7.5.2021

Järjestötiedote 9/2021

1 Floran päivän ohjelma kutsuu yliopistoyhteisön juhlimaan lukuvuoden päätöstä 12.5!
2 Ilmoittaudu 6.9. Avajaiskarnevaaleille!
3 ILMOITTAUDU FUKSISEIKKAILUN RASTINPITÄJÄKSI!
4 Innovatiivisten oppimismuotojen tuki 2021 jaossa – Hakua jatkettu 13.5.2021 asti!
5 Kesäasuntoja jäsenillenne?
6 Parhaat etätapahtumaideat talteen – vastaa lomakkeeseemme
7 Vastaa hyvinvointi- ja yhdenvertaisuuskyselyyn!
8 Kaipaako järjestönne lisäresursseja etätapahtumien järjestämiseen – tarjolla osaajia!
9 Hae kalustetukea!
10 Ajankohtaiskatsaus koronasta

 

1 Floran päivän ohjelma kutsuu yliopistoyhteisön juhlimaan lukuvuoden päätöstä 12.5!

Koko yliopistoyhteisön yhteinen kevätjuhla – Floran päivä – lähestyy! Olemme yhdessä järjestävien tahojen, eli HYYn, opiskelijajärjestöjen ja Helsingin yliopiston kanssa suunnitelleet monipuolista ja säihkyvää ohjelmaa yhteiseksi iloksemme!

Upeat opiskelijamme ovat tuottaneet mahtavia katsauksia opiskelijaelämään ympäri Helsingin yliopiston kampuksia. Yliopiston farmasiakunnan luontodokumentissa sukelletaan Viikin Arboretumiin tutustumaan alueen yllättävän monipuoliseen lajistoon. Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijat kurkistavat kumpulalaisen opiskelijan elämänrytmiin luonnollisessa elinympäristössään. Condus avaa puolestaan yliopistoyhteisölle näkymän Siltavuorenpenkereen upeisiin maisemiin. Meilahden ainejärjestöt esitellään upeiden TikTok-trendien avulla! Järjestöjen tuottaman ohjelman kruunaa haalarimuotinäytös, jossa päästään ihastelemaan eri tiedekuntien värikkäitä haalareita.

Floran päivän lähetys striimataan 12.5 klo 17-19 Tiedekulma Live -alustalle. Ilmoittaudu mukaan Floran päivän virtuaaliseen juhlaan täällä: https://www.lyyti.in/flora2021

 

***

 

2 Ilmoittaudu 6.9. Avajaiskarnevaaleille!

Haluaako järjestösi osallistua tänä vuonna Avajaiskarnevaaleille? Ilmoittautuminen on nyt auki! Tänä vuonna Avajaiskarnevaaleja vietetään maanantaina 6.9.2021.

Koronapandemian vuoksi joudumme tänä vuonna miettimään Avajaiskarnevaalien järjestelyitä täysin uudenlaisiksi, terveysturvallisuuden huomioon ottaen. Johtuen mahdollisista syyskuussa voimassa olevista yleisötilaisuuksien rajoituksista, suunnittelemme Avajaiskarnevaalit tällä kertaa kokonaan ulkotiloissa järjestettäväksi tapahtumaksi.

Tulemme viimeistään elokuussa tiedottamaan tarkemmin Avajaiskarnevaalien uusista järjestelyistä. Joka tapauksessa nyt pyydämme teitä jo varaamaan esittelypisteenne Avajaiskarnevaaleille.

Ilmoitathan järjestösi mukaan mahdollisimman pian. Ilmoittautumisen takaraja on 15.8. klo 23.59. HUOM! Voitte myös muokata tätä lomaketta takarajaan saakka ilmoittautumisen jälkeen saamanne vahvistusviestin kautta.

Ilmoita järjestösi mukaan täällä: https://www.lyyti.fi/reg/Avajaiskarnevaalit_2021

 

***

 

3 ILMOITTAUDU FUKSISEIKKAILUN RASTINPITÄJÄKSI!

Fuksiseikkailu on HYYn järjestämä poikkitieteellinen sukellus ylioppilaskuntaan, sen järjestöihin ja läheisiin yhteistyötahoihin. Rastin pitäminen on hauska tapa esitellä järjestöä ja sen toimintaa uusille opiskelijoille! Fuksiseikkailu järjestetään 23.9.2021 kello 16 – 20.

Tänä syksynä Fuksiseikkailu joudutaan järjestämään kokonaan ulkotiloissa koronapandemian vuoksi. Tämä vaatii rastinpitäjiltä mahdollisesti uudenlaista luovuutta ja pilkettä silmäkulmaan. Tänä vuonna HYY sijoittaa rastien paikat, mutta voit esittää toiveita rastin maastosta ja sijainnista. Rastin voi toteuttaa halutessaan myös etärastina. Katso rastin edellytykset täältä: http://www.fuksiseikkailu.fi/ilmoittaudu ja vinkit hyvän rastin tuottamiseen täältä: http://www.fuksiseikkailu.fi/hyvarasti

Jokainen HYYn piirissä toimiva järjestö voi ilmoittautua pitämään rastia Fuksiseikkailuun!

Ilmoittautumisen deadline on 15.8.2021 klo 23.59

Ilmoita järjestösi mukaan täällä: https://www.lyyti.fi/reg/fuksiseikkailu2021_rastit

 

***

 

4 Innovatiivisten oppimismuotojen tuki 2021 jaossa – Hakua jatkettu 13.5.2021 asti!

HYY myöntää tukea uusille opiskelijoiden organisoimille opiskeluprojekteille. Projekti voi kehittää esimerkiksi opetusmetodeja, soveltaa teoriaa käytäntöön tai edistää opiskelijoiden ammatillisia valmiuksia. Tukea ei myönnetä takautuvasti.

Innovatiivisten oppimismuotojen tukea ovat vuosien varrella saaneet esimerkiksi elintarviketieteilijöiden saippuapaja, eläinlääketieteen opiskelijoiden satulakurssi, kansainvälisen ympäristöseminaarin työpajatyöskentely sekä humanistien taidenäyttelyopintopiiri.

Lue lisää:
https://hyy.fi/app/uploads/2021/04/innotuki_2021_kolmikielinen_jatkohaku.pdf

 

***

 

5 Kesäasuntoja jäsenillenne?

Kaipaavatko teidän jäsenenne kesäksi asuntoja pääkaupunkiseudulta? Onko tarvetta opiskelija-asunnoille, jos joku kaipaa maiseman vaihdosta tai kaveri suuntaa kesätöihin pääkaupunkiseudulle? Kesäaikaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asuntoja voidaan vuokrata myös muille kuin opiskelijoille.

Alla olevaa viestiä saa välittää jäsentenne tai muiden kesäasunnoista kiinnostuneiden suuntaan!

—————–
Kesäasuntoja

Kaipaatko sinä tai kaverisi kotia kesäksi Espoosta tai Helsingistä? Kesäisin Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asuntoja voidaan vuokrata määräaikaisilla sopimuksilla aikavälillä 1.4.–31.8. Tämä on mainio mahdollisuus asua kohtuuhintaisessa asunnossa, esimerkiksi jos tulet pääkaupunkiseudulle kesätöihin tai muuten vain haluat vaihtaa kesäksi maisemaa.

Kesäksi tarjolla on soluasuntoja Espoosta sekä kaksioita ja kolmioita Itä-Helsingistä. Yksiöitä ei ole saatavilla lainkaan, mutta kaksioissa ja kolmioissa on mahdollista asua myös yksin. Kaikki asunnot ovat kalustamattomia.

Lue lisää ja hae nyt: https://www.ayy.fi/fi/asuminen/kesaasunnot

 

***

 

6 Parhaat etätapahtumaideat talteen – vastaa lomakkeeseemme

Vaikka koronakriisi on ehkä jo väistymässä, on varmuuden vuoksi hyvä kerätä tulevaisuuden varalle tämän ajan onnistuneimmat etätapahtumaideat. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin niitä voidaan taas tarvita.

Kerro korona-ajan parhaat etätapahtumaideasi tällä lomakkeella:
https://www.lyyti.fi/questions/96a1e23431

 

***

 

7 Vastaa hyvinvointi- ja yhdenvertaisuuskyselyyn!

Onko opintojen ohjaus yliopistolla riittävää? Oletko kokenut syrjintää tai epäasiallista käytöstä?

HYY toteuttaa jäsenistölleen kyselyn hyvinvoinnista ja yhdenvertaisuudesta. Vastaamalla annat meille tärkeää dataa yliopistolla vaikuttamiseen ja oman toimintamme kehittämiseen.

Vastaajien kesken arvomme langattomat kuulokkeet ja aktiivisuusrannekkeen!

Vastaa kyselyyn 16.5. mennessä: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/111309/lomake.html

 

***

 

8 Kaipaako järjestönne lisäresursseja etätapahtumien järjestämiseen – tarjolla osaajia!

Taitavat stream-osaajat Antti Pollari ja Julius Uusinarkaus ovat lupautuneet rahallista korvausta vastaan myymään meidän piirissä oleville järjestöille palveluksiaan etätapahtumien suoratoistoa varten.

Olkaa siis yhteydessä alla oleviin yhteystietoihin, mikäli tarvitsette näitä palveluita:

Antti Pollari – pollari@piuhajabitti.fi
Julius Uusinarkaus – julius@uusinarkaus.com

 

***

 

9 Hae kalustetukea!

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.

Kalustetukea jaettaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: hankinnan ekologisuus, kestävyys ja tarpeellisuus. Kalustetuen ei ole tarkoitus kattaa koko hankinnan hintaa, vaan tukea hakevan järjestön odotetaan myös osallistuvan hankinnan rahoittamiseen.

Tukea voi hakea ympäri vuoden. Sitä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat seikat:
-hakeva järjestö/järjestöt
-hankittava kaluste
-budjetti
-perustelut hankinnalle

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjesto(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI. Tukea saaneiden järjestöjen tulee toimittaa hankinnan kuittikopiot samaan osoitteeseen viimeistään neljän kuukauden kuluttua tuen myöntämisestä.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Miran Hamidulla
050 537 3798
miran.hamidulla@hyy.fi

 

***

 

10 Ajankohtaiskatsaus koronasta

Järjestösektori tarkastelee koronatilannetta kahden viikon välein ja ilmoittaa järjestötiedotteessa rajoitusten tilanteesta sekä mahdollisista muista olennaisista korontatilanteeseen liittyvistä asioista.

Koronatilanne ei ole helpottunut, joten rajoitukset ovat edelleen voimassa, voit tarkastella niitä täältä: www.hyy.fi/koronaohjeet

Mikäli sinulla tai järjestölläsi on jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteys järjestösektoriin! Yhteystiedot löytyvät HYYn verkkosivuilta sekä koronaohjeiden sivuilta, että yhteystiedot-sivulta.