Mikä Sisu on?

Sisu selkeyttää polkuasi opintojen aloituksesta valmistumiseen asti ja se mahdollistaa sähköisen asioinnin. Sisun opintosuunnitelma auttaa pysymään kartalla opintojesi etenemisestä ja kertoo visuaalisessa muodossa, mitä opintoja olet suorittanut ja mitä tutkinnostasi vielä puuttuu. Voit saada ohjaavalta opettajaltasi suunnitelmaasi palautetta ja vastauksia kysymyksiisi suoraan Sisun kautta.

Jatkossa teet seuraavat asiat Sisussa:

 • Opintojen suunnittelu ja ajoitus
 • ilmoittautuminen opetukseen
 • muualla suoritettujen opintojen hyväksiluvun haku
 • saat opintosuoritusten arvioinnit
 • opintokokonaisuuksien hyväksymisten vastaanottaminen
 • valmistumispyyntö
 • lisäajan hakeminen

WebOodiin verrattuna yksi näkyvimmistä muutoksista on se, että Sisussa opinnot suunnitellaan ennen opetukseen ilmoittautumista. Käytännössä kurssi lisätään ensin opintosuunnitelmaan ja tämän jälkeen tehdään varsinainen kurssi-ilmoittautuminen. Opintojen suunnittelu ja ajoitus ei kuitenkaan tarkoita, että opintojen valikoima kaventuisi. Kaikki Helsingin yliopiston tarjoamat opintojaksot löytyvät Sisusta. Opintosuunnitelman ei myöskään tarvitse olla kerralla valmis, vaan voit joustavasti muokata sitä opintojen edetessä.

Aluksi opintosuunnitelmasi saattaa vaikuttaa erikoiselta ja joitakin suoritustietoja on siirretty Oodista Sisuun poikkeavilla koodeilla. Tämän vuoksi ne eivät välttämättä näy suunnitelmassasi automaattisesti oikeassa paikassa, vaan Sijoita suunnitelmaan –palkissa. Käytä vapaan muokkauksen tilaa siirtääksesi kursseja oikeille paikoille. Katso ohjeita Sisun alkuvaiheen käyttöön liittyen sekä mahdolliset vastaan tulevat ongelmat siirretyissä tiedoissa.

WebOodista Sisuun?

Sisun myötä moni asia muuttui keväällä 2021, ja uuden oppiminen ottaa meiltä kaikilta aikansa. Alla oleva video selventää parissa minuutissa, mistä uudistuksessa on kyse!

Voit katsoa videon opiskelijoiden perehdytystilaisuudesta, joka järjestettiin 25.2.2021.

Voit myös katsoa videon opiskelijoiden infotilaisuudesta, joka järjestettiin 11.11.2020. Tiedekulmasta striimatussa infotilaisuudessa käytiin läpi Sisun tuomia muutoksia opiskeluun ja vastattiin opiskelijoiden kysymyksiin. Tilaisuus on suomeksi, mutta tallenne on tekstitetty kaikilla kolmella kielellä.

 

 

Katso video YouTubessa Katso video perehdytystilaisuudesta 25.2.2021 Katso infotilaisuuden tallenne 11.11.2020

Jotkut tiedonlähteet on luotettavampia kuin toiset.

-www.studies.helsinki.fi-

 • Opiskelijoiden Sisu-ohjeistus on koottu ohjesivulle, josta löydät tietoa käyttöönoton aikataulusta, tukea Sisun käytön opetteluun ja usein kysyttyjä kysymyksiä.

  Löydät linkin Sisuun aina Opiskelu-palvelun ylävalikosta osoitteessa www.studies.helsinki.fi.

 • Käyttöohjeiden sivulta löydät ohjeet yleisimpiin haasteisiin. Kannattaa katsoa käyttöohjevalikoima läpi ennen jatkoyhteydenottoja!

 • Kaisa-talon opiskelijaneuvonta järjestää säännöllisesti walk-in Sisu-neuvontaa, jossa saat ohjausta opintosuunnitelman käyttöön liittyvissä teknisissä asioissa. Yksityiskohtaisempaa, juuri sinun tutkintosi sisältöön ja opintojen vastaavuuksiin liittyvää apua saat oman tiedekuntasi opintoneuvonnasta.

  Walk-in Sisu-neuvontaa järjestetään yliopiston toimesta opetuskauden aikana tiistaisin klo 11-13 ja keskiviikkoisin klo 13-15.

 • Ota yhteyttä sisu-info@helsinki.fi, jos tarvitset apua teknisessä ongelmassa tai haluat antaa palautetta Sisusta. Tarkista ensin, löydätkö vastauksen ohjesivun usein kysytyistä kysymyksistä.

  Jos tarvitset ohjausta ja tukea opintojesi suunnitteluun, ota yhteyttä HOPS-ohjaajaasi tai opiskelijaneuvontaan.

  Sisu ei valitettavasti ole vielä täysin saavutettava. Jos tarvitset apua esimerkiksi näkövamman vuoksi, ole yhteydessä yliopiston esteettömyysyhdyshenkilöön (specialneeds@helsinki.fi). Lisää tietoa yksilöllisistä järjestelyistä löydät täältä.

Kysyvä ei tieltä eksy.

-sisu-info@helsinki.fi-