21.6.2023

Hae HYYn ehdokkaaksi SYLin hallitukseen vuodelle 2024!

Mikä on Suomen ylioppilaskuntien liitto ry?

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 132 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

 

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan sekä EU:n tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. Liiton keskeiset vaikuttamisen alueet ovat koulutuspoliittinen, sosiaalipoliittinen ja kansainvälinen toiminta. Lisäksi se hoitaa opiskelijakortti- ja opiskelija-alennusasioita omistajaohjauksen kautta sekä tarjoaa jäsenjärjestöilleen neuvontaa ja koulutusta.

 

HYYn ehdokkaaksi?

HYY päättää mahdollisten ehdokkaidensa asettamisesta SYL:n hallitukseen edustajiston kokouksessa 12.9.2023.

 

Hallituksen asettama työryhmä, joka koostuu edustajistoryhmien edustajista, valmistelee esityksen. Työryhmä pyytää kiinnostuneita toimittamaan vapaamuotoisen, korkeintaan kahden sivun mittaisen, motivaatiokirjeensä (sisältäen ansioluettelon) 10.8. kello 23.59 mennessä osoitteeseen hallinto@hyy.fi.

 

Työryhmä tulee haastattelemaan ehdokkuudesta kiinnostuneita 23.8. (ja mahdollisesti 21.8.) ilta-aikaan. Valmisteluprosessissa noudatetaan edustajiston hyväksymää muistiota kansallisten liittojen ohjaamisesta, jossa linjataan myös HYYn ehdokkaiden valintatavasta SYL:n hallitukseen. Työryhmä voi valita esittämiensä ehdokkaiden määrän parhaaksi katsomallaan tavalla maksimoidakseen todennäköisyyksiä saada HYYn ehdokkaita läpi liittokokouksissa.

 

Hakijalta edellytetään:

  • Hakijan tulee olla HYYn entinen tai nykyinen jäsen.
  • Motivaatiota yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja toimintaan.

 

Hakijan eduksi luetaan:

  • Katsomme eduksi tuntemuksen liiton toimialasta ja opiskelijaliikkeestä sekä kokemuksen ylioppilaskunnasta.
  • Arvostamme hyvää yhteistyökykyä erilaisten ihmisten ja toimijoiden kanssa sekä yhteiskunnallisia verkostoja.
  • Katsomme eduksi kokemuksen vaikuttamisesta ja ymmärryksen politiikasta.
  • Toivomme, että tuot esiin mahdolliset toiveesi omasta roolistasi hakemasi liiton hallituksessa ja näkemyksiäsi liiton toiminnasta ja sen kehittämisestä.
  • Arvostamme kielitaitoa.

 

HYY korostaa toiminnassaan monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

 

Lisätietoja:

Mari Lehtoruusu

HYYn puheenjohtaja ja työryhmän puheenjohtaja

mari.lehtoruusu@gmail.com