28.9.2021

Fuksina yliopistoa muuttamaan

BLOGI

Vuonna 2020 opintonsa aloittanut Benjamin Lamberg toimi fuksivuotenaan aktiivisesti ympäristö- ja elintarviketalouden koulutusohjelman johtoryhmän varajäsenenä ja ylioppilaskunnan edustajistossa. Tässä lyhyessä haastattelussa hän kertoo, miksi yliopiston ja ylioppilaskunnan piirissä vaikuttamisesta kannattaa kiinnostua heti opintojen alussa.

 

Mikä sai sinut lähtemään opiskelijaedustajaksi?

Minua on aina kiinnostanut vaikuttaminen ja yhteisen edun puolesta toimiminen. Minulla oli aikaisempaa vaikuttamiskokemusta ja koin, että yliopistossa opiskelijaedustajana toimiminen kandiohjelmassa olisi luontainen jatkumo tähän.

Mihin asioihin olet päässyt vaikuttamaan?

Johtoryhmässä olen päässyt vaikuttamaan koulutusohjelman markkinointiin, sekä ohjelman kurssivalikoimaan. Ylioppilaskunnassa olen päässyt monipuolisesti mukaan tekemään Helsingin yliopistosta entistäkin parempaa paikkaa opiskelijoille.

Millaisia taitoja olet oppinut?

Olen oppinut todella paljon ihmisten välisestä yhteistyöstä ja vuorovaikutuksesta. Toisten ymmärtäminen ja kuunteleminen on opiskelijaedustajana todella tärkeää. Lisäksi koen, että olen oppinut todella paljon itseni johtamisesta ja aikataulutuksen tärkeydestä.

Miksi yliopisto- ja ylioppilaskuntavaikuttamisesta kannattaa kiinnostua heti fuksina?

Fuksina mukaan lähteminen auttaa ymmärtämään todella paljon yliopistosta ja korkeakoulumaailmasta. Isolle osalle yliopisto on todella uudenlainen ympäristö ja opiskelijaedustajana pääsee kurkistamaan hieman kulissien taakse. Olen itse kokenut, että tämä on tukenut myös opiskelujani todella paljon.

Mitä haluaisit sanoa opiskelijaedustajaksi hakemista pohtivalle fuksille?

Mukaan vaan! Olen kokenut, että työmäärää on todella helppo säädellä oman kiinnostuksen ja jaksamisen mukaan. Tämä on oiva paikka päästä oppimaan ja saamaan ainutlaatuista kokemusta, mitä ei ehkä muualta ole saatavissa.


Haemme opiskelijaedustajia tiedekuntaneuvostoihin ja kollegioon seuraavalle kaksivuotiskaudelle 1.1.2022-31.12.2023. Lue tarkemmat tiedot ja hae Halloped-hakujärjestelmän kautta!