28.8.2019

Avajaiskarnevaalit avaavat lukuvuoden 2.9!

Helsingin yliopiston ja ylioppilaskunnan lukuvuoden avaavat Avajaiskarnevaalit juhlitaan Keskustakampuksella 2.9.2019 klo 14–18!

Tule tutustumaan järjestöjen toimintaan, ylioppilaskuntaasi ja yliopiston toimijoihin, kartuta haalarimerkkikokoelmaasi ja fiilistele musiikkia, hyvää meininkiä ja monipuolista oheisohjelmaa Päärakennuksella, Porthaniassa, Tiedekulmassa sekä rakennusten edustalla Fabianin- ja Yliopistonkaduilla.

Ohjelma:

Järjestöjen ständit:

14 – 18 Järjestöt esittäytyvät Päärakennuksessa, Porthaniassa ja katualueella. Katso järjestöjen sijainnit alla olevilta kartoilta.

Ohjelma UniCafe Porthanian lavalla:

14.00 Kuorot: Akateeminen Laulu, Hämäläis-Osakunnan Laulajat, Savolaisen Osakunnan Laulajat, Pohjalaisten Osakuntien Laulajat
15.00 Savolaisen Osakunnan Soitannollinen Seura
16.00 Ylioppilasteatteri
16.30 Frank Students -taukojumppa
17.00 Kuumaa (live)

Tiedekulma on ollut auki jo kaksi vuotta, ja sen kunniaksi Tiedekulmassa järjestetään syntymäpäiväjuhlat:

14.30 Ylioppilaskunnan Soittajat
16.00 Antti Autio (live)

Syntymäpäiväjuhlissa on esitysten lisäksi mahdollista nauttia pelinurkkauksesta Fönsterissä, jossa Virtual Reality Fruit Ninja haastaa kulttimaineeseen nousseen Nintendo 64:n.

Esitysten välissä talossamme soi erityinen synttärien soittolista, jonne kuka tahansa voi ehdottaa mieluisia kappaleita.

Lisäksi Basementissa on mahdollista tutustua viime kevään utuuteen eli Tomaattitorstaihin ja voittaa Tiedekulman haalarimerkkejä!

Ohjelma katualueella:

14 – 18 HYYn ständillä Porthanian edessä pääset tutustumaan ylioppilaskuntaasi ja samalla poimit mukaasi vaikkapa uuden HYY-haalarimerkin tai –kangaskassin!
14 – 18 Valiokuntien teltalla Fabianinkadulla sukellat HYYn vapaaehtoistoiminnan maailmaan! Askartele biopussi Ympäristövaliokunnan zero waste –pisteellä, testaa nopeutesi Tapahtumavaliokunnan nopeuspelissä tai osallistu Yhteisönkehittämisvaliokunnan Karnevaalibingoon ja nappaa itsellesi upea haalarimerkki!
14 – 18 Prologin pyöräpaja. Prologin pyöräpajassa Yliopistonkadulla pääset fiksaamaan pyöräsi kuntoon ja tutustumaan HYYn nopeimman järjestön toimintaan!
14.15 – 17 Järjestövaliokunnan katusitsit. Järjestövaliokunnan legendaarisilla katusitseillä pääset tutustumaan sitsikulttuuriin Fabianinkadulla! Ja siis mitkä ihmeen sitsit? Tule paikan päälle tutustumaan!
15.30 Yliopistonkadun ja Fabianinkadun risteyksessä nähdään todellinen Avajaiskarnevaalien klassikko, nimittäin HYYn kamppailulajijärjestöjen ja Unisportin järjestämä budonäytös. Mukana aikido, daitoryu, judo, karate, taekwon-do, taido ja kashima shinryu. Mukana tänä vuonna myös Ylioppilasmiekkailijat.

Tarjoilua:

15 – 17 Tänä vuonna yliopisto tarjoaa opiskelijoille ilmaista jäätelöä Porthanian Unicafessa Avajaiskarnevaaleilla klo 15-17!