Jäsenyys

Jokainen Helsingin yliopistossa ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa suorittava opiskelija on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja velvollinen maksamaan ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Jäseneksi ilmoittautuminen ja jäsenmaksun maksaminen onnistuu lukukausi-ilmoittautumisen yhteydessä. HYYn jäsenenä olet oikeutettu lukuisiin tarjoamiimme etuihin ja palveluihin.

Ilmoittaudu jäseneksi lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä

Vuonna 2023 lukuvuosi-ilmoittautuminen on auki 1.4.–31.8. Jatkotutkinto-opiskelijana voit liittyä jäseneksemme milloin tahansa. Vaihto-opiskelijoiden tulee liittyä HYYn jäseneksi lukukauden alussa tai viiden päivän sisällä saapumisestaan Suomeen.

Alta pääset siirtymään yliopiston antamiin ohjeisiin.

Ilmoittautumiseen

Jäsenmaksu oikeuttaa opiskelijakorttiin sekä jäsenetuihin ja -palveluihin

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu maksetaan lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä OILI-järjestelmässä. Jäsenmaksun voi maksaa myös tilisiirtona, mikäli OILI:n kautta maksaminen ei onnistu. Palveluiden ja etujen järjestämiseen käytettävän jäsenmaksun lisäksi voit halutessasi osallistua HYYn kehitysyhteistyökeräykseen tai maksaa osakuntien jäsenmaksun.

Tarjoamme jäsenillemme erilaisia etuja ja palveluja. Järjestämme muun muassa lastenhoitoapua, oikeudellista neuvontaa ja tarjoamme tukea, jos koet häirintää yhteisössämme. Jos jokin opiskelijaelämään liittyvä asia mietityttää, selviytymisoppaastamme löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Jäsenyyden oikeuttamalla opiskelijakortilla saat monia alennuksia myös esimerkiksi julkisen liikenteen lipuista tai erilaisista kaupoista.

Lue lisää jäsenpalveluista

Apua opiskelijaelämään selviytymisoppaasta

Lue lisää opiskelijakortista

Jäsenmaksun maksuohjeet

Poissaolevaksi ilmoittautuessa jäsenyytesi keskeytyy väliaikaisesti

Poissaolevaksi ilmoittautuessasi sinun ei tarvitse maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksua. Tällöin et myöskään saa lukuvuositarraa tai ole oikeutettu ylioppilaskunnan palveluihin tai opiskelijaetuihin. Poissaolevana sinulla ei ole myöskään äänioikeutta ylioppilaskunnan edustajiston vaaleissa. Mikäli olet maksanut jäsenmaksun turhaan, voit anoa sen palautusta. Ole tällöin yhteydessä HYYn palvelutoimistoon.

Yliopiston ohjeet poissaolevaksi ilmoittautumiseen

Usein kysyttyä