21.5.2021

Järjestötiedote 10/2021

1 HYYn järjestöasiantuntija vaihtuu
2 Ilmoittaudu 6.9. Avajaiskarnevaaleille!
3 ILMOITTAUDU FUKSISEIKKAILUN RASTINPITÄJÄKSI!
4 Parhaat etätapahtumaideat talteen – vastaa lomakkeeseemme
5 Muistutus järjestöille sauna- ja kokoustilojen varaamisesta syksylle
6 Kaipaako järjestönne lisäresursseja etätapahtumien järjestämiseen – tarjolla osaajia!
7 Hae kalustetukea!
8 Ajankohtaiskatsaus koronasta

 

 

1 HYYn järjestöasiantuntija vaihtuu

Jaakko Kalske on palannut työvapaaltaan HYYn järjestöasiantuntijaksi 17.5 alkaen, ja sijainen Miran Hamidulla on käytettävissänne enää 27.5 asti. Asiantuntijat vaihtuvat, mutta palvelu säilyy ennallaan. Voitte olla jatkossakin yhteydessä asiantuntijaan järjestöjä koskevissa ongelmissa.

”Kiitokset keväästä HYYn järjestötoimijoille. Oli ilo tehdä yhteistyötä kanssanne, ja toivotan teille hyvää ja toivottavasti vähemmän koronan rajoittamaa loppuvuotta!” – Miran Hamidulla

“Uusvanha” järjestöasiantuntija Jaakko Kalske
050 537 3798
jaakko.kalske@hyy.fi

 

**

 

2 Ilmoittaudu 6.9. Avajaiskarnevaaleille!

Haluaako järjestösi osallistua tänä vuonna Avajaiskarnevaaleille? Ilmoittautuminen on nyt auki! Tänä vuonna Avajaiskarnevaaleja vietetään maanantaina 6.9.2021.

Koronapandemian vuoksi joudumme tänä vuonna miettimään Avajaiskarnevaalien järjestelyitä täysin uudenlaisiksi, terveysturvallisuuden huomioon ottaen. Johtuen mahdollisista syyskuussa voimassa olevista yleisötilaisuuksien rajoituksista, suunnittelemme Avajaiskarnevaalit tällä kertaa kokonaan ulkotiloissa järjestettäväksi tapahtumaksi.

Tulemme viimeistään elokuussa tiedottamaan tarkemmin Avajaiskarnevaalien uusista järjestelyistä. Joka tapauksessa nyt pyydämme teitä jo varaamaan esittelypisteenne Avajaiskarnevaaleille.

Ilmoitathan järjestösi mukaan mahdollisimman pian. Ilmoittautumisen takaraja on 15.8. klo 23.59. HUOM! Voitte myös muokata tätä lomaketta takarajaan saakka ilmoittautumisen jälkeen saamanne vahvistusviestin kautta.

Ilmoita järjestösi mukaan täällä: https://www.lyyti.fi/reg/Avajaiskarnevaalit_2021

 

**

 

3 ILMOITTAUDU FUKSISEIKKAILUN RASTINPITÄJÄKSI!

Fuksiseikkailu on HYYn järjestämä poikkitieteellinen sukellus ylioppilaskuntaan, sen järjestöihin ja läheisiin yhteistyötahoihin. Rastin pitäminen on hauska tapa esitellä järjestöä ja sen toimintaa uusille opiskelijoille! Fuksiseikkailu järjestetään 23.9.2021 kello 16 – 20.

Tänä syksynä Fuksiseikkailu joudutaan järjestämään kokonaan ulkotiloissa koronapandemian vuoksi. Tämä vaatii rastinpitäjiltä mahdollisesti uudenlaista luovuutta ja pilkettä silmäkulmaan. Tänä vuonna HYY sijoittaa rastien paikat, mutta voit esittää toiveita rastin maastosta ja sijainnista. Rastin voi toteuttaa halutessaan myös etärastina. Katso rastin edellytykset täältä: http://www.fuksiseikkailu.fi/ilmoittaudu ja vinkit hyvän rastin tuottamiseen täältä: http://www.fuksiseikkailu.fi/hyvarasti

Jokainen HYYn piirissä toimiva järjestö voi ilmoittautua pitämään rastia Fuksiseikkailuun!

Ilmoittautumisen deadline on 15.8.2021 klo 23.59

Ilmoita järjestösi mukaan täällä: https://www.lyyti.fi/reg/fuksiseikkailu2021_rastit

 

**

 

4 Parhaat etätapahtumaideat talteen – vastaa lomakkeeseemme

Vaikka koronakriisi on ehkä jo väistymässä, on varmuuden vuoksi hyvä kerätä tulevaisuuden varalle tämän ajan onnistuneimmat etätapahtumaideat. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin niitä voidaan taas tarvita.

Kerro korona-ajan parhaat etätapahtumaideasi tällä lomakkeella:
https://www.lyyti.fi/questions/96a1e23431

 

**

 

5 Muistutus järjestöille sauna- ja kokoustilojen varaamisesta syksylle

Palvelutoimistoon on tullut muutamia kyselyjä liittyen HYYn tilojen (pl. Alina-sali) varaamiseen syksylle. Monilla on ollut sellainen käsitys, että syksylle varaaminen olisi jollain tavalla kiellettyä.

Näin ei kuitenkaan ole, eli mikäli järjestöllänne on jo nyt tiedossa jonkinlainen kokous tai muu tapahtuma, jota varten tulisi jokin HYYn tila varata, niin sen voi varata tavalliseen tapaan palvelutoimiston kautta (toimisto@hyy.fi).

Ystävällisin terveisin
Järjestösektorin väki

 

**

 

6 Kaipaako järjestönne lisäresursseja etätapahtumien järjestämiseen – tarjolla osaajia!

Taitavat stream-osaajat Antti Pollari ja Julius Uusinarkaus ovat lupautuneet rahallista korvausta vastaan myymään meidän piirissä oleville järjestöille palveluksiaan etätapahtumien suoratoistoa varten.

Olkaa siis yhteydessä alla oleviin yhteystietoihin, mikäli tarvitsette näitä palveluita:

Antti Pollari – pollari@piuhajabitti.fi
Julius Uusinarkaus – julius@uusinarkaus.com

 

**

 

7 Hae kalustetukea!

HYY tukee järjestötilojen sisustamiseksi tehtäviä kalustehankintoja. Tuki on tarkoitettu pääsääntöisesti HYYn tiloissa toimivien järjestöjen kalustehankintoihin ja määräraha kohdistetaan lähinnä pöytien, tuolien, lukollisten kaappien ja muiden sisustustarvikkeiden hankintaan. Toiveena on, että kalusteet lisäisivät järjestötilojen viihtyisyyttä ja järjestöjen halua pitää tiloistaan entistäkin parempaa huolta.

Kalustetukea jaettaessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: hankinnan ekologisuus, kestävyys ja tarpeellisuus. Kalustetuen ei ole tarkoitus kattaa koko hankinnan hintaa, vaan tukea hakevan järjestön odotetaan myös osallistuvan hankinnan rahoittamiseen.

Tukea voi hakea ympäri vuoden. Sitä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat seikat:
-hakeva järjestö/järjestöt
-hankittava kaluste
-budjetti
-perustelut hankinnalle

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse osoitteella jarjesto(at)hyy.fi tai postitse osoitteeseen Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, PL 1099, 00101 HELSINKI. Tukea saaneiden järjestöjen tulee toimittaa hankinnan kuittikopiot samaan osoitteeseen viimeistään neljän kuukauden kuluttua tuen myöntämisestä.

Lisätietoja:

Asiantuntija (järjestöt) Jaakko Kalske
050 537 3798
jaakko.kalske@hyy.fi

 

**

 

8 Ajankohtaiskatsaus koronasta

Järjestösektori tarkastelee koronatilannetta kahden viikon välein ja ilmoittaa järjestötiedotteessa rajoitusten tilanteesta sekä mahdollisista muista olennaisista korontatilanteeseen liittyvistä asioista.

Koronatilanne ei ole helpottunut, joten rajoitukset ovat edelleen voimassa, voit tarkastella niitä täältä: www.hyy.fi/koronaohjeet

Mikäli sinulla tai järjestölläsi on jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteys järjestösektoriin! Yhteystiedot löytyvät HYYn verkkosivuilta sekä koronaohjeiden sivuilta, että yhteystiedot-sivulta.