Vuosijuhla

Pyyhkikää pölyt tanssikengistänne ja juhlapuvuistanne, sillä HYYn 154. vuosijuhla on tulossa! HYYn legendaariset vuosijuhlat järjestetään lauantaina 26.11. Vanhalla ylioppilastalolla.

Juhlimme 26.11. Vanhalla ylioppilastalolla!

HYYn 154. vuosijuhla

HYYn vuosijuhla on kaikkien jäsentemme ja ystäviemme yhteinen juhla. Vuosijuhla järjestetään Vanhalla ylioppilastalolla perinteisen pöytäjuhlan muodossa. Vuosijuhlaan kuuluu sekä hieman vanhempia perinteitä, kuten akateemiset tanssit ja palkintojen jako, mutta myös jotain uutta ja jännittävää, kuten erilaiset esitykset. Iltaan kuuluu kolmen ruokalajin illallinen, viihdyttävää ohjelmaa sekä ajatuksia herättäviä puheita, unohtamatta laulua, naurua ja toivottavasti rakkaita jälleennäkemisiä tai uusia kohtaamisia. Toivomme, että tämä juhla tuo hieman valoa pimenevään marraskuuhun!

Vuosijuhlan ohjelma

Lauantai 26.11. @ Vanha ylioppilastalo

 • 16.00 Vanhan ylioppilastalon ovet aukeavat
  • 16.00Cocktail-tilaisuus alkaa Vanhalla ylioppilastalolla
  • 16.00 Tervehdysten vastaanotto alkaa ravintola Helsingerissä Kaivopihalla
   • Tervehdysohjeistus ja aikataulu on lähetetty tervehdyksentuojille henkilökohtaisesti.
 • 17.30 Juhlasalin ovet avautuvat
 • 18.00 Juhlaillallinen alkaa
 • 22.30 Juhlatanssit
  • Akateemiset tanssit alkavat pöytäjuhlan ja juhlasalin tyhjennyksen jälkeen. Mikäli haluat osallistua, voit tutustua jo etukäteen ohjelmassa oleviin tansseihin:
 • 23.00-4.00 Jatkot Vanhalla ylioppilastalolla

Osallistu vuosijuhlaan

Olet lämpimästi tervetullut, olitpa sitten kokeneempi akateemikko tai vuosijuhlien ensikertalainen! Vuosijuhlaan voit osallistua hankkimalla illalliskortin pöytäjuhlaan tai suuntaamalla kaikille avoimille jatkoille.

Illalliskortit

 • HYYn jäsen 100 euroa
 • Ei-HYYn jäsen 150 euroa

Illalliskorttiin sisältyy kolmen ruokalajin illallinen juomineen sekä lippu jatkoille.

Jatkoliput

Yksittäinen lippu jatkoille maksaa 10€ (+ eteispalvelumaksu Vanhalla). Lipun hintaan sisältyy upea haalarimerkki!

Pukeutuminen

Pöytäjuhlan pukukoodina on juhlapuku sekä akateemiset ansio- ja kunniamerkit.

Vuosijuhlaetiketti

Oletko vuosijuhlien ensikertalainen tai kaipaatko muistinvirkistystä vuosijuhlan etiketistä? Ei hätää, voit tarkistaa ohjeita alta! Etikettiä on helppo noudattaa ja soveltaa, kun tiedät perussäännöt. Olemme koonneet tietoa pukeutumisesta, akateemisten ansio- ja kunniamerkkien käytöstä, juhlallisuuksien etenemisestä sekä ruokailusta.

 • Pöytäjuhlan pukukoodina on perinteisesti juhlapuku ja akateemiset ansio- ja kunniamerkit. Juhlapuvulla tarkoitetaan frakkia tai täyspitkää juhlapukua. Frakin voi korvata tummalla puvulla, juhlaunivormulla tai kansallispuvulla. Pukeutumisessa tärkeintä olisi kunnioittaa juhlan luonnetta, eikä sääntöjä tarvitse noudattaa pilkun tarkkaan.

  • Frakin kanssa käytetään iltatilaisuuksissa valkoista liiviä ja valkoista taskuliinaa. Taskuliina taitellaan taskuun siten, että siitä näkyy noin 1 cm. Frakkihousujen kanssa käytetään henkseleitä, jotka puetaan liivin alle piiloon.
  • Tummalla puvulla tarkoitetaan yksiväristä mustaa, tummansinistä tai tummanharmaata kaksi- tai kolmiosaista pukua. Juhlallisimmillaan tumma puku on silloin, kun sen kanssa käytetään valkoista kauluspaitaa ja helmenharmaata solmiota. Tumman puvun kanssa voi kuitenkin ottaa enemmän vapauksia kuin frakin kanssa.
  • Juhlapuvulla tarkoitetaan täyspitkää leninkiä. Juhlapuvun kanssa käytetään siroja asuun sopivia kenkiä ja laukkua. Perinteisesti pöytäjuhlassa juhlapuvun kanssa tulisi peittää paljaat olkapäät esimerkiksi huivilla, mutta nykyään huivin voi myös jättää pois. Jos juhlapuvun kanssa käyttää hanskoja, puetaan sormukset hanskojen alle.
  • Jos omaan juhlapukeutumiseen kuuluvat hanskat, riisutaan ne ruokailun ajaksi.

  Jatkoilla pukukoodina on cocktailtilaisuutta vastaava. Kannattaa siis kaivaa esiin pikkumustat ja muuta vähän parempaa seppälää!

 • Akateemisia merkkejä ovat esimerkiksi erilaiset jäsen- ja kuntanauhat, käädyt ja rintamerkit. Useimmiten tarkimmat ohjeet nauhojen käyttöön löytyvät yhteisöjen merkkiohjesäännöstä tai vastaavasta perinnekaaresta. HYYllä on oma ohjeistus jäsennauhasta.

  HYYn vuosijuhlassa jokaisella HYYn jäsenellä on oikeus kantaa HYYn jäsennauhaa. HYYn jäsennauhan voi hankkia esimerkiksi HYYn palvelutoimistosta. HYYn nauhaa voi kantaa joko vasemmalta tai oikealta olkapäältä rinnan yli alas vastakkaiselle puolelle. Nauhaa voi myös kantaa ruusukkeena juhlapuvun vasemmassa miehustassa.

  • Jos kannat useita nauhoja, olisi HYYn vuosijuhlassa suotavaa kantaa HYYn nauhaa ylimpänä. Vaihtoehtoisesti voit kantaa edustamasi tahon nauhaa ylimpänä.
  • Useita nauhoja kannettaessa tulisi nauhojen olla päällä samansuuntaisesti.
  • Juhlapuvun kanssa nauhaa kannetaan liivin alla siten, että nauhat kuitenkin näkyvät liivin alta.
  • Nauhojen ei tulisi koskea ihoa. Jos pukeudut esimerkiksi avonaiseen juhlapukuun, tarkista ettei nauha lepää paljaalla iholla.
 • HYYn vuosijuhlaan kuuluu useita erilaisia osia. Juhlallisuudet alkavat cocktailtilaisuudella ja jatkuvat pöytäjuhlalla, joka päättyy akateemisiin tansseihin. Virallisen osuuden päätyttyä vuosijuhla jatkuu pitkälle yöhön kaikille avoimilla jatkoilla.

  1. Cocktailtilaisuudessa kutsuvierailla on mahdollisuus tuoda tervehdyksensä ylioppilaskunnalle.
  2. Cocktailtilaisuudesta siirrytään pöytäjuhlaan, jonka aikana esimerkiksi tarjoillaan kolmen ruokalajin illallinen, lauletaan, pidetään puheita ja palkitaan ansioituneita ylioppilaskunnan ystäviä.
  3. Pöytäjuhla päättyy akateemisiin tansseihin. Useimmiten ensimmäinen tanssi tanssitaan pöytäavecin kanssa. Tanssit varataan kirjoittamalla nimi tanssikorttiin.
  4. Akateemisten tanssien jälkeen kaikille avoimilla jatkoilla juhlitaan myöhään yöhön.
 • HYYn vuosijuhlassa tarjotaan kolmen ruokalajin illallinen pöytään. Ruokailun voi aloittaa, kun läheiselle pöytäseurueelle on tarjoiltu ruokaa. Ohjelman aikana on hyvä välttää ruokailemista ja omien keskustelujen käymistä.

  Vuosijuhlassa nostetaan maljaa kohottamalla lasi silmien korkeudelle ja skoolaamalla ympäröivälle pöytäseurueelle. Maljan nostamisen aikana katsotaan toista silmiin ja nyökätään hienoisesti. Skoolausta ei sovi tehdä tyhjällä lasilla tai laseja kilistäen.

??????????????????????????????
??????????????????????????????

Jatkot (HYY154 Birthday Party)

Vuoden tyylikkäimmät opiskelijajuhlat ovat täällä! HYY154 Birthday Party valloittaa Vanhan ylioppilastalon 26.11. ja lavalle nousevat Isaac Sene sekä Dose-kollektiivin dj’t. Luvassa on upeaa musiikkia ja juhlahumua iltayhdestätoista aina aamuneljään asti.

Tapahtuma on kaikille avoin, eli vinkkaa myös kavereillesi näistä syksyn kuumimmista bileistä! Liput tulevat myyntiin keskiviikkona 26.10. klo 12.

Yksittäinen lippu maksaa 10€ (+ eteispalvelumaksu Vanhalla). Lipun hintaan sisältyy upea haalarimerkki!

Huom! Vuosijuhlille ilmoittautuneiden ei tarvitse erikseen ostaa lippua jatkoille.

Pukukoodi: Cocktail & dressy casual
Vuosijuhlien jatkoilla pukukoodi on tyylikäs, mutta rennompi kuin itse vuosijuhlilla.

  • Esteettömyys

   Vanha ylioppilastalo on osittain esteellinen. Esteetön kulku taloon on Ylioppilasaukion puolelta. Ensimmäisen kerroksen tilat ovat esteettömiä. Vuosijuhlan narikka löytyy toisesta kerroksesta, joten se ei ole esteetön. Vanhan ylioppilastalon vahtimestarit auttavat tarvittaessa vaatteet narikkaan. Juhlatilasta löytyy yksi esteetön sukupuolineutraali wc. Jos sinulla on kysyttävää tai toiveita liittyen tilan esteettömyyteen, otathan yhteyttä vuosijuhla@hyy.fi.

  • Turvallisuus

   Turvallinen tila luodaan ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa, mistä jokaisella meistä on vastuu. Haluamme, että HYYn tapahtumien keskusteluihin ja toimintaan voi osallistua ilman pelkoa epäasiallisesta kohtelusta tai häirinnästä.

   Tutustu HYYn turvallisemman tilan periaatteisiin

    

   Tapahtumaturvallisuushenkilöt

   Vuosijuhlien tapahtumaturvallisuushenkilöinä toimivat kaksi vuosijuhlatiimin jäsentä: Olivia ja Debanhi (vain englanniksi).

   Heidät tavoitat koko tapahtuman ajan numerosta:

   041 570 8335