25.11.2019

HYYn kunnianosoituksia muun muassa professori Markku Ollikaiselle, tutkimussäätiö Otukselle ja opiskelijajärjestö Matlu ry:lle

UUTINEN

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) jakaa vuosittain kunnianosoituksia henkilöille ja yhteisöille, jotka ovat merkittävällä tavalla vaikuttaneet yhteiskunnassa, ansioituneet ylioppilaskuntatoiminnassa tai muuten edistäneet ylioppilaskunnan pyrkimyksiä. Merkinsaajat julkistettiin HYYn 151. vuosijuhlassa lauantai-iltana 23.11.2019.

 

HYYn vuosijuhlilla jaettiin yksi leveä nauha, kaksi standaaria ja kolmetoista kapeaa nauhaa. Ylioppilaskunnan arvokkainta kunnianosoitusta puheenjohtajiston merkkiä purppuranauhassa ei tänä vuona jaettu.

Leveä nauha ylioppilaskunnan kunniamerkillä myönnettiin Suomen ilmastopaneelin puheenjohtajalle ja Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professorille Markku Ollikaiselle. HYYn merkkiohjesäännön mukaan leveä nauha voidaan myöntää henkilölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt ylioppilaskunnan pyrkimyksiä tai jolle ylioppilaskunta haluaa osoittaa kunnioitustaan.

Perustelut Ollikaisen saamalle ansiomerkille kuuluvat seuraavasti: “Ilmastonmuutos on kysymys, joka pyörii lähes jokaisen suomalaisen huulilla, ja josta saamme jatkuvasti lukea lehdistä huolestuttavia tutkimustuloksia. Harvalla kuitenkaan on osaamista tai rohkeutta on tarjota tähän maapallomme viheliäiseen kysymykseen todellisia ratkaisuja – vaan tällä henkilöllä on. Hänet tunnetaan niin Vuoden 2019 Markkuna kuin pääministerimme innokkaista siteerauksista, mutta parhaiten kuitenkin ansiokkaasta työstään Suomen Ilmastopaneelin puheenjohtajana.”

Ylioppilaskunnan standaari jaettiin Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otukselle sekä Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisten opiskelijajärjestöjen yhteistyöjärjestö Matlu ry:lle. Standaari voidaan jakaa yhteisölle, joka on edistänyt ylioppilaskunnan pyrkimyksiä.

30 vuotta sitten perustettu tutkimussäätiö Otus on tehnyt pitkäjänteistä ja uraauurtavaa tutkimustyötä muun muassa koulutuksen saavutettavuudesta, opiskelijoiden hyvinvoinnista ja opiskelijakaupungeista.

Matlu ry on tehnyt arvokasta työtä opiskelijaedunvalvonnan piirissä. Järjestö on myös omalla esimerkillään osoittanut, miten opiskelijoiden ja henkilöstön välille voidaan luoda positiivista vuorovaikutusta, vapaamuotoisia kohtaamisia ja keskustelun paikkoja.

Kapea nauha ylioppilaskunnan ansiomerkillä voidaan jakaa merkittävästä ja ansiokkaasta toiminnasta ylioppilaskunnan hyväksi. Kapea nauha jaettiin valtiotieteiden kandidaatti Timo Jääskeläiselle, valtiotieteiden kandidaatti Laura Luodolle, valtiotieteiden kandidaatti Alviina Alametsälle, valtiotieteiden kandidaatti Maria Loimalle, filosofian ylioppilas Jaakko Rissaselle, oikeustieteen maisteri Otto Merelle, Politices Magister Sofia Lindqvistille, humanististen tieteiden kandidaatti Tiina Parkkiselle, Ylvan kassatyöntekijä Sanna Nokelaiselle, Ylvan keittiömestari Jarmo Niemelle, Ylvan ravintola-apulainen Taru Härmälälle, Ylvan kassatyöntekijä Guy Wurmanille sekä PRH Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Pentti Rajaharjulle.

Lisäksi vuosijuhlassa jaettiin palkintoja hyvästä opiskelijoiden ohjauksesta ja opettamisesta. Vuoden 2019 Magister Bonus -palkinnon sai yliopisto-opettaja Anne Riippa (FT), Best International Teacher -palkinnon sai lehtori Mulki Al-Sharmani (dosentti & FT) ja Hyvä ohjaaja -palkinnon saivat yliopisto-opettaja Kristian Klockars (VTT) sekä professori Stefan Sjöblom (VTT).

 

Lisätietoja:
Aaro Riitakorpi
Pääsihteeri
aaro.riitakorpi@hyy.fi
040 081 6426

Kuva: Juuso Koivisto