13.8.2021

Hae HYYn ehdokkaaksi SYL:n tai OLL:n hallitukseen vuodelle 2022!

UUTINEN

Mikä on Suomen ylioppilaskuntien liitto ry?

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 132 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan sekä EU:n tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. Liiton keskeiset vaikuttamisen alueet ovat koulutuspoliittinen, sosiaalipoliittinen ja kansainvälinen toiminta. Lisäksi se hoitaa opiskelijakortti- ja opiskelija-alennusasioita omistajaohjauksen kautta sekä tarjoaa jäsenjärjestöilleen neuvontaa ja koulutusta.

Mikä on Opiskelijoiden liikuntaliitto ry?

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL edustaa niin yliopisto- kuin ammattikorkeakouluopiskelijoita. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä opiskelijaliikunnan puolesta.

HYYn ehdokkaaksi?

HYY päättää mahdollisten ehdokkaidensa asettamisesta SYL:n hallitukseen ja OLL:n hallitukseen edustajiston kokouksessa 21.9.2021.

Hallituksen asettama työryhmä, joka koostuu edustajistoryhmien edustajista, valmistelee esityksen. Työryhmä pyytää kaikkia kiinnostuneita HYYn jäseniä toimittamaan vapaamuotoisen, korkeintaan kahden sivun mittaisen, motivaatiokirjeensä (sisältäen ansioluettelon) 27.8. kello 15 mennessä osoitteeseen hallinto@hyy.fi. Hakijoilta toivotaan liiton toimialan tuntemusta sekä kokemusta opiskelijaliikkeestä ja ylioppilaskunnasta. Voit halutessasi myös tuoda esiin mahdolliset toiveesi omasta roolistasi liiton hallituksessa tai näkemyksiäsi liiton toiminnasta ja sen kehittämisestä.

Työryhmä tulee haastattelemaan ehdokkuudesta kiinnostuneita perjantai-iltapäivänä 3.9. Valmisteluprosessissa noudatetaan edustajiston hyväksymää muistiota kansallisten liittojen ohjaamisesta, jossa linjataan myös HYYn ehdokkaiden valintatavasta SYL:n ja OLL:n hallituksiin.

Lisätietoja:

Elina Tyynelä
HYYn I varapuheenjohtaja, työryhmän puheenjohtaja
elinatyynela@gmail.com