3.12.2019

Tule viettämään kanssamme itsenäisyyspäivää Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen!

Näin pääset mukaan!

Saavu Hietaniemenkadulle 6.12. klo 16.15 alkaen ja etsi oman järjestösi tai osakuntasi nimellä merkattu lappu kadun varrelta. Odota tässä paikassa, kunnes näet oman lippusi saapuvan Hietaniemenkatua pitkin ja liity lipun perään kulkueeseen.

Kulkueessa opiskelijat kulkevat oman järjestönsä tai osakuntansa lipun perässä. Ensisijaisesti liitytään oman ainejärjestön tai osakunnan lipun perään, mutta voit liittyä myös esimerkiksi tiedekuntajärjestösi lipun perään. Mikäli oma järjestösi ei osallistu tapahtumaan, voit aina liittyä joko ylioppilaskuntasi lipun perään tai koko kulkueen perälle!

Soihtuja jaetaan Hietaniemenkadulla ennen kulkueen liikkeellelähtöä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että soihtuja ei valitettavasti riitä kaikille.

Kulkue lähtee liikkeelle klo 17 kohti Senaatintoria. Presidentinlinnan kohdalla kulkue tervehtii tasavallan presidenttiä. Tapahtuma huipentuu Senaatintorille, jossa kuulemme pormestari Jan Vapaavuoren sekä opiskelijoiden puheita. Perinteisesti luvassa on myös yhteislaulua!

Aseta päähäsi ylioppilaslakki ja säänmukaiset ulkovaatteet. Suosittelemme lipunkantajille ja airuille tummaa vaatetusta, mutta kaikille muille pukeutumisohje on ”tule sellaisena kuin olet”!

Tänä vuonna me opiskelijat liitymme kulkueeseen opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta. Tapahtuman järjestävät pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat HYY, AYY, TaiYo, SHS ja Kadettitoverikunta sekä opiskelijakunnat METKA ja Helga.

Lämpimästi tervetuloa!