2.2.2023

Virityspäivä 2023

UUTINEN

Innostu, kehity ja virity!

Haluatko kehittyä järjestötoimijana? Kaipaatko vinkkejä ja inspiraatiota järjestösi virittämiseen entistäkin paremmaksi? Tervetuloa kouluttautumaan ja innostumaan HYYn Virityspäivään! Virityspäivä on koulutustapahtuma, jossa on tarjolla monipuolista koulutusta järjestöjen eri toimijoille. Toimit sitten harrastejärjestössä, osakunnassa, ainejärjestössä tai tiedekuntajärjestössä, täältä löydät itsellesi mahdollisuuksia oppia uutta!

Vuoden 2023 Virityspäivä järjestetään keskiviikkona 15.2. klo 15-20. Tapahtuma järjestetään yliopiston tiloissa Soc&Komissa (Snellmaninkatu 12, Helsinki) ja Metsätalossa (Unioninkatu 40, Helsinki). Tapahtumaan edellytetään ennakkoilmoittautumista.

Työpajat pidetään valitettavasti vain suomeksi. Tilat ovat esteettömät.

Ilmoittautuminen on auki 13.2. klo 23.59 asti: https://link.webropolsurveys.com/S/137ACBECF13F14A9

Työpajat

Virityspäivän koulutuksista voit valita itseäsi kiinnostavan yhdistelmän. Antirasismikoulutus on tarkoitettu kaikille osallistujille, sen lisäksi voit valita yhden B- ja yhden C-koulutuksen. Taloudenhoitajakoulutus kestää B- ja C-koulutusten ajan.

A1. Esteettömyyskoulutus (Soc&Kom, festsal)

B1. Miten välttää polttamasta kynttilää sen molemmista päistä – asiaa jaksamisesta (Soc&Kom, sali 211)
B2. Opintovastaavan ABC (Metsätalo, sali 31)
B3. Ympäristöasioiden huomioiminen järjestötoiminnassa (Soc&Kom, sali 234)
B4. Puheenjohtajatyöpaja (Soc&Kom, sali 210)
B5. Ymmärrä yksinäisyyttä opiskelijajärjestötoiminnassa (Soc&Kom, sali 209)

C1. Opintovastaava, vaikuta yliopistolla! (Soc&Kom, sali 234)
C2. Järjestön viestinnän johtaminen (Metsätalo, sali 31)
C3. Verkostoitumista ja ideointia – kansainvälisyys järjestötoiminnassa (Soc&Kom, sali 211)
C4. Järjestötoiminnan hyödyntäminen työelämässä (Soc&Kom, sali 209)
C5. Hyvä hallinto – mitä, miksi ja miten? (Soc&Kom, sali 210)

D1. Taloudenhoitajakoulutus (Soc&Kom, festsal)

Työpajojen kuvaukset

A1. Esteettömyyskoulutus

Esteettömyys on laaja-alainen kokonaisuus, jonka osa-alueita ovat niin rakennettu ympäristö kuin vaikkapa viestintä ja asenteetkin. Tässä koulutuksessa käydään läpi järjestötoiminnan kannalta sellaisia asioita, joiden avulla esteettömyyden ja sitä kautta yhdenvertaisuuden toteutumista jokainen voi omalla toiminnallaan edistää. Koulutuksen jälkeen myös ymmärrys siitä, mikä kaikki oikeastaan on esteettömyyttä, lisääntyy.

B1. Miten välttää polttamasta kynttilää sen molemmista päistä – asiaa jaksamisesta

Työpajan tavoitteena on tarjota opiskelijajärjestötoimijoille tukea ja työkaluja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Tarjolla myös käytännön vinkkejä järjestötoiminnan sujuvoittamiseen. Teemoina ovat muun muassa jaksaminen sekä ajankäytön suunnittelu. Työpaja sisältää reflektiotehtäviä sekä keskustelua muiden osallistujien kanssa. Tarvitset mukaan muistiinpanovälineet tehtäviä varten.

B2. Opintovastaavan ABC

Tästä koulutuksesta saat perustiedot vuoteesi opintovastaavan tehtävässä! Kerromme tehtäväsi kannalta tärkeimmistä yliopiston toimielimistä, yliopiston päätöksenteosta ja muista opiskelijatoimijoista, joihin kannattaa olla vuoden aikana yhteydessä. Saat myös tietoa ajankohtaisista asioista, joihin kannattaa tutustua jo vuoden alussa. Tämän koulutus tukee Opintovastaava, vaikuta yliopistolla -koulutusta.

B3. Ympäristöasioiden huomioiminen järjestötoiminnassa

Millä mallilla ympäristöasiat ovat järjestössäsi? Haluatko oppia ja saada tukea ympäristöasioiden huomioimiseen järjestötoiminnassa? Tule HYYn Ympäristövaliokunnan järjestämään koulutustilaisuuteen, jossa pureudumme ympäristöystävälliseen järjestötoimintaan mielenkiintoisen työpajan merkeissä.

B4. Puheenjohtajatyöpaja

Oletko järjestösi puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja? Tule tutustumaan muihin puheenjohtajiin rentoon työpajaan! Pääset jakamaan uudet ideat, kuulet muiden hyvistä käytänteistä ja voit myös löytää vertaistukea muista puheenjohtajista. Kuka tietää, jos tästä työpajasta löytyisi vaikka pohja myös uudenlaiselle yhteistyölle joidenkin järjestöjen kesken? Lisäksi koulutuksessa käydään läpi yleisiä ohjeistuksia ja neuvoja puheenjohtajana toimimiseen.

B5. Ymmärrä yksinäisyyttä opiskelijajärjestötoiminnassa

Yksinäisyys koskettaa isoa osaa opiskelijoita, mutta mistä oikeastaan onkaan kyse, kun puhutaan opiskelijoiden yksinäisyydestä? Mitä asialle voi ja kannattaa tehdä? Millaista apua opiskelija voi saada yksinäisyyden kokemuksiinsa ja mistä?

Tule mukaan Nyyti ry:n ja HelsinkiMission yhteisen Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankkeen Ymmärrä yksinäisyyttä opiskelijajärjestötoiminnassa -työpajaan ja lisää valmiuksiasi kohdata opiskelijoiden kokemaa yksinäisyyttä omassa toimessasi. Jokaista tarvitaan yksinäisyyden vähentämiseen!

Osallistavan työpajan sinulle pitävät Maria Lähteenmäki ja Pauliina Pudas yksinäisyystyön asiantuntijat HelsinkiMissiosta.

C1. Opintovastaava, vaikuta yliopistolla!

Tule mukaan oppimaan vaikuttamisesta yliopistolla! Koulutuksessa käydään läpi vaikuttamisen mitä, miksi ja miten. Opit vaikuttamisen erilaisista keinoista, tärkeimmistä askeleista, sekä erilaisista viestinnän työkaluista, joita hyödyntää vaikuttamisessa. Koulutuksessa pääset keskustelemaan muiden opintovastaavien kanssa, sekä kuulemaan ajankohtaisia teemoja yliopistovuodesta 2023! Tämä koulutus tukee Opintovastaavan ABC -koulutusta.

C2. Järjestön viestinnän johtaminen

Koulutuksessa perehdytään viestinnän peruspalasiin ja siihen, miten järjestön viestintää voidaan kehittää. Koulutuksessa käydään läpi viestinnän strategisen suunnittelun palasia, viestinnän kohdentamista ja viestinnän mittaamista. Pohdimme, miten järjestön viestintää voidaan hyödyntää poikkeustilanteessa.

C3. Verkostoitumista ja ideointia – kansainvälisyys järjestötoiminnassa

Haluatko tutustua muihin järjestötoimijoihin ja edistää kansainvälisyyttä? Etsitkö uusia ideoita kansainvälisen toiminnan kehittämiseen? Koulutuksessa pääset kuulemaan järjestötoiminnan erilaisista mahdollisuuksista, pohtimaan miten kansainvälisyyttä ja kansainvälisten opiskelijoiden asemaa voi edistää opiskelijajärjestöissä ja verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa!

Koulutus pidetään englanniksi.

C4. Järjestötoiminnan hyödyntäminen työelämässä

Mitä sinä osaat? Vaikea kysymys, johon vastaamista kannattaa harjoitella. Miten sanallistaa kaikki se osaaminen, mitä on oppinut niin luennoilla kuin niiden ulkopuolella? Miten hyödyntää harrastuksista ja järjestöhommista saatu osaaminen myös työnhakussa? Luennolla käydään läpi vinkkejä ja menetelmiä oman osaamisen sanallistamiseen ja hyödyntämiseen työnhakuasiakirjoja kirjoittaessa.

C5. Hyvä hallinto – mitä, miksi ja miten?

Erityisesti yhdistysten sihteereille ja puheenjohtajille suunnatussa koulutuksessa tavoitteena on käydä läpi yhdistysten hallinnon perusteita ja tarjota vinkkejä yhdistysarjen rutiinien sujuvoittamiseksi. Teemoina ovat mm. asiakirjojen laatiminen ja niiden tehokas hyödyntäminen, arkistointi sekä yhdistyslaki ja kokoustekniikka.

D. Taloudenhoitajakoulutus

Taloudenhoitajien koulutuksessa tutustutaan taloudenpidon perusteisiin ja taloudenhoitajan vastusiiin sekä opitaan käyttämään Tilitin-kirjanpito-ohjelmaa. Koulutus kestää koko Virityspäivän ajan.

 

Lisätietoja

Janne Salokoski
asiantuntija (järjestöt)
janne.salokoski@hyy.fi
050 537 3798

Alexander Pietilä
hallituksen jäsen (järjestöt)
alexander.pietila@hyy.fi
050 543 8460