12.5.2023

Flora

Studenterna och personalen vid Helsingfors universitet firar i år sin gemensamma vårfest Flora fredagen 12.5 på campus i Vik!

Flora 2023

Flora intar i år campus i Vik och närmare bestämt entréhallen i EE-huset och gårdsområdet. På Flora-festen får du njuta av musik, mat och dryck samt program av olika slag! Om du vill kan du dessutom bekanta dig med intressanta utrymmen och vetenskapsområden på campus i Vik genom att delta i campusrundturerna. Du anmäler dig separat till campusrundturerna och du kan delta i dem även om du inte kommer på festen.

Evenemanget ordnas som ett samarbete mellan HUS, Helsingfors universitet och fakultetsföreningarna i Vik. Det kommer med andra ord att bjudas på ett mångsidigt och intressant program på campusområdet. Vi får ta del av olika musikuppträdanden och kvällen bjuder också på en överraskningsgäst! Det bjuds på mat och dryck av många olika slag, så alla hittar säkert något läckert bland allt som dukats upp!

Program

Floradagens program i EE-huset på Viks campus börjar kl. 16!

Campusrundturer

Campusrundturerna som ordnas av Helsingfors universitet börjar redan kl. 15 i Vik. Det finns några lediga platser för rundturer, se lediga tider här.

Huvudscenens program

15.45 DJ
16.30 öppningsord
16.45 Viikin speksi
17.10 DJ
19.00 Intiaanikesä (på bilden)
20.00 evenemang slutar

Efterfesten

Florans dag kulminerar i Florans natt! Biosfären rf ordnar evenemangets officiella fortsättning i Hercules. Dörrarna öppnas redan kl. 21 och biljetterna (3 €) säljs i kide.appen.

Kom ihåg-lista för Floradagen

 • Du kommer väl ihåg att annullera din anmälan till evenemanget om du inte kan delta.
 • Vi har reserverat en begränsad mängd drycker till varje festdeltagare. Om du vill kan du ta med dig lite egna drycker eller en flaska skumvin!
 • Vi rekommenderar att man tar med en egen vattenflaska!
 • Om du vill kan du också ta med dig en egen picknickfilt. Det finns endast ett begränsat antal sittplatser utomhus.
 • Största delen av programmet sker utomhus, så klä dig enligt väder!
 • Klädkoden är vårlik klädsel och om du vill kan du också ta på dig din studentmössa! Uteområdet är till största del sand- eller gräsmark, så klä dig i bekväma skor, helst utan klack.
 • Du kan delta i HUS evenemang och diskussioner utan att behöva vara rädd för osakligt bemötande eller trakasserier. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att vi i våra interaktioner med varandra skapar ett tryggt rum för alla.
  • Principer om tryggare rum

   Du kan delta i diskussionen och verksamheten på HUS evenmang utan rädsla för osaklig behandling eller trakasserier. En trygg lokal skapas i växelverkan mellan människor, och det har vi alla har ansvar för.

   HUS principer om tryggare rum

   Evenemanget har evenemangssäkerhetspersoner som du kan kontakta under evenemanget:

   • Nea Hakala, 050 344 3730
   • Casper Enckell, 050 543 9610