7.2.2022

Virityspäivä 2022

Innostu, kehity ja virity!

Haluatko kehittyä järjestötoimijana? Kaipaatko vinkkejä ja inspiraatiota järjestösi virittämiseen entistäkin paremmaksi? Tervetuloa kouluttautumaan ja innostumaan HYYn Virityspäivään! Virityspäivä on koulutustapahtuma, jossa on tarjolla monipuolista koulutusta järjestöjen eri toimijoille. Toimit sitten harrastejärjestössä, osakunnassa, ainejärjestössä tai tiedekuntajärjestössä, täältä löydät itsellesi mahdollisuuksia oppia uutta!

Vuoden 2022 Virityspäivä järjestetään keskiviikkona 16.2. klo 15-20. Tapahtuma järjestetään yliopiston tiloissa Porthaniassa (Yliopistonkatu 3, Helsinki). Tiloissa on maskipakko ja osallistujamäärää voidaan rajata. Tapahtumaan edellytetään ennakkoilmoittautumista.

Työpajat pidetään valitettavasti vain suomeksi. Tilat ovat osittain esteelliset (kapea hissi, lisätietoja sivun lopusta löytyviltä yhteyshenkilöiltä).

Ilmoittautuminen on auki 14.2. klo 23.59 asti: https://link.webropolsurveys.com/S/137ACBECF13F14A9

Työpajat

Virityspäivän koulutuksista voit valita itseäsi kiinnostavan yhdistelmän. Antirasismikoulutus on tarkoitettu kaikille osallistujille, sen lisäksi voit valita yhden B- ja yhden C-koulutuksen. Taloudenhoitajakoulutus kestää B- ja C-koulutusten ajan.

A. Antirasismikoulutus

B1. Esteettömyys järjestötoiminnassa
B2. Opintovastaavan ABC
B3. Kv-opiskelijoiden huomioiminen toiminnassa
B4. Järjestötoiminnan hyödyntäminen työelämässä
B5. Ympäristöasioiden huomioiminen järjestötoiminnassa

C1. Häirintätilanteet järjestötoiminnassa & tapahtumissa
C2. Työelämätoiminta ja yrityssuhteet
C3. Hyvä hallinto – mitä, miksi ja miten?
C4. Järjestön viestinnän johtaminen
C5. Tapahtumajärjestäminen

D. Taloudenhoitajakoulutus

Työpajojen kuvaukset

A. Antirasismikoulutus

Yleinen keskustelu on hidasta ja turhauttavaa usein siksi että kulttuurissamme vallitsee yleisiä virhepäätelmiä teemaan liittyen, kuten rasismissa olisi kyse hyvistä ja pahoista ihmisistä. Todellisuudessa puhumme paljon monimutkaisemmasta yhteiskunnallisesta ilmiöstä, jossa meillä kaikilla on jopa useita positioita suhteessa teemaan. Tunnin aikana käännämme fokuksen ajatusmalleista poisoppimiseen ja purkamiseen. Haetaan selkeyttä siihen mistä puhutaan kun puhutaan rakenteellisesta rasismista? Sensitiivisyydessä ja kulttuurin muuttamisessa on lopulta kyse tunne-ja luopumistyöstä, miten se tehdään? Purkamisen jälkeen pohditaan vielä mitä kysymyksiä olisi hyvä ottaa huomioon kun haluamme rakentaa sensitiivistä ja inklusiivista toimintaa?

B1. Esteettömyys järjestötoiminnassa

Koulutuksen sisältö tarkentuu myöhemmin.

B2. Opintovastaavan ABC

Mitkä ovat opintovastaavan tehtävät ja vaikutusmahdollisuudet? Keneltä saa tukea vaikuttamiseen opiskelijoita koskevissa asioissa ja ketkä ovat tärkeimmät yhteistyötahot? Tässä koulutuksessa saat perustiedot opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksista yliopistolla ja opiskelijoita koskettavista ajankohtaisista asioista koulutuspolitiikassa. Koulutus sopii erityisesti uusille opintovastaaville ja muille opintoedunvalvonnasta kiinnostuneille, eikä edellytä pohjatietoja koulutuspolitiikasta.

B3. Kv-opiskelijoiden huomioiminen toiminnassa

Miten tavoittaa kansainväliset opiskelijat? Miten järjestö voi ottaa huomioon erikielisten jäsenten toiveet ja toimia yhdenvertaisesti? Miten järjestö voi toimia kahdella kielellä? Koulutuksessa keskustellaan keinoista saada kv-opiskelijat mukaan järjestön toimintaan ja miten kv-opiskelija voi toimia järjestön hallituksessa. Jaamme hyviä käytäntöjä, joista osallistujat voivat saada vinkkejä ja ideoita omaan toimintaansa.

B4. Järjestötoiminnan hyödyntäminen työelämässä

Mitä sinä osaat? Vaikea kysymys, johon vastaamista kannattaa harjoitella. Miten sanallistaa kaikki se osaaminen, mitä on oppinut niin luennoilla kuin niiden ulkopuolella? Miten hyödyntää harrastuksista ja järjestöhommista saatu osaaminen myös työnhakussa? Luennolla käydään läpi vinkkejä ja menetelmiä oman osaamisen sanallistamiseen ja hyödyntämiseen työnhakuasiakirjoja kirjoittaessa.

B5. Ympäristöasioiden huomioiminen järjestötoiminnassa

Miltä näyttää kestävä järjestötoiminta? Lämpimästi tervetuloa pohtimaan ympäristöaiheita, järjestötoimintaa sekä konkreettisia keinoja vaikuttaa ympäristövaliokunnan järjestämään koulutukseen! Koulutus soveltuu kaikille kiinnostuneille sekä erityisesti järjestöjen ympäristövastaaville.

C1. Häirintätilanteet järjestötoiminnassa & tapahtumissa

Koulutuksen sisältö tarkentuu myöhemmin.

C2. Työelämätoiminta ja yrityssuhteet

Miten saada rahaa järjestölle ja kehittää jäsenistön työelämätaitoja? Koulutuksessa jaetaan käytännönläheisiä vinkkejä ja parhaita käytänteitä vaikuttavan yritysyhteistyön tekemiseksi. Oli sinun tai järjestösi lähtötaso mikä tahansa, saat setistä takuulla hyödyllisiä tärppejä järjestövuoteesi. Koulutuksen pitää korkeakouluopiskelijoiden työelämävalmiuksia edistävän yrityksen Männikkömetsä Oy:n asiantuntija Sakari Siilin.

C3. Hyvä hallinto – mitä, miksi ja miten?

Erityisesti yhdistysten sihteereille ja puheenjohtajille suunnatussa koulutuksessa tavoitteena on käydä läpi yhdistysten hallinnon perusteita ja tarjota vinkkejä yhdistysarjen rutiinien sujuvoittamiseksi. Teemoina ovat mm. asiakirjojen laatiminen ja niiden tehokas hyödyntäminen, arkistointi sekä yhdistyslaki ja kokoustekniikka.

C4. Järjestön viestinnän johtaminen

Koulutuksessa perehdytään viestinnän peruspalasiin ja siihen, miten järjestön viestintää voidaan kehittää. Koulutuksessa käydään läpi viestinnän strategisen suunnittelun palasia, viestinnän kohdentamista ja viestinnän mittaamista. Pohdimme, miten järjestön viestintää voidaan hyödyntää poikkeustilanteessa.

C5. Tapahtumajärjestäminen

Koulutuksen sisältö tarkentuu myöhemmin.

D. Taloudenhoitajakoulutus

Taloudenhoitajien koulutuksessa tutustutaan taloudenpidon perusteisiin ja taloudenhoitajan vastusiiin sekä opitaan käyttämään Tilitin-kirjanpito-ohjelmaa. Koulutus kestää koko Virityspäivän ajan.

 

Lisätietoja

Janne Salokoski
asiantuntija (järjestöt)
janne.salokoski@hyy.fi
050 537 3798

Linnea Keltanen
hallituksen jäsen (järjestöt)
linnea.keltanen@hyy.fi
050 543 8460