16.11.2020

Hyvää itsenäisyyspäivää, toivottavat pääkaupunkiseudun opiskelijat!

HYYn, AYY:n, SHS:n, TaiYon ja Helgan yhteiset itsenäisyyspäivän terveiset julkaistaan sosiaalisen median kanavissamme Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa! Tervetuloa nostattamaan arvokasta ja myös säihkyvää itsenäisyyspäivän tunnelmaa sunnuntaina 6.12. klo 18 alkaen!

Opiskelijoiden terveisten lisäksi itsenäisyyspäivänä kuullaan myös Helsingin pormestarin ja Tasavallan presidentin tervehdys pääkaupunkiseudun opiskelijoille.

Pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakunnat päättivät yhdessä olla järjestämättä tänä vuonna perinteistä Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkuetta fyysisenä tilaisuutena. Järjestävät tahot näkivät, että useamman tuhannen opiskelijan yleisötapahtuman järjestäminen ei olisi vastuullista vallitsevassa koronatilanteessa.

Vaikeasta koronatilanteesta huolimatta ylioppilas- ja opiskelijakunnat haluavat ylläpitää yhdessä hienoa perinnettä. Ensimmäinen ylioppilaiden soihtukulkue järjestettiin vuonna 1951. Tuolloin tilaisuus alkoi seppeleenlaskulla sankarihaudoille, minkä jälkeen 2000 ylioppilasta marssi Senaatintorille kuulemaan juhlapuheita ja kuoroja.