Opas

Apua järjestötoimintaan

Onko kirjanpito solmussa? Mietityttääkö GDPR? Olemme valmistautuneet auttamaan sinua ja järjestöäsi järjestötoiminnan ylä- ja alamäissä! Ohjeita ja neuvoja saat järjestöwikistämme, Pykälän oikeusavusta ja asiantuntijoiltamme. Lisäksi tästä oppaasta löydät ohjeet siihen, kuinka järjestösi voi hakeutua HYYn piiriin.

Järjestöwiki

Järjestöwiki

Järjestöwiki on kaikkien järjestötoimijoiden yhteinen verkkopalvelu tiedonjakoa ja -keräystä varten. Järjestöwikistä löydät tietoa sekä HYYn piirissä toimimisesta että yhdistystoiminnasta yleisesti. Wiki tarjoaa myös apua ja vinkkejä käytännön toiminnan pyörittämiseen sekä yksittäisten toimijoiden tueksi.

Järjestöwiki

Pykälän oikeusapu

Pykälän oikeusapu

Pykälän oikeusapu auttaa piirissämme toimivia järjestöjä tiukoissa paikoissa. Voit olla oikeusapuun yhteydessä, jos sinua mietityttää jokin järjestötoimintaan liittyvä oikeudellinen pulma. Yleisen oikeusneuvonnan lisäksi Pykälän oikeusapu neuvoo asiakirjojen laatimisessa ja tarkastaa valmiit asiakirjoja.

Lue lisää Pykälän oikeusavusta

HYYn piiriin hakeminen

  • Piiriimme hakevien järjestöjen tulee täyttää hakulomake TAHLO-järjestelmässä ja palauttaa tarvittavat liitteet joko TAHLOn kautta tai palvelutoimistoomme. Lisäksi hakemisesta tulee ilmoittaa järjestöistä vastaavalle asiantuntijallemme. Hakuaikoja on yleensä kaksi kertaa vuodessa ja ajat vahvistetaan aina alkuvuodesta. Useimmiten hakuajat päättyvät helmikuussa ja syyskuussa.

  • Piirissämme toimivien järjestöjen tulee noudattaa sääntöjä HYYn piirissä toimivaksi järjestöksi. Lisäksi järjestöjen odotetaan palauttavan vuosittain tietyt toimintaan liittyvät dokumentit TAHLO-järjestelmään.

  • Kaikki Helsingin yliopiston opiskelijoiden yhdistykset eivät automaattisesti kuulu piiriimme. Järjestörekisteriimme hyväksytyt eli piirissämme toimivat järjestöt saavat käyttää tarjoamiamme järjestöpalveluita. Lisäksi järjestöt saavat esim. kuvauksen ylioppilaskalenteriin ja mahdollisuuden esittäytyä kaikille opiskelijoille Avajaiskarnevaaleilla.

  • Piiriimme hakevan järjestön ei tarvitse olla rekisteröity. Rekisteröimättömien yhdistysten saama järjestötuki saattaa kuitenkin jäädä pienemmäksi kuin rekisteröidyillä järjestöillä.

Neuvontapalvelut

Neuvontapalvelut

Jos et löydä vastausta järjestötoimintaa koskeviin kysymyksiin järjestöwikistä tai muualta netistä, voit aina ottaa meihin yhteyttä. Palvelutoimistomme auttaa tiloja ja varattavia tavaroita koskevissa kysymyksissä. Muissa asioissa saat apua järjestöistä vastaavalta asiantuntijaltamme.

Hyödyllisiä linkkejä

Säännöt HYYn piirissä toimiville järjestöille 2023

  • järjestöt

Järjestön hakeutuminen HYYn piiriin vuonna 2024

  • järjestöt