24.2.2022

Pia Blomstén on uusi tapahtuma- tuotannon harjoittelijamme!

UUTINEN

Tapahtumasektorimme sai vahvistusta alkuvuodesta, kun tapahtumatuotannon harjoittelijana aloitti kulttuurituotannon opiskelija Pia Blomstén.

 

Tänä keväänä HYYssä koittaa suuri tapahtumakevät: pääsemme järjestämään monta suurta tapahtumaa, kuten Mantan lakituksen, Suurisitsit sekä perinteisen Floran päivän. Tapahtumaharjoittelijana tammikuussa aloittanut Pia Blomstén vastaa yhdessä tuottajamme Arttu Lehtisen kanssa näiden tapahtumien tuotannosta. Hänen päävastuullaan on toukokuussa koittavan kampusfestivaali Floran tuotanto. Pia koordinoi ja suunnittelee tapahtumaa, joka järjestetään yhdessä Helsingin yliopiston ja ainejärjestöjen kanssa.

Vaasasta kotoisin oleva Pia opiskelee kulttuurintuotantoa neljättä vuotta Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Opinnoissaan hän on suuntautunut etenkin vapaaehtoistoiminnan johtamiseen ja tapahtumien koordinointiin. Opiskelijakulttuuri ja opiskelijatapahtumien järjestäminen on Pialle tuttua: hän on tuottanut opiskelijakunta METKAn speksiä ja toiminut METKAn edustajiston puheenjohtajana sekä Metropolian kulttuurialan opiskelijayhdistys Demoni ry:ssä. Lisäksi hänellä on työkokemusta PianoEspoo-festivaalin tuotantoharjoittelijana, jossa hän vastasi nuorten pianistien konserttien tuottamisesta.

Pia on innoissaan päästessään oppimaan harjoittelun aikana uutta tapahtumatuotannosta, kuten aluesuunnittelua sekä viranomaisilmoitusten laatimista ja lupien hakemista. ”Odotan innolla myös itse tapahtumapäivää, sillä on mahtava päästä näkemään, että mitä kaikkea sitä onkaan saatu yhdessä aikaan!”, hän kertoo odotuksistaan.

Vapaa-ajalla Pia viihtyy Netflixin ja äänikirjojen parissa ja viettää aikaa läheistensä kanssa. Kevään tapahtumia odotellessa hän aikoo aloittaa haalarimerkkien ompeluprojektin, jotta hän pääsee juhlistamaan viimeistä opiskelijavappuaan täydet haalarit jalassa.