16.11.2023

Ehdokkaat HYYn hallitukseen 2024

UUTINEN

HYYn edustajisto valitsee HYYn hallituksen puheenjohtajan ja jäsenet vuodelle 2024 kokouksessaan 23.11.2023.

 

Edustajistoryhmät ovat asettaneet yhden ehdokkaan HYYn hallituksen puheenjohtajaksi ja yhdeksän ehdokasta hallituksen jäseniksi. HYYn sääntöjen mukaan hallituksessa voi olla 7-13 jäsentä.

Edustajisto valitsee hallituksen tulevalle vuodelle kokouksessaan 23.11.2023. Striimiä kokouksesta pääsee seuraamaan HYYn YouTube-kanavalla klo 16:30 alkaen.

 

Ehdokas HYYn hallituksen puheenjohtajaksi

 

Nimi: Antti Kaijansinkko

Tutkinto-ohjelma: Oikeustiede

Ikä: 25

Taustaryhmä: Sitoutumaton vasemmisto

Ensi vuonna hallitus on neljä henkeä pienempi kuin nykyisessä mallissa. Olisi kohtuutonta olettaa kahdeksan hengen kykenevän kahdentoista hengen työhön. Siksi hallitustyöskentelyä on sopeutettava muuttuviin olosuhteisiin suunnitelmallisesti. Pienempi hallitus voi myös olla vahvuus ja mahdollisuus tiiviimpään yhteistyöhön sekä selkeämpään merkityksellisyyden kokemukseen.

Puheenjohtajan rooli tiivistyy johtamiseen. Hänen on luotava sellainen työilmapiiri, jossa hallituksen jäsenten työpanosta arvostetaan. Samaten hänen on luotava jäsenille selkeitä odotuksia, mutta myös tilaa henkilökohtaiseen kasvuun.

Tahdon edistää HYYtä joka on yhteisöllinen ja hyvinvointia vahvistava järjestötasosta hallitukseen – ja takaisin.

 

Ehdokkaat HYYn hallituksen jäseniksi

 

Nimi: Atte Ahokas

Ikä: 20

Tutkinto-ohjelma: Maantiede

Taustaryhmä: Sitoutumaton vasemmisto

Olen Atte, toisen vuoden maantieteen opiskelija Kumpulan kampukselta, sitoutumattoman vasemmiston ryhmäpuheenjohtaja edustajistossa ja aktiivinen vaikuttaja kansalaisyhteiskunnassa. Toimintaani ohjaavat vahvat solidaarisuuden, yhdenvertaisuuden ja planetaaristen rajojen kunnioittamisen arvot.

Haluan olla mukana ensi vuoden hallituksessa luomassa ja rakentamassa yhteistä ylioppilaskuntaa entistä paremmaksi. Opiskelijoiden elämää uhkaavat toimeentulon haasteet ja mielenterveyskriisi täytyy nostaa entistä enemmän esiin edunvalvonnassamme ja yhteisönä meidän tulee luoda turvallista ja lämmintä tilaa, johon jokainen voi kuulua.

Parempi HYY tehdään yhdessä ja haluan antaa oman panokseni siihen työhön.

 

Nimi: Anna Alaraappana 

Ikä: 23 

Tutkinto-ohjelma: maataloustieteet, kotieläintieteiden moduuli 

Taustaryhmä: Keskeiset, Edistykselliset 

Hei! Mää oon Anna, neljännen vuoden kotieläintieteiden opiskelija Oulun kupeesta. Opinnot ja järjestötoiminta vuorottelevat arjessani. Olen toiminut erilaisissa järjestöissä ainejärjestön kerhon tasolta aina kansallisen järjestön liittohallitukseen asti. On tullut raahattua tavaraa pitkin kaupunkia, mutta myös tavattua ministereitä.

Olisin hyvä hallituksen jäsen, sillä minulla pysyy kaikki langat käsissä. Rakastan puhua ja väitellä ihmisten kanssa, vaikka he olisivatkin kanssani eri mieltä asioista. Mielestäni me kaikki ihmiset haluamme toisillemme hyvää, eri tavoilla vain toteutettuna.

Ylioppilaskuntamme hallituksen jäsenen tehtävä on ensi vuonna varmasti haastava. Tärkeää on löytää kompromisseja ollaksemme yhtä vaikuttava ja varteenotettava ylioppilaskunta vielä toisen 155 vuoden kuluttua.

 

Nimi: Henna Heino

Ikä: 21

Tutkinto-ohjelma: Teologia

Taustaryhmä: Osakuntalaiset

Hei! Olen Henna Heino, neljännen vuoden teologi, varaedaattori ja aktiivinen osakuntalainen. Satakuntalaisella Osakunnalla olen ollut mm. galleristi ja hallituksessa tiedotussihteeri. Edustajistotyötä olen tehnyt myös Osakuntalaisen Unionin hallituksessa.

Olen päättänyt hakea HYYn hallitukseen vuodelle 2024. HYYn taloudellinen tilanne on tällä hetkellä vakava ja haluan olla mukana turvaamassa HYYn toiminnan. HYYn pitää keskittyä ydintehtäviinsä ja tukea opiskelijoitaan. Tärkeää on samalla taata HYYn jatkuvuus. Monipuolinen taustani ja erilaiset kokemukseni ovat vahvistaneet kykyäni nähdä asiat isossa kuvassa, mikä tulee olemaan suureksi hyödyksi. Olen aika haka ”jokapaikanhöylä” ja se on mielestäni iso etu tulevalla hallituskaudella pienemmän hallituskoon vuoksi.

 

Nimi: Tilda Lassila

Ikä: 21

Tutkinto-ohjelma: Politiikka ja viestintä

Taustaryhmä: HYYn vihreät

Heippa kaikki HYYläiset! Olen Tilda Lassila, kolmannen vuoden politiikan ja viestinnän opiskelija HYYn vihreistä. Kuluneena vuonna olen toiminut edaattorina ja edustajistoryhmäni puheenjohtajistossa.

Nyt jos koskaan on tärkeää, että HYY toimii rohkeana vastavoimana ja opiskelijoiden puolustajana – myös tulevaisuudessa. HYYn tulee olla ääni, joka kuullaan. Minun visioni tulevaisuuden HYYstä on yhteisö, johon kaikki haluavat kuulua ja johon kaikki taustastaan riippumatta voivat tuntea kuuluvansa. Tulevaisuuden HYY on lähellä opiskelijaa ja opiskelijoita varten.

Olen rohkea, utelias, yhteistyökykyinen ja innokas. Perusarvoistani, kuten oikeudenmukaisuudesta ja yhdenvertaisuudesta en tingi – eikä saa tinkiä HYYkään. Minut valitsemalla HYY saisi motivoituneen ja osaavan hallituslaisen!

 

Nimi: Elsa Lindeberg

Ikä: 21

Tutkinto-ohjelma: Historia

Taustaryhmä: SNÄf

Olen Elsa Lindeberg, kolmannen vuoden historianopiskelija, varaedaattori ja kokenut osakuntalainen. Minulla on monivuotista järjestö- ja edunvalvontakokemusta muun muassa Nylands nationin hallituksesta sekä opiskelijaedustajana toimimisesta yliopiston toimielimissä. Nyt haen HYYn hallitukseen vuodelle 2024. Tällä hetkellä ylioppilaskunta on kriittisessa pisteessä. Vaikeassa taloudellisessa tilanteessa HYY ei saa unohtaa ydintehtäviään, eli järjestöjen toiminnan tukemista ja opiskelijoidensa edunvalvontaa. Monipuolinen järjestötaustani on antanut minulle eväät toimia tehtävässä kuin tehtävässä ja koen hyvistä vuorovaikutustaidoistani olevan suurta hyötyä hallitusyhteistyössä. Haluan HYYn, jonka kaikki voivat tuntea omakseen.

 

Nimi: Tommi Mäki
Tutkinto-ohjelma: Kasvatustieteiden maisteriohjelma, kotitalousopettajan opintosuunta & Master’s Programme in Changing Education
Taustaryhmä: HYAL


Olen Tommi, pitkän linjan HYY-aktiivi ja järjestökonkari. Laaja kokemukseni mahdollistaa sijoittumisen monelle hallituksen sektorille. Koulutuspolitiikassa olen toiminut opintojeni alusta alkaen, johtoryhmistä kollegioon ja myös HYYn kopovaliokunnan puheenjohtajana. Opinnoissani olen kasvanut sosiaalipoliittisten aiheiden pariin, edustan itsekin opiskelijoiden moninaisuutta lapsiperheellisenä opiskelijana.

Tulevan vuoden hallituksen tulee pystyä toimimaan tehokkaasti, jolloin tärkeään rooliin nousee hallituslaisten hyvinvointi. Empaattisuuteni ja läsnäolokykyni auttavat tulevaa hallitusta kohtaamaan edessä olevat haasteet kestävällä tavalla. Olen valmis sitoutumaan entistä vahvemman yhteisön rakentamiseen. Haluan olla osa hallitusta, joka ottaa haasteet vastaan rohkeasti ja ratkaisee ne!

 

Nimi: Jonna Rajala

Ikä: 28

Tutkinto-ohjelma: Sosiaalitieteiden maisteriohjelma, sosiologia

Taustaryhmä: Sitoutumaton vasemmisto

Olen Jonna Rajala Sitvasista, haen HYY:n hallitukseen vuodelle 2024. Haluan tehdä HYY:ssä entistä vaikuttavampaa edunvalvontaa, jossa huomioidaan opiskelijoiden moninaiset tilanteet. Haluan edistää meille sellaista toimeentuloa, joka ei pakota valitsemaan velkaantumisen ja uupumisen välillä.  Minulla on kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta erilaisissa konteksteissa ja ymmärrystä poliittisista prosesseista.

Toimintaani ohjaa pyrkimys oikeudenmukaisuuteen ja yhdenvertaisuuteen. Haluan yliopistokoulutuksen olevan aidosti saavutettavaa kaikille riippumatta vanhempien koulutustasosta tai vähemmistöstatuksesta. Opiskelijoiden toimeentulon edistäminen on tässä keskeistä, mitä erityisesti HYY:ssä haluaisin ensi vuonna tehdä.

Vapaa-ajalla luen kirjoja, käyn tanssimassa ja uin.

 

Nimi: Petra Pulli

Tutkinto-ohjelma: Luokanopettaja, kasvatuspsykologia

Taustaryhmä: HYAL

Nimi on tosiaan Pullin Petra ja olen kuudennen vuoden kasvatuspsykologian opiskelija ja omistautunut opiskelijoiden edunvalvoja.

Polkuni opiskelija-aktiivina lähtee ainejärjestostä, kulkee tiedekuntajärjestön kautta opettajaksi opiskelevien liiton hallitukseen ja tietysti HYYn edustajistoon. Vastuualueita on aktiivivuosien aikana tullut käytyä läpi lukuisia, mutta lähimpänä sydäntä ovat koulutuspolitiikka, viestintä ja yhdenvertaisuus.

Oma polku opinnoissa ei ole ollut helpoin mahdollinen ja kuten moni poikkeuksellisesta tilanteesta opiskelemaan saapuva, olen joutunut taistelemaan yliopistolla omien oikeuksieni eteen. Kokemuksieni kautta minussa heräsi palo opiskelijoiden oikeuksien ja edun puolustamiseen ja tätä työtä haluan jatkaa myös HYYn hallituksessa.

 

Nimi: Jesse Turunen

Ikä: 28

Tutkinto-ohjelma: Oikeustiede

Taustaryhmä: HELP

Terve!

Kuka tahansa tätä lukeekaan, voi vakuuttua siitä, että suurin tavoitteeni on juuri sinun etujesi edistäminen. Voit tuntea minut osittain, nimeltäni tai muuten vaan en jätä sinua siitä huolimatta pulaan. Tavoitteeni on turvata juuri sinun opiskelusi, opiskelija-aikasi ja yhteisen ylioppilaskuntamme edistyminen siten, että se palvelee kaikkia niitä odotuksia, joita Helsingin yliopiston jäsenyys perustellusti herättää.

Olen Suomi-palkinnon saaneen Suomen parhaan poikateatterin entinen jäsen ja aktiivinen musiikin harrastaja, joka pohtii yhteiskuntaamme päivittäin, koska sen epäkohdat saattavat suorastaan ärsyttää minua.

Olen empaattinen, läsnäoleva ja rohkea henkilö, joka takuulla pitää huolta asioistasi niin, että ne on oikeudenmukaisesti. Olen siis juuri sinun puolellasi.