9.10.2020

Topias Tolonen koulutuspolitiikan asiantuntijaksi!

UUTINEN

Asiantuntijajoukkomme on vahvistunut uudella asiantuntijalla. Toinen koulutuspoliittinen asiantuntijamme aloitti tehtävässään syyskuun puolivälissä.

 

Topias Tolonen on aloittanut HYYssä koulutuspoliittisena asiantuntijana. Tolosen vastuulla on HYYn korkeakoulupolitiikkaan ja Helsingin yliopistoon liittyvä edunvalvonta yhdessä toisen koulutuspoliittisen sektorin asiantuntijan Jenna Sorjosen kanssa. Lisäksi hänen toimenkuvaansa sisältyy yliopiston kansainvälistymiseen, EU-tason koulutuspolitiikkaan ja työelämään liittyvä vaikuttamistyö. Tolosen työpöytä täyttyi nopeasti, ja hommia riittää esimerkiksi eurooppalaisiin yliopistoliittoihin (UNA Europa) ja yliopiston tulevaan auditointiin liittyen.

Tolonen on valmistunut soveltavan matematiikan pääaineesta filosofian maisteriksi. Hän on opiskellut myös taloustiedettä ja viimeistelee parhaillaan graduaan liittyen kannustimiin ja päämies-agentti-ongelmaan. Koulutustausta tuo työkaluja myös edunvalvonnassa tarvittavaan ongelmanratkaisuun.

Aikaisempaa työkokemusta Tolosella on monipuolisesti niin rahoitusalalta kuin pienistä kasvuyrityksistä. Lisäksi hän on toiminut tuntiopettajana yliopistolla. HYYn hallituspestin lisäksi hänellä on kokemusta myös monista muita opiskelijoihin ja korkeakoulutukseen liittyvistä tehtävistä.

”Työhistoriaani ja opiskelijaliiketaustaani vahvistaa entisestään esimerkiksi luottamustoimeni opiskelijaedustajana UNA-Europa liitossa, European Students’ Unionin laadunhallintayksikössä ja erinäisissä Helsingin yliopiston hallintoelimissä”, hän luettelee.

Tolosta houkutti HYYssä eniten toimenkuvan laajuus ja mukava asiantuntijayhteisö. Hän onkin iloinen päästessään työskentelemään koulutukseen ja sivistykseen liittyvien teemojen parissa.

”Näissä teemoissa on jatkuvasti ihan törkeästi uutta ja opittavaa, mutta erityisesti haluaisin kehittyä vaikuttajana”, Tolonen kuvailee innoissaan.

Vapaa-aikaansa Tolonen viettää twiittailun ja 15-vuotta vanhojen videopelien pelailun lisäksi esimerkiksi Hämäläis-Osakunnan kuraattorina. Tampereelta aikoinaan Helsinkiin muuttanut Tolonen kertoo naureskellen fiilistelevänsä mielellään menneiden aikojen maakuntaidentiteettiä. Hän mainitsee myös, että haaveilee vaelluksesta Nuuksiossa tai jopa jossain eksoottisemmassa kohteessa.

Tolosen edeltäjä Heidi Rättyä siirtyi Helsingin Vihreiden Nuorten toiminnanjohtajaksi.