4.12.2019

Hae HYYn kehitysyhteistyölehden Kimpun päätoimittajaksi tai toimitussihteeriksi

UUTINEN

Hae HYYn kehitysyhteistyövaliokunnan Kimppu-lehden päätoimittajaksi!

 

Kimppu on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kehitysyhteistyövaliokunnan julkaisema kehitysjournalistinen verkkolehti, joka käsittelee globaaleja kehityskysymyksiä ja HYYn kehitysyhteistyötä. Keväisin julkaistaan painettu versio Kimpusta, joka valitaan verkkolehden parhaita paloja. Kimppu etsii 1–2 uutta päätoimittajaa riveihinsä vuodelle 2020!

Kimpun rahoitus tulee HYYn omasta budjetista ja päätoimittajalla on vapaat kädet tehdä lehdestä haluamansa näköinen. Sähköinen Kimppu löytyy osoitteesta: https://kimppu.com/

Päätoimittajan tehtävään kuuluu:

  • Lehden päätoimittaminen: teemojen suunnittelu, kirjoittaminen, kirjoittajien ja toimitussihteerien koordinointi, tekstien julkaiseminen sekä visuaalisesta ilmeestä vastaaminen
  • Painetun lehden toimittaminen sekä taittajan ja painon etsiminen (yhdessä toimituksen kanssa)
  • Tiedottaminen kehitysyhteistyövaliokunnalle Kimpun kuulumisista ja läsnäolo valiokunnan kokouksissa; ajan tasalla oleminen valiokunnan tapahtumista ja projekteista
  • Mahdollisesti taitetun lehden julkistustilaisuuden järjestäminen yhdessä kehitysyhteistyövaliokunnan kanssa
  • Sähköisen Kimpun markkinointi sekä näkyvyyden edistäminen

Päätoimittajalta toivotaan kokemusta lehden toimittamisesta, kiinnostusta ja näkemyksellisyyttä kehitysyhteistyökysymyksiä kohtaan ja pitkäjänteistä sitoutumista tehtävän hoitamiseen alusta loppuun saakka. Tehtävä on vapaaehtoispohjainen. Kuluneen vuoden Kimpun päätoimittajaAura Alarto perehdyttää päätoimittajan tehtäviin. Lisätietoja voi kysyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen aura.alarto@helsinki.fi.

 

Hae HYYn kehitysyhteistyövaliokunnan Kimppu-lehden toimitussihteeriksi!

 

Päätoimittajien aisapariksi haetaan toimitussihteereitä.. Toimitussihteerien tehtävä on auttaa päätoimittajaa Kimppu-lehden toteuttamisessa, tukea kirjoittajia kirjoitusprosessin aikana ja erityisesti editoida valmiita tekstejä. Toimitussihteeri on yhteydessä kirjoittajaan ja suunnittelee tämän kanssa yhdessä jutun näkökulmaa, auttaa kuvituksessa, sopii deadlinet ja editoi tekstiä ennen kuin se lähetetään päätoimittajalle.

Toimitussihteereiltä odotetaan kiinnostusta globaalien kysymysten parissa työskentelyyn, tarkkaa kielikorvaa sekä intoa oppia uutta. Toimitussihteerin homma on todella antoisaa – toisten tekstien editoiminen kehittää paljon myös omaa kirjoittamista. Lisätietoja voi kysyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen aura.alarto@helsinki.fi.

 

Haut ovat avoimia kaikille HYYn jäsenille ja kiinnostuneita pyydetään lähettämään hakemuksensa 08.12.2019 mennessä osoitteeseen aura.alarto@helsinki.fi Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille pe 13.12.2019 mennessä.