23.3.2023

Millaista on olla HYYn talous- ja palvelupäällikkö, Aino Pekkarinen?

UUTINEN

HYY toimii paremman opiskelijaelämän puolesta esimerkiksi järjestämällä palveluja, etuja ja tapahtumia. Kaikista näistä ja ylioppilaskunnan päivittäisistä talousasioista päävastuu on HYYn talous- ja palvelupäälliköllä, joka viimeiset viisi kuukautta on ollut Aino Pekkarinen. Mitä hommasta jäi käteen?

Aino Pekkarinen on viimeiset viisi kuukautta sijaistanut HYYn talous- ja palvelupäällikkö Laura Ylitaloa, joka on palannut maaliskuun alussa takaisin HYYn keskustoimistolle. Aino on sijaisuutensa aikana päässyt vastaamaan esimerkiksi HYYn budjetin valmistelusta ja opiskelijatoiminnan paluumuutosta Uudelle ylioppilastalolle.

”Olen ylpeä siitä, että tartuin nopeasti asioihin kiinni,” Aino kertoo toiminnan täyteisestä pestistään.

Talous- ja palvelupäällikön tehtävässä yhdistyvät talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävät sekä HYYn palvelutoiminnan kehittäminen. Talous- ja palvelupäälliköllä on esimerkiksi päävastuu ylioppilaskunnan päivittäisten talousasioiden pyörittämisestä. Lisäksi talous- ja palvelupäällikkö toimii HYYn eri toiminta-alojen asiantuntijoiden esihenkilönä ja ohjaa heitä työssään.

”Toiminnan laajuus ja HYYn koko yllätti alussa. Meillä on monen eri alan asiantuntijoita töissä,” Aino tuumaa.

Ainon tie HYYn keskustoimistolle on kulkenut läheisten organisaatioiden kautta: hän on työskennellyt aikaisemmin niin Helsingin yliopistolla, Suomen ylioppilaskuntien liitossa kuin HYYn omistamassa Ylvassakin. Aino kuitenkin kokee, että HYYstä on tarttunut mukaan myös uusia oppeja. Esimerkiksi organisaation talouden kokonaisvaltaisempi ymmärrys on kasvanut päivittäisten talousasioiden pyörittelyn myötä. Talous- ja palvelupäällikkönä toimiessaan Aino on myös kehittänyt työhyvinvoinnin prosesseja, mistä hän on ylpeä. Onnistumiset esihenkilötyössä ovat myös jääneet mieleen.

”Lähden HYYstä yllättävän haikein mielin! Minut otettiin lämpimästi vastaan, ja tuntuu kuin olisin tuntenut monet kollegat pidemmältäkin ajalta. Viisi kuukautta talous- ja palvelupäällikkönä on mennyt nopeasti,” Aino summaa lähtötunnelmiaan.