1.2.2022

Fiona Helminen ja Janne Salokoski sijaistamaan viestintä- ja järjestö- asiantuntijoita!

UUTINEN

Asiantuntijajoukkomme on täydentynyt kahdella uudella työntekijällä tammikuun alussa. Fiona Helminen sijaistaa  alkuvuodesta opintovapaalle jäänyttä Janne Kajanderia ja Janne Salokoski puolestaan niin ikään opintovapaalla olevaa järjestöasiantuntija Jaakko Kalsketta.

 

Viestintäasiantuntijan sijaisena Fiona Helminen työskentelee erityisesti eduvalvontaviestinnän parissa. Yhdessä viestintäasiantuntija Vilma Viertolan kanssa hän on vastuussa päivittäisviestinnästämme, viestinnän kehittämisestä ja keskustoimistolaisten viestintätyön tukemisesta. Kampanjaviestintäkokemusta edarivaaleista ja kuntavaaleista kerryttänyt Fiona on innoissaan päästessään alkuvuonna osallistumaan myös syksyllä koittavien edarivaalien kampanjan suunnitteluun.

Politiikkaa ja viestintää Helsingin yliopistossa opiskelevaa Fiona on kiinnostunut opinnoissaan erityisesti poliittisesta viestinnästä ja poliittisen osallistumisen ulottuvuuksista. Hän työskennellyt aikaisemmin viestinnän parissa opiskelijajärjestöissä. Siirtymä asiantuntijatehtäviin on sujunut mallikkaasti, sillä Fiona vastasi viime vuonna HYYn hallituksessa viestinnästä.

“On hienoa päästä jatkamaan töitä opiskelijoiden edunvalvonnan parissa näin mahtavassa työyhteisössä. Odotan innolla, että pääsen tekemään HYYn edunvalvontaa yhä näkyvämmäksi jäsenistöllemme”, Fiona tuumaa innoissaan.

Vapaa-ajallaan Fiona nauttii tunnelmallisista elokuvailloista ja on juuri nyt innostunut virkkaamisesta. Hän haaveilee koiran hankkimisesta ja uudesta filmikamerasta.

 

Järjestöasiantuntijan sijaisena aloittanut Janne Salokoski vastaa järjestöjen tukemisesta ja neuvomisesta, järjestötilojen kehittämisestä ja ylläpitämisestä sekä koronaohjeistusten pitämisestä oikeasuhtaisina. Virityspäivän ohella Jannen työpöydällä on muun muassa Uuden ylioppilastalon hissiremontti.

Janne opiskelee teologisessa tiedekunnassa ja on kiinnostunut erityisesti eksegetiikasta ja käytännöllisestä teologiasta. Hän on kerryttänyt työkokemusta seurakunnilta, joissa hän on vetänyt rippileirejä ja jumalanpalveluksia. ”Yhteiskunnan, kulttuurin, ihmisten, kokemusten, historian ja maailmankatsomusten risteyskohdat menneessä maailmassa ja nykyaikana kiinnostavat, ja tarjoavat näkemystä toivottavasti myös järjestöasiantuntijan tehtäviin”, Janne miettii. Viime vuonna Janne toimi HYYn hallituksen järjestövastaavana ja sitä ennen Kymenlaakson Osakunnalla erinäisissä viroissa.

“On kiva päästä näkemään HYYtä ja järjestösektorin toimintaa taas yhdestä uudesta suunnasta. Opiskelijana, hallituslaisena ja nyt työntekijänä HYY näyttäytyy hieman erilaisena”, Janne pohtii.

Janne viihtyy vapaa-ajalla ruuanlaiton parissa ja säiden salliessa frisbeegolfradalla: ”Kun on joutunut toista kevättä putkeen sulkemaan juhlatiloja, aina välillä muovikiekoilla puiden heittäminen on juuri sopivan terapeuttista”.

 

Janne Kajander palaa opintovapaaltaan 7.3.2022 ja Jaakko Kalske puolestaan 28.2.2022.