16.2.2023

Tuo järjestösi mukaan vaikuttamaan!

UUTINEN

Tänä keväänä käydään eduskuntavaalit! Varsinaista vaalipäivää 2.4. edeltää 22.–28.3. ennakkoäänestys. Tavoitteenamme on, että kansanedustajaksi pääsee mahdollisimman moni opiskelijamyönteinen ehdokas. Tarvitsemme tämän saavuttamiseksi jokaisen järjestön ja opiskelijan apua!

 

Ennen vaaleja järjestämme moninaisia tempauksia kampuksilla, kaupungilla ja verkossa. Katso tästä uutisesta vaikuttamisen paikat, ja tule mukaan turvaamaan opiskelijaelämän peruspalikat!

 

Yhteislähtö ennakkoäänestykseen 22.3.

 

Tule mukaan pääkaupunkiseudun opiskelijoiden suureen yhteislähtöön ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä 22.3.2023! Tempauksen tavoitteenamme on muodostaa näyttävästi pitkä jono opiskelijoita äänestämässä. Lähtöpaikka ja -aika tarkentuvat vielä myöhemmin, joten seuraa some-kanaviamme ja järjestötiedotetta.

 

Järjestöjen ennakkoäänestyskilpailu

Lähteekö järjestösi mukaan ennakkoäänestyksen yhteislähtöön? HYY järjestää kilpailun, johon osallistumalla HYYn piirissä toimivat järjestöt voivat voittaa ilmaisen Alina-salin käyttövuoron (arvo 76 €)! Voittaja arvotaan osallistuneiden järjestöjen kesken.

Näin järjestösi voi osallistua kilpailuun:

  1. Tulkaa mukaan jäsenistönne/hallituksenne kanssa HYYn suureen yhteislähtöön 22.3. Vaihtoehtoisesti järjestösi voi järjestää myös oman yhteislähdön minä tahansa muuna ennakkoäänestyspäivänä. Katso ennakoäänestyspaikat täältä: https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2023/fi/kupaik_091.html
  2. Ottakaa kuva äänestyspaikan ulkopuolella. Huomioittehan, että itse äänestyspaikalla ei saa ottaa kuvia ilman erillistä lupaa. Ettehän myöskään kuvaa äänestyskopissa.
  3. Postatkaa kuva sosiaaliseen mediaan ja tägätkää HYY (Instagram @hyy_hus, Twitter @ylioppilaskunta, Facebook). Huom. Instagramissa feediinne (ei tarinaan). Jos järjestöllänne ei ole käytössä sosiaalista mediaa, voitte myös lähettää kuvan sähköpostitse linnea.partanen@hyy.fi.
  4. Jos osallistutte kilpailuun useamman järjestön yhteistyönä, jaetaan Alina-vuoro osallistujajärjestöjen yhteiseen käyttöön.

 

Järjestämme vaalitapahtumia vaalifiiliksen nostattamiseksi

 

Järjestämme vaalien alla myös erilaisia tempauksia ja tapahtumia, joissa saat lisätietoa eduskuntavaaleista ja opiskelijoiden vaalikärjistä.

 

HYYn vaalipaneeli 22.3.

Järjestämme ehdokkaille vaalipaneelin Tiedekulmassa keskiviikkona 22.3. klo 17 alkaen. Ohjelma julkaistaan myöhemmin. Tervetuloa kuulemaan mitä mieltä puolueet ja ehdokkaat ovat!

 

Leiriydymme kampuksille

Telttailemme kampuksilla osana vaalikampanjaamme! Teltoilla pääset muun muassa kuulemaan opiskelijoiden vaalikärjistä ja tutustumaan myös ehdokkaisiin! Tervetuloa juttelemaan kaikesta vaaleihin liittyvästä lähimmällä kampuksellasi!

  • Viikki 7.3.
  • Kumpula 14.3.
  • Porthania 22.3.

Jos järjestösi haluaa osallistua telttailuun kampuksilla tai järjestää vaaleihin liittyvää ohjelmaa telttailun yhteyteen, ole yhteydessä vaaleista vastaavaan hallituksemme jäseneen Linnéa Partaseen (linnea.partanen@hyy.fi).

 

Lisää näkyvyyttä somessa

 

Teemme ahkerasti vaaliviestintää koko kuumimman vaalikauden ajan. Voit tykätä, jakaa ja tallentaa HYYn julkaisuja Instagramissa (@hyy_hus) ja Twitterissä (@ylioppilaskunta). HYYn vaalikampanja julkaistaan lähiviikkoina.

Kannustamme myös kaikkia järjestöjä ja opiskelijoita jakamaan tietoa vaaleista omissa sosiaalisen median kanavissaan. Miksi äänestäminen on tärkeää? Mitä opiskelijaan liittyviä asioita päätetään eduskunnassa? Milloin äänestäminen on käynnissä?

Voit myös käyttää HYYn vaalikampanjan ilmettä ja tekstejä osana järjestösi viestintää. Jaamme linkin materiaalipankkiin järjestöjen käyttöön myöhemmin järjestötiedotteessa.

 

Tutustu HYYn eduskuntavaaliohjelmaan

 

Eduskuntavaaliohjelmamme on rakennettu opiskelijan etu edellä. Opiskelijan kannalta erityisesti toimeentulon ennakoitavuus ja riittävyys sekä koulutuksen laadun takaaminen ovat avainasemassa. Näihin teemoihin panostamalla parannetaan jokaisen opiskelijan asemaa.

Linkki: https://hyy.fi/app/uploads/2022/08/2023-fin-hyyn-eduskuntavaaliohjelma.pdf

 

Lisätietoja

Eduskuntavaalikoordinaattori

Tekla Kosonen

tekla.kosonen@hyy.fi

050 477 5561

 

Eduskuntavaaleista vastaava HYYn hallituksen jäsen

Linnéa Partanen

linnea.partanen@hyy.fi

050 595 0327