä kokoontuu tehtävää varten kerran ja jokaiselle ryhmän jäsenelle maksetaan 250 euron palkkio! Ryhmälle järjestetään koulutus, minkä lisäksi jokaisen jäsenen odotetaan tutustuvan huolellisesti hakijoita koskevaan materiaaliin. Varsinainen arviointikokous sijoittuu joulukuulle, mutta jäsenten tulee itsenäisesti tutustua hakemuksiin ennen kokousta. Haemme siis kahta varsinaista opiskelijaedustajaa Opettajien Akatemian haun arviointiryhmään. Arviointiryhmässä työskentely edellyttää suomen kielen taitoa.

Arviointiryhmän tärkeimmät päivämäärät, joihin opiskelijaedustajien tulee voida osallistua:

  • Arviointiryhmän arvioitsijakoulutus 27.10. klo 13-15
  • Varsinainen arviointiryhmän kokous 16.12. klo 9-12

MITÄ SINULTA ODOTETAAN?

Sinun tulee olla läsnä oleva opiskelija Helsingin yliopistossa ja sinun on pystyttävä osallistumaan arviointiryhmän koulutukseen sekä kokoukseen. Erityistä osaamista ei edellytetä, vaan tärkeintä on halu oppia ja motivaatio toimia opiskelijaedustajana. Tässä tehtävässä huolellinen perehtyminen hakemuksiin on ensiarvoisen tärkeää, mutta erityistä osaamista ei tarvita. Arviointiryhmä myös koulutetaan juuri tätä tehtävää varten, joten saat hyvän pohjan tehtävän hoitamiseen. Tukenasi on myös toinen opiskelijaedustaja, jonka kanssa kannattaa tehdä yhteistyötä.

MITEN OPISKELIJAEDUSTAJAKSI HAETAAN?

Hakemukset tulee tehdä osoitteessa beta.halloped.fi 9.10.2022 klo 23.59.

Hakemuksen ei tarvitse olla pitkä. Ilmoita hakemuksessasi nykyinen pääaine tai koulutusohjelma ja opintosuunta sekä opiskelijanumerosi (Opiskelijanumeroa käytetään vain läsnäolon tarkistamiseen. Tieto hävitetään tarkistamisen jälkeen). Ylioppilaskunta katsoo hakijan eduksi:

  • Motivaation ja sitoutumisen tehtävän hoitamiseen,
  • Kiinnostus tutustua Opettajien Akatemiaan
  • Aiemman kokemuksen hallinnon opiskelijaedustajana, opintovastaavana tai muussa opiskelijoiden edunvalvontaan liittyvässä tehtävässä

Ylioppilaskunta toivoo hakijoiksi eri sukupuolten edustajia ja eri opintojen vaiheissa olevia hakijoita monipuolisista taustoista. Ylioppilaskunta pyrkii huomioimaan eri oppialojen edustavuuden valintoja tehdessään.

Lisätietoja Opettajien Akatemian arviointiryhmässä toimimisesta ja hausta antaa

Marianna Suokas
koulutuspoliittinen asiantuntija
0503255202
marianna.suokas(at)hyy.fi