1.5.2024

HYYn vappupuhe Ullanlinnanmäellä 2024

UUTINEN

HYYn hallituksen varapuheenjohtaja Petra Pulli piti perinteisen vappupuheen Ullanlinnanmäellä 1.5.2024. Kuva on vuodelta 2022.

Hyvät kuulijat, bästa lyssnare, dear listeners

Vappu on ilon aikaa. Yksi vapun viettäjä iloitsee kevään saapumisesta. Toinen iloitsee työväenliikeestä, joka toiminnallaan on mahdollistanut meille taloudellista vakautta ja riittävää vapaa-aikaa muun muassa ilolle ja juhlalle. Kolmas iloitsee tänään taas ylioppilasliikkeestä, joka on taistellut meidän opiskelijoiden oikeudesta iloon myös opintojen keskellä. Me opiskelijat iloitsemme myös ylioppilaiden yhteisöstä!

Mitä sinä tänään juhlistatkaan, toivon että meistä jokaisella on tänään aikaa pysähtyä iloitsemaan.

Tässä maailman tilanteessa, tämän iloisenkin juhlan keskellä, ajatukseni kuitenkin kääntyvät niiden puoleen, joiden elämässä ei ilolle löydy tilaa. Niiden puoleen, joiden elämän täyttää kiire, murhe tai huoli omasta ja läheisten turvallisuudesta, terveydestä tai toimeentulosta. Kun huoli valtaa mielen ei ilolle jää tilaa. Ihmisen, joka murehtii, on vaikeaa iloita.

Toivonkin, että meistä jokaisella olisi oikeus iloon.

Haluamme kiittää valtiomme päättäjiä siitä, että kannatte suurta huolta maamme tulevaisuudesta. Toivo tulevaisuudesta on meille tärkeää. Me toivomme tulevaisuudelta yhteiskuntaa, joka pitää huolen siitä, että jokaisen oikeus iloon toteutuu. Toivomme tulevaisuutta, jossa ilo ei ole vain harvojen etuoikeus. Toivomme kuitenkin, ettei tätä tulevaisuuden yhteiskuntaa rakenneta meidän tulevaisuuden sukupolvien oikeuksien kustannuksella.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta toivottaa teille ilontäyteistä vappua!

Glada vappen!

Happy mayday!

 

Petra Pulli
HYYn hallituksen varapuheenjohtaja