HYYN ETÄVAPPU 2021

Twice in a lifetime etävappu on jälleen täällä! Tältä sivulta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon ja materiaalin loistokkaaseen ja riemuntäytteiseen etävapunviettoon. Tsekkaa vappuviikon ohjelmasta kiinnostavimmat tärpit ja hurjimmat haasteet. Muista myös laittaa UniCafen huippusuositut munkit ja sima tilaukseen, niin ei tarvitse jäädä kuivin suin! Vappuviikon ohjelma huipentuu totta kai HYYn vappuaaton lähetykseen, Mantan lakitukseen sekä vapun vastaanottoon!

Vappuhaasteet

  • Haasteet haltuun!

   Ota vappuhaasteet haltuun ja julkaise tulokset ig-tarinassasi! Haasta myös pari kaveria samalla niin selviää kuka on kaveriporukkasi ahkerin etävappuilija. Muista myös itse jakaa tyhjä pohja omassa tarinassa, niin kaverisi saa haasteen helposti myös itselle täytettäväksi!

Vappuviikon ohjelma

--

 • Haalarihaaste 2021

  Vappuviikon aloittaa #haalarihaaste2021! Suomen ylioppilaskunnat haastavat yhdessä kaikki nykyiset ja entiset opiskelijat ripustamaan haalarinsa näkyvälle paikalle: parvekkeelle tai ikkunaan vapun kunniaksi maanantaista 26.4. eteenpäin aina vappupäivään 1.5. asti. Näytetään vappukansalle, miten opiskelijat juhlivat vuoden tärkeintä juhlaa!

  Postaa esille nostetuista haalareistasi kuva tai video Instagramiin aihetunnisteella #haalarihaaste2021 ja tägää @hyy_hus. Osallistut koko Suomen laajuiseen kilpailuun, jossa luvassa voittajalle upea palkinto, eli Sony WH-1000XM3 -Bluetooth-vastamelukuulokkeet.

   

  Haalarimerkkikisa 

  Maanantaina 26.4. valitaan kaikkien aikojen haalarimerkki äänestämällä! Koska merkkejä on ehdotettu lukuisia, suoritetaan alkukarsinta täällä. Alkukarsinnan äänestys on auki 21.–25.4.

  Voittajamerkki valitaan erillisessä äänestyksessä HYYn Instagram-storyssa 26.4.

 • Vappubingo

  Perinteinen vappubingo tulee jälleen! Saatko yhden bingorivin vai kenties koko ruudukon täyteen? Ota bingo haltuun ja julkaise tulokset ig-tarinassa! Haasta myös pari kaveria samalla niin selviää kuka on kaveriporukkasi ahkerin etävappuilija.

  Voit napata tyhjän bingoruudukon HYYn ig-tarinasta tai täältä vappusivulta. Muista myös itse jakaa tyhjä ruudukko omassa tarinassa, niin kaverisi saa bingon helposti itselle täytettäväksi!

  Lataa bingo itsellesi tästä.

 • Millainen etävappuilija olet?

  Houkuttavatko sinua sokeriset munkit vai oletko tippaleipien ystävä? Koristaako kotiasi vappupallot vai serpentiini? Soivatko vappuna kotonasi työväenlaulut vai hyräilyttävätkö sitsilaulut? Kerro vapunvietostasi HYYn this or that -haasteessa!

  Kopioi pohja HYYn ig-tarinasta ja täytä vappukysely omaan stooriisi! Muista myös julkaista kaverien täytettäväksi tyhjä pohja ja tägätä ystäväsi.

  Lataa haaste myös tästä.

   

  Kerro se gifein!

  Jos kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, gif-animaatio kertoo vielä enemmän! Kerro gifein vapunvietostasi HYYn gif-haasteessa ja tägää myös kaverit mukaan!

  Kopioi haastepohja HYYn ig-tarinasta ja etsi vappufiiliksiäsi kuvaavia gif-animaatioita. Muista myös julkaista tyhjä pohja, jotta kaverisikin voivat osallistua!

  Lataa haaste myös tästä.

 • Vapun Virallinen Beer Pong -turnaus klo 18

  Vapun kuumin beer pong -turnaus saapuu kaikkien etävappuilijoiden iloksi. Turnauksessa otetaan mittaa kovimmista heittäjistä ja tarkimmista upottajista!

  Turnaus alkaa 29.4 klo 18 ja finaalipelit pelataan vappuaattona 30.4. Turnausta voi seurata suoran Twitch-lähetyksen kautta, jonka linkki löytyy pelipäivinä kaikista HYYn someista!

  Seuraa lähetystä Twitchissä.

 • Lakitushaaste

  Toisen etävapun koittaessa Helsingin kuuluisin patsas jää jälleen vaille perinteistä, tuhansien ihmisten todistamaa lakitusseremoniaa. Mutta mitä jos tänä vuonna lakin saisivat päähänsä erilaiset esineet ympäri kaupunkia?

  Haastamme kaikki lakittamaan kotoa tai lähiympäristöstä löytyviä esineitä. Kyseessä voi olla diskopallo, kahvinkeitin tai vaikka lähipuiston patsas – tässä haasteessa on vain mielikuvitus rajana!

  Järjestä oma lakitusseremoniasi ja julkaise siitä kuva tai video instagram-tililläsi. Muista tägätä mukaan @hyy_hus ja käytä hashtagia #HYYvappu!

   

  Vappulähetys klo 13.45–21

  Vappuaaton pääohjelmana toimii HYYn ikioma vappulähetys! Musiikin, hyvän fiiliksen ja iloisten ohjelmanumeroiden siivittämä vappulähetys tuo kaikkiin koteihin vapun tunnelmaa. Lähetystä voi pitää joko oman vapunjuhlinnan taustalla tai ihan juhlan ykköstähtenä. Tervetuloa mukaan!

  Jos sinulla tai muutamalla kaverillasi on mahtava talentti tai iloinen klassikko-ohjelmanumero, niin voit saada sen koko vappukansan nähtäväksi HYYn vappulähetykseen. Oman ohjelmanumeron voi ilmoittaa tämän vappulomakkeen kautta!

  Vappulähetyksen mahtavaan ohjelmapakettiin kuuluu muun muassa: Hyvää musiikkia, vapputarinoiden jakamista, vuoden tuutorin palkitsemista, drinkkityöpajaa ja vaikka mitä muuta. Dj-musiikista vastaavat Tavastian Lauantaidiskosta tutut sepät Skeenikswee ja Harvest!

  Lähetystä voi seurata HYYn Twitch-kanavalla vappuaatton iltapäivästä aina iltaan saakka. Lähetys myös Mixcloudissa.

   

  Mantan lakitus klo 17.45–18.15

  HYYn oma vappulähetys menee lyhyelle tauolle Mantan lakituksen ajaksi klo 17.4518.15. Tänä vuonna Mantan lakitusvuorossa on Svenska handelshögskolans studentkår, eli SHS. Mantan lakitus on katsottavissa vappuaattona 30.4. klo 17.45 alkaen Yle Areenasta.

 • Ylioppilaiden vapun vastaanotto klo 9.05–10

  Vappupäivän perinteitä kunnioittaen myös tänä vuonna kuullaan pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien vappupuheet sekä Ylioppilaskuntien Laulajien esiintyminen.

  Voit seurata tilaisuutta suorana lähetyksenä 1.5. kello 9.05 alkaen Ylen TV1 -kanavalta, Yle Areenasta tai Radio Suomesta. Radio Suomi kuuluu Helsingissä taajuudella 94.0 MHz ja netistä lähetystä voi kuunnella täällä.

   

  Ylioppilaskunnan vapputervehdys tasavallan presidentille

  Perinteinen ylioppilaskunnan tervehdys tasavallan presidentille toteutetaan tänäkin vuonna videopuheluna, josta julkaisemme videon some-kanavissamme vielä vappupäivän aikana! Presidenttiä tervehtii HYYn puolesta ylioppilaskunnan puheenjohtaja Jussi Nuortimo. Myös Ylioppilaskunnan laulajat pääsevät ilahduttamaan Saulia!

  • Fb-tapahtuma, Instagram ja Twitch

   Vapun kokoava Facebook-tapahtuma löytyy HYYn Facebookista.

   Ota seurantaan myös HYYn Instagram! Julkaisemme siellä paljon tietoa vapusta ja monet ohjelmanumerot sekä haasteet toteutetaan IG:n puolella.

   Vappuaaton Vappulähetys ja Beer pong -turnaus striimataan HYYn Twitch-kanavalle. Ota siis sekin seurantaan jo hyvissä ajoin!

  • Etävappu lähestyy – näin pääset osallistumaan!

   Olemme suunnitelleet tunnelmaa nostattavaa ohjelmaa koko vappuviikoksi. Pääsemme yhdessä osallistumaan historian ensimmäiseen koko Helsingin yliopiston etä beer pong-turnaukseen, valitsemaan kaikkien aikojen haalarimerkkiä ja timanttisinta tuutoria, äänestämään bileitä räjäyttäviä vappubiisejä ja jakamaan kutkuttavimpia vappustooreja.

   Kannustamme kaikkia osallistumaan hauskemman etävapun tekemiseen seuraavilla tavoilla:

   🎥 Tee oma ohjelmanumero HYYn vappuaaton lähetykseen
   🎈 Kerro legendaarisin vapputarinasi

   Osallistua voivat niin yksittäiset opiskelijat kuin järjestötkin. Osallistuminen onnistuu helposti tällä lomakkeella.

   Tämä haalarimerkki on luvassa jokaiselle, joka osallistuu etävapun toteuttamiseen yhdellä tai useammalla seuraavista tavoista.

   Muutakin inspiroivaa ja kaikille avointa vappuohjelmaa on luvassa. Kerromme lisää lähempänä vappua!

  • Turvallisemman tilan periaatteet

   HYYn vapputapahtumien keskusteluihin ja toimintaan voi osallistua ilman pelkoa epäasiallisesta kohtelusta tai häirinnästä. Turvallinen tila luodaan ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa, mistä jokaisella meistä on vastuu.

   HYYn vapun tapahtumissa noudatetaan näitä periaatteita:

   •   Ollaan avoimia toisiamme kohtaan ja kuunnellaan toisiamme.
   •   Vältetään oletuksien tekemistä muista ihmisistä.
   •   Kunnioitetaan toisiamme ja yhteisön moninaisuutta.
   •   Annetaan kaikille tilaa ja mahdollisuus osallistua keskusteluihin.
   •   Ei häiritä, loukata tai ahdistella toisiamme.
   •   Käytetään sellaista kieltä, jota kaikki voivat ymmärtää.
   •   Vältetään mitä tahansa slangitermejä ja jargonia.

   Jos koet tai todistat yllä olevien periaatteiden rikkomista tai muuta häirintää, ota yhteyttä häirintäyhdyshenkilöön: janne.kajander@hyy.fi, p. 050 5439 609