28.4.2021

Legendaarisimmat vapputarinat

Meillä kaikilla on se “kaveri”, jonka vappu meni vähän nolosti, plörinäksi ja penkin alle. Mutta ainakin siitä vapusta jäi uskomaton tarina kerrottavaksi!

Tänä vappuna keräsimme yhteen kaikkien aikojen parhaat vappustoorit! Haluamme jakaa nämä enemmän tai vähemmän muistiijääneet tarinat koko kansan vappuiloksi, mukavia lukuhetkiä!

 

***

 

Kaveri saattoi juhlahumussa vapunpäivän silliksen jatkoilla vahingossa napauttaa lasipullon pohjalla toista kaveria juuri oikeasta kulmasta ja oikealla voimalla etuhampaaseen, josta tästä silkasta vahingosta johtuen lohkesi palanen. Se wabu lobui sitten siihen. Onneksi nykyään jo naurattaa!

Nimimerkki Onneksi vakuutus korvasi hammaslääkärikulut

 

Miten varmistaa itselleen huikeimmat synttäribileet? Tietenkin syntymällä vappuaattona. Minä ainakin varmistin itselleni joka vuotiset kuohuvat VAPPUBILEET syntymällä vappuaattona 2000. Simaa ja serpentiiniä syntymäajalla kolmesataa neljäsataa!!!

Nimimerkki 300400

 

Oltiin juhlimassa vappua Vanhalla Ylioppilastalolla ja ystävystyin pikkasen liikaa “simaa” juoneena väärään porukkaan. Ilta loppui siihen että kännykkä ja lompakko varastettiin, jouduin soittamaan pankkiin keskellä yötä ja seuraava päivä meni darrassa viranomaisten kanssa asiaa selviteltäessä.

Nimimerkki Best Vappu Ever

 

Herättiin poikain kanssa täysin random kerrostalon rappukäytävästä Malmilla, seuranamme kaksi tuntematonta punahaalarista jantteria (terkkuja heille). Joku herrasmies meidät siitä sitten aamu seittemän aikaan komensi ulos aika äkäiseen sävyyn. Kellään meistä ei oikein ollut tietoa miten tähän tilanteeseen oli päädytty.

Nimimerkki lepääjä94

 

Ikimuistoinen ja kaveripiirissä edelleen puhutteleva vappustoori:
Lähdin vähän tuulesta temmattuna erääseen vappuun. Haalarimerkit lepatti keskeneräisenä ja lippuakaan en ollut saanut vielä Vappurehaan. Ajattelin kummiski, että noh, lähetää yrittää. Alussa kuviot oli monille opiskelijoille tutut, treffit Neiti Mantan kanssa, paistattelua Senaatintorilla. Sitte lähettii kolmansille (?) etkoille erään opiskelija tutun serkun kaiman kämpille. Siellä tuli sitten tämän serkun kaiman kissan hellu vastaan, jolta sain lipun Vappurehaan! Vapun suunta löytynyt! Päästiin illan päälle Vappurehaan ja haalarimerkitkin oli mukana, ai että oli mukavaa! Kunnes… kaksi kaveriani olivat hiljattain löytäneet toisensa ja heillä oli tuore suhde. Bailasin heidän kanssaan kolmistaan. Jossakin vaiheessa minun oli vähin äänin lähdettävä, koska vappusima oli mennyt molemmilla suoraan lanteisiin ja heidän grindauksen määrä tanssilattialla oli ekspotentiaalinen. Minä siinä kiusallisena ja epätoivoisena vieressä etsimässä pakotietä tanssitungoksesta. Hauskempaa tämän muistelusta tekee se, että tästä koko showsta on videomateriaalia: nuori pari grindaa, minä etsin epätoivoisesti katseellani pakotietä. Katoamistani puitiin sitten onneksi yhdessä heti huomenna vappupiknikillä. Ai että on ihana ja hauska muistella (videon kera) edelleen 😂

Nimimerkki Pakotie

 

Ehdottomasti unohtumattomin vappumuisto on omalt fuksivuodelta. Vappuaatto taisi tuolloin olla tiistai, ja koko edeltävä viikonloppu oli kulunut haalareissa aamusta iltaan. Vappuaatoksi oli kuitenkin laitettu lukuvuoden haastavin ja ehkä jopa tärkein tentti, joten lievää ahdistusta oli ilmassa koko kaveriporukassa. Niimpä me päätimme sunnuntaina ottaa mukaan pari pulloa viiniä ja opiskella yhdessä. Eihän siitä mitään tullut, mutta sen hauskempaa tenttiinlukua ei sen koommin ole tullut eteen. Jos en ihan väärin muista, pääsimme kuitenkin kaikki tentistä läpi. Monet meistä istuivat tosin sielläkin haalareissa, ja aika väsyneen näköisinä. Mutta hei, vappuhan on vain kerran vuodessa!

Nimimerkki Pullo viiniä ja tenttiin

 

Ensimmäinen opiskelijavappu kului hevossairaalalla varsoja hoitaessa. Seuraavaa opiskelijavappua ei sitten koskaan tullut.

Nimimerkki Pissaa jo, kiltti varsa

 

Fuksina tulin ainejärjestömme vappupiknikiltä kotiin. Rappukäytävässä huomasin, että olin lähtiessä unohtanut avaimet, joten jouduin soittamaan huoltomiehen avaamaan oven. Odottelin huoltomiestä lähes 2 tuntia haalarit ja yo-lakki päällä, serpentiiniä kaulassa ja kädessäni vappupallo. Naapurit katselivat huvittuneena ohi kulkiessaan. Kun ovi vihdoin saatiin auki tajusin ettei minulla ole yhtään käteistä millä maksaa oven avaus. Lähdin juosten lähimmälle pankkiautomaatille. Huoltomies naureskeli lähteissään, että vähän railakkaampi Vappu sinulla. Siitä lähtien olen aina säilyttänyt avaimia oven vieressä, ettei ne vahingossakaan pääse unohtumaan!

Nimimerkki hajamielinen vappujuhlija

 

Kaksi vuotta sitten vietin vappua ystävieni kanssa munkkeja ja simaa nauttien lämpimässä kevätsäässä takapihan terassilla. Muistona tästä päivästä on hauska munkkirinkilän läpi kuvattu kuva ystävästäni munkin kimpussa autuas ilme kasvoillaan. Onnellinen hetki.

Nimimerkki Simainen

 

Man har ju bara upplevt ett vappenfirande under studietiden, vappen 2020. Oförglömligt var det nog att sitta hemma hos en vän och spela beerpong i haalare, men inte kanske på det sättet man önskade att det vore oförglömligt 🤷‍♀️

Nimimerkki Gulis 19

 

Ystäväni vappu hollannissa; Ystäväni nimeltä kukkakaali oli viettämässä ensimmäistä vappuaan kansainvälisessä yliopistossa hollannissa. Hän aliarvioi kykynsä juomiskilpailussa ja 30min vappu tapahtuman alettua oli hän jo ihan kaatohumalassa. Hänen ystävänsä jälkeenpäin kertoivat että hän oli yrittänyt suudella joka ikistä vastaantulevaa ja oli pyytänyt professoriaan deitille sähköpostilla. Seuraavalla professorin luennolla oli kuullema todella kiva olla ja luennon jälkeen hän oli ilmoittanut lopettavansa sen kurssin koska häntä nolotti liikaa.

Nimimerkki Kukkakaali

 

Olipa kerran ensimmäinen opiskelijavappuni ikinä, kun en viikkoon nukkunut yötäkään kotona, ja vappuaattona ramppasin kaksissa bileissä keskustassa ja Otaniemessä koko yön läpi. Heti vapun jälkeen mulla sattui olemaan esseearvostelu professorin kanssa, joka katsoi tilaani hyvin huolestuneena. Sieltä kotiin lähtiessäni nukahdin seisaaltani metroon.

Nimimerkki fuksi

 

Legendaariset vappumunkit matkaeväänä etkoilta lakitukseen!

Anonyymi

 

Yks kaveri sai eräänä vappuna vuosia sitten päähänsä, että olisipa hienoa käydä vappu-uinnilla haalarit päällä ja lakki päässä. Satamalaiturilta ei uskallettu hypätä, vaan haluttiin kahlata rauhassa. Kaveri sitten löysi paikan missä mennä uimaan, mutta se kohta oli täynnä kaisloja ja isoja kiviä, joten kovin pitkälle ei voinut kahlata… Kaveri sitten päätti että kai sekin lasketaan uimiseksi että ui käsipohjaa metrin päässä rantaviivasta 😂 Uinti saatiin suoritettua ja siitä sitten sukkasillaan kotia kohti.

Nimimerkki Vesipeto

 

Det var vappen 2020. Vi firade på min kompis stuga. Först blev det strid då hälften av människorna plötsligt ville åka till en annan fest, men till slut bestämde de sig ändå att stanna. Sen när pojkarna går i bastun kommer de ut helt nakna och ungefär står med penisen i ansiktet på en. Efter det är allt ungefär mörkt då jag var så full. Men efteråt hörde jag att två av kvinnorna hade gått nakna utan att de märkt det, för de var så fulla. Två hade haft sex bakom husknuten och samtidigt stigit i nåns avföring (jag tror jag aldrig skrattat så mycket som när de berätta det för mig). På vägen hem (stugan var på en holme så vi måste åka en kort båttur för att komma till bilen) så när jag skulle komma ut från båten var det nära att jag skulle falla i vattnet. Ändå roligaste vappen hittils!

Nimimerkki Borgågumman

 

Vappu2020! Mitä todella opintojen alettua odotti ja suunnitteli kunnes… kaikkien käänteiden jälkeen saikin viettää vappua omassa rauhassa kera virtuaalijuhlien, itelle tehdyn herkkuplatterin ja ansaitun skumppalasin äärellä. Kaikkien odotusten ja toteutuneen jälkeen kuitenkin myös siinä oli sitä jotain.

Nimimerkki Positiivari

 

Opiskelujen aikana olen päässyt viettämään yhden normaalin vapun ja mystisestä syystä muistikuvat rajoittuvat uskomattoman hyvään yhteisölliseen tunnelmaan ja lämpimään olueen.

Nimimerkki Minnet

 

Viime vuonna vapun vietto tapahtui korkealla kukkulalla musiikin pauhatessa ja munkkien lentäessä! Kukkulan bileissä oli vain minä ja paras kaverini, joka johti moneen pyörimiskisaan kukkulaa alas. Skumppa, sokerihumala ja pyöriminen saattoi johtaa muutamaan murtuneeseen luuhun… 😅

Nimimerkki Murtuneet luut

 

Lapsuudessa kaikki oli paremmin: vappuna oli aina lämmintä, tuoreita munkkeja ja joka vuosi sai ison pallon sekä muita vänkiä esineitä. Naapurin tytöllä oli yhtenä vuotena kirkkaan oranssi pötkölelu, josta kuului jännä ääni pötköä kääntäessä ylösalas. Olin kuulkaas kade! Ikimuistoisin vappuni on kuitenkin muutaman vuoden takaa, kun päädyimme Ullanlinnan picnicin sijaan viettämään perheeni ja sisarusteni kesken meillä vappua siman, munkkien ja lautapelin kera. Tyrkytin ja tyrkytin siskolleni oikein maukasta luomusimaa, jossa oli joitain prosentteja alkoholia. Sisko kieltäytyi kohteliaasti ja tyytyi juomaan Pommacia. En silloin sitä älynnyt, mutta muutama päivä tuosta sisko ilmoitti vauvauutisista! Edelleen muistelemme tuota vappua, että miten en ole edes osannut aavistaa asiaa 🙂

Nimimerkki Nannan täti

 

Kaveriporukka koossa juhlitaan koko ilta ja yö Kaivarissa. Joku oli tuonut tähtisädetikut. Naurettiin, juotiin, juostiin, syötiin, naurettiin lisää. En muista miten yö jatkui, mutta heräsin kaverin luota Oulunkylästä. Vappupäivänä pidettiin piknik takapihalla kun muualle ei jaksanut mennä. Se oli parasta aikaa, muistan ikuisesti tähtisädetikkujen loisteen viileässä yössä ja tuntui siltä että aika on ikuinen ja meidän.

Nimimerkki Tähtisädekaiho

 

Tämä juttu ei tapahtunut itselle, mutta muutama vuosi sitten (ennen yliopiston alkua) kavereiden kanssa vietettiin vappua porukalla. Pelattiin jotan pelejä ulkona, ja sitten eräs porukan jäsen kaatui pihalla ollutta isoa vesitynnyriä päin. No suurin osa vedestä levis pitkin pihaa ja kaveri oli loppuillan litimärkä. Kostea vappu, vaikka alkoholilla ei ollut osuutta asiaan 😀

Nimimerkki EM

 

Eräänä vappuna saimme ystäväni kanssa hyvän idean, että pukeudumme itse tekemiimme Pyjamabanaani-pukuihin ja lähdemme kerämään niissä pulloja Turkuun vappuaattona. Emme olisi uskoneet, että pukeutumisemme herättää niin paljon huomiota, mutta niin vaan olimme koko ajan ihmisten kanssa yhteiskuvissa. Jopa australialaiset turistit ja poikaporukka kerrostalon parvekkeelta halusivat meistä yhteiskuvan. Oli mainiota kulkea tunnistamattomana ja hauskuuttaa ihmisiä, mutta myös kerätä pikkurahaa itselle. Seuraavana aamuna löysimmekin itsemme Turun Sanomien lehdiltä. Se oli ikimuistoisin vappu!

Nimimerkki Pyjamabanaani B2

 

Varmasti tätä fuksivuoden ekaa vappua muistelee pienellä katkeruudella vuosien päästä, koska vappu on se, mitä opiskeluvuosilta eniten odotti. Viime vuonna sain painaa valkolakin ensimmäistä kertaa päähän vappuna ja instagram kuvassani kirjoitin, että toivottavasti vuoden päästä saa vetää myös haalarit jalkaan ja juhlia vappua kunnolla. Toive haalareista kyllä toteutui, mutta kunnon vappubileitä saa vielä ainakin vuoden odottaa… Eiköhän ens vuonna toilailla sitte näidenkin vappujen edestä!

Nimimerkki Katkera fuksi

 

Pääsykokeisiin lukiessani, sain seurata muiden juhlintaa 😀

Nimimerkki Tsihingshan

 

Unohtumattomin ja ainoa opiskelija vappu muistoni on ensimmäisen koronakevään vappu. Tarkoitus oli nähdä kavereiden kanssa Habbossa, mutta oltiin ilmeisesti katsottu aikataulu väärin, kun ketään muuta ei näkynyt linjoilla. Eka opiskelija vappu ei ollut ihan sellainen mitä oltiin ajateltu, mutta onneksi oli kuitenkin hauskaa pienemmällä porukalla.

Nimimerkki Habo ei lopu

 

Vappuahan ei voi viettää ilman lakkia (tai tätä vääristynyttä ajatustapaa on ainakin minulle väännetty vuodesta toiseen). Minun kaikki lakituksen jälkeiset vaput ovat olleet omalla tavallaan unohtumattomia, sillä muistan tasan tarkkaan miltä on tuntunut olla töissä tietäen, mitä mahdollisuuksia vappu tarjoasi hauskanpidon osalta 12h työvuorojen ulkopuolella. Kun sain opiskelijahaalarit ensimmäistä kertaa jalkaani, tiesin että nyt on luvassa unohtumaton vappu: ei töitä, haalarit ja lakki. Sitten tuli korona murskaamaan jälleen vappuhaaveeni. Istuin koirani kanssa pihalla auringonpaisteessa haalarit ja lakki päälläni siemaillen bisseä. Sentään nämä unohtumattomat vappumuistoni ovat sellaisia, joita en halua unohtaa!

Nimimerkki Ehkei villi mutta edes vapaa

 

Tämä ei ole ehkä hulvaton juttu, mutta juttu siitä, miten voi korona-aikana viettää hyvän vapun. Olisin halunnut viime vuonna viettää vappua ystävieni kanssa, mutta tietenkin korona teki tepposensa. Lähdin perheeni kanssa purjehtimaan. Vappuna piti olla ihana aurinkoinen sää, mutta olikin vuoden sateisin päivä. Join siskoni kanssa skumppaa purjehdusasuissa ulkona, joten kyllä se hieman vapulta kuitenkin tuntui…

Nimimerkki Saariston lapsi

 

Tapahtui eräänä vappuna, kun kaveriporukkamme ilta sai yllättävän käänteen ja päättyi Haartmanin sairaalan päivystykseen. Olimme juuri palaamassa kaverini asunnolle onnistuneen illan jälkeen, kun tämä toinen “kaveri” päätti hypätä kadun varrella olevalle porrasaskelmalle. Muuvi ei ehkä onnistunutkaan odotetusti, sillä loppumatka oli kivuliasta linkuttamista, ja perillä iski shokki sekä vääntyneen nilkan turpoaminen kaksinkertaiseksi. Lopulta täskäkin vapusta selvittiin pienellä kuntoutusprosessilla.

Nimimerkki vappuriehakas

 

Päädyin fuksina vapun pikkutunneilla Otaniemeen, ja odotin eeppistä teekkarimenoa. Sitä oli hankala löytää, lopulta tuli eteen isompi joukko ihmisiä. Kävi kuitenkin ilmi, että kyseessä oli Viinaton Vappu -tapahtuma. Ei ihan vastannut teekkarimielikuvia, mutta kivaa oli silti!

Nimimerkki Humanistin menojalka

 

Min alltid lika energiska kompis var i vanlig ordning enormt taggad på vappen. Hen hade börjat förbereda sig för festen i tid och hade hunnit bli lite ostadig på fötterna redan innan festen. På vägen till festen lyckades hen därför gå rakt in i en lyktstolpe. Vappen inleddes absolut med en smäll men kvällen slutade tyvärr likadant innan den riktigt hunnit börja.

Nimimerkki Ett riktigt ljushuvud

 

Vappu ja etenkin Kaivarin skumppapiknik herättää monia muistoja unohtumattomista kohtaamisista. Erään ennestään tuntemattoman opiskelijan kanssa otettiin yhteiskuvia pienessä skumppahiprakassa jokunen vuosi sitten, sillä hänen huomiota herättävä vappuasunsa eli kokovartolokikkeli suorastaan kutsui siihen. Veikkaan, että kaveri on persoonallisella asuvalinnallaan monen muunkin vappualbumissa.

Nimimerkki Vappukimppa

 

Unohtumattomin vappumuistoni oli viime vappu, kun pitkän odotuksen ja jännityksen jälkeen ensimmäinen opiskeluvappu toteutui. Se erosi täysin siitä mitä sen oli tarkoitus olla, sillä kaikki oli muuttunut zoom-muotoon hiljattain. Perinteisiä vapputapahtumia kuten vappu-aamun skumppajooga järjestettiin etäyhteyksin ja niistä tuli lämmin ja yhteisöllinen olo. Lopuksi opiskelijaystävien kanssa istuimme takapihalla haalarit jalassa, nauroimme ja vietimme aikaa yhdessä auringon paistaessa. Se oli ihanaa, vaikka tilanne oli outo ja pelottavakin. Siksi viime vappu oli unohtumattomin, sillä kaikessa outoudessaan olo oli lämmin ja yhteisöllinen.

Nimimerkki Zoomzoom

 

My best memory from my first vappu was actually school-related! Everyone had been celebrating together/or ish, in a park. The soc&kom building was closed and locked but for some reason there was a really big queue for the toilet in there anyway! It was a great moment to just see everyone queue up for the toilet in the closed school!

Nimimerkki Vappu5ever

 

Unohtumattomin vappumuisto tähänastisesta elämästäni löytyy kenties jo lähes 20 vuoden takaa. Olin alle kouluikäinen ja meidän perheellä oli aina tapana lähteä vappuisin piknikille ystäväperheemme kanssa. Lappeenrannan linnoituksessa vietellessämme mukavaa rauhallista aamupäiväbrunssia pääsimme hakemaan itsellemme muun muassa vappupallot sataman torilta ja saimme puhallella serpentiiniä. Vappupäivät olivat aina mukavia, satoi tai paistoi. Tämä vappu jäi kuitenkin mieleeni (ehkä kerrottujenkin tarnoiden ansiosta) kun innoissani juoksin linnoituksen ”valleja” pitkin ja kompuroin oikein kunnolla, kaaduin ja vappupalloni karkasi.. nyyh. Syntyperäisenä materialistina tämä taisi olla kovinkin traumatisoiva hetki, sillä tämän vapun perästä ei vappua ole vietetty ilman heliumtäytteistä foliopalloa. Niitä railakkaampia yliopistovappuja odotellessa, millaisen iloisen leijuvan ystävän tänävuonna hankkisi?

Nimimerkki Heliumpallo

 

Parhaat vaput on vietetty kaveriporukalla kotibileissä, joihin kaikki kaverit ja kaverin kaverit olivat tervetulleita 🥳 itsetehty sima on virrannut ja loppuillasta ollaan suunnattu keskustan ravitsemusliikkeisiin.

Nimimerkki vappunäätä

 

Unohtumattomin vappumuistoni menee lapsuuteen, jolloin panostin hieman enemmän pukeutumiseen ja olin pukeutunut lempipokemoniksi eli pikachuksi! Muistelen sitä lämmöllä❤️

Nimimerkki Pikachu

 

Eräänä vappupäivänä vappupiknikillä Ullanlinnanmäellä kaverini yllytti minut mukaan “leikkiin”, jossa piti kiertää puisto niin, ettei maahan saanut astua, eli hypimme tuntemattomien ihmisten piknikvilteiltä toiselle. Noin puolivälissä matkaa kuitenkin kompastuin hypätessäni ja kaaduin jonkun tuntemattoman miehen syliin samalla kaataen tietysti myös juomani sekä hänen, että itseni päälle. Olin hyvin nolostunut ja en voinut muuta kuin pahoitella ja äkkiä jatkaa matkaa. 😀

Nimimerkki Tasapaino-ongelmainen yllytyshullu

 

A couple of years ago before I was a student, I spent my first May Day in the city center. It was also the first time I was meeting my ex’s friends, so I wanted to make a good first impression. Once I arrived at the top of Helsinki Cathedral’s stairs and noticed them all at the bottom, I waved and began enthusiastically slaloming through the clusters of people to get to them. I had nearly reached the bottom of the stairs until I slipped on a bottle cap and proceeded to somersault through the last 10 stairs or so with everyone around me, including my ex and his friends, watching me. They ran to help me get up, after which we promptly noticed that my nose was bleeding and my phone was broken – not exactly the first impression I wanted to make.

Nimimerkki OnlyUpphillFromHere

 

Mikään vappu ei ole jäänyt niin suuresti mieleen kuin vappu 2020. Keväällä 2019 valmistuneena se olisi ollut ensimmäinen vappu lakin kanssa… No kyllähän sitä sitten “vietetiin” lakki päässä sohvalla istuen. Niin unohtumatonta, että voisin jopa haluta unohtaa.

Nimimerkki Koronafuksi

 

Omat synttärit ovat huhtikuussa ja S-ryhmän sovelluksessa oli joskus ainakin voimassa tarjous että saa ilmaisen skumppapullon  omana synttärikuukautena. Noh, olimme vappuna päättämässä iltaa baarissa ja toisellakin kaverilla oli huhtikuussa syntymäpäivä joten saimme pari pulloa skumppaa lunastamalla koodi sovelluksesta. Ei mennyt kauaa kun huomasimme että koodi ei erääntynyt, vaan samalla koodilla sai useamman pullon skumppaa. Voi kuvitella miten ilta lopulta meni kun loputon ilmainen skumppabaari yöklubin piikkiin oli meidän käytössä :).

Nimimerkki Jippo

 

Muutama vuosi sitten kaverini nautiskeli kunnioitettavan määrän vappuskumppaa heti piknikin alkuun, minkä seurauksena lokki pääsi sen suuremmitta vaikeuksitta käsiksi hänen eväisiinsä. Kaverini luonnollisesti lähti jahtaamaan tätä keksivarasta lasi kädessään, ja kovin yllättäen saikin lokin sijasta kiinni maankamaran. Tuloksena paitsi lasillinen juomaa erään herrasmiehen kasvoilla, niin myös verta valuva kaverini otsa ja myöhemmin todettu lievä aivotärähdys. Vapun viettäminen seurana sairaalassa sillä välin kun kaverini otsaa liimattiin olisi ollut jo tarpeeksi unohtumatonta, mutta pian viinipesun saanut mies ilmestyi perässä sairaalaan. Kaverini oli kaatuessaan pudottanut puhelimensa ja hän, myöskin vappumielellä, lähti sitä palauttamaan. Tavoitettuaan meidät sairaalasta haalarivärin perusteella hän jäi itsekin seuraksi. Skippaus nykyhetkeen, nämä kaksi ovat olleet puoli vuotta kihloissa. Loppu hyvin, vappu hyvin sanoisin.

Nimimerkki Loppu hyvin, vappu hyvin

 

Kavereiden kanssa katsomassa Mantan lakitusta vuonna 2011 (elämäni toinen haalarivappu). Jatkettiin nauttimaan juhlajuomaa Kasarmitorille, josta sitten jatkokohteeseen. Kävelymatkalla kohti Elielinaukiota oli tunnelma jo koholla, kaveri käveli vähän harhaan ja totesi “Oho, seinä.” Tätä hoemme edelleen tilanteessa kuin tilanteessa. #kiitoskasarmitori2011

Nimimerkki syllogismi

 

Oltiin oltu Ulliksella erään yliopiston kerhon porukalla, ja siellä oli myös ystäväni, johon olin ollut jo melkein vuoden ihastunut. Odotimme porukalla bussia, tarkoituksena siirtyä Lintsille erään piknikläisen kämpän kautta. Kuoharin ja yleisen riehakkaan tunnelman rohkaisemana innostuin suikkaamaan suukon hänen poskelleen – hän vain sattui juuri kääntämään päätään, ja suukko mäsähti keskelle suuta. Olimme hetken molemmat hämmentyneitä, mutta sitten kuin yhteisestä sopimuksesta otimme suukosta uusinnan, ja totesimme puuhan varsin mukavaksi. Jatkoimme suukottelua koko bussimatkan ajan sellaisella antaumuksella, että tiukkapipoisemmat bussimatkustajat vaativat meitä hankkimaan huoneen.
Se oli paras vappu ikinä. Saman vuoden elokuussa menimme kihloihin, ja jokunen vuosi myöhemmin menimme naimisiin. Nyt olemme olleet naimisissa jo 14 vuotta. Se oli vappusuukko, joka muutti meidän molempien elämän. Kuten sanottu, paras vappu ikinä!

Nimimerkki Pixie

 

Kolme peräkkäistä vappua kotona pääsykokeisiin lukien on unohtumattomasti muistissa. Eipä sitä silloin ajatellut, että myös eka opiskelijavappu vietetään kotona. Toivottavasti pääsisi vielä kokemaan sen unohtumattoman vapun!

Nimimerkki vappukotona

 

Eräänä vappuna pari kolme vuotta sitten aurinko paistoi ja tunnelma oli erinomaisen hilpeä. Kaveri oli juonut jonkin verran skumppaa vapun kunniaksi niin kuin tapoihin kuuluu.  Jostain syystä, jota kaveri ei muista, kaverin poikakaveri ei ollut mukana vappuhumussa. Kaverille tuli kultaa ikävä ja hän lähti poikkeuksellisen ajoissa kotia kohti rakkaan luokse. Poikakaveri ei ollut juonut mitään, joten ensimmäinen tehtävä oli juottaa poikakaverille rommia, jotta päästäisiin tunnelmaan. Rommit saattoivat kuitenkin päätyä enemmänkin kaverin suuhun ja tunnelma kohosi entisestään. Kotona kaveria alkoi tanssittamaan aivan armottomasti! Musat laitettiin soimaan ja kaveri alkoi tanssimaan. Poikakaverin todistajanlausunnon mukaan kaveri oli tanssinut, tanssinut, tanssinut ja tanssinut. Välillä oli alkanut väsyttämään ja kaveri oli pötkähtänyt asunnon lattialle (saattoi ehkä nukahtaakin hetkeksi). Ja kuin taikaiskusta kaveri oli noussut aina uudestaan ylös tanssimaan. Poikakaverin kertoman mukaan kaverin vapputanssia oli hankala saada loppumaan, mutta loppujen lopuksi tämäkin ihme tapahtui. Harmikseen kaveri ei muista tästä uskomattoman hyvästä tunnelmasta kuin välähdyksiä. Taidokkaita moovsseja oli kuulema ollut!

Nimimerkki vappuparketin partaveitsi

 

Olin odottanut ensimmäistä ”Yliopisto-Vappuani” siitä asti kun lakin sain ja kuvitellut jo miten olisin haalareissani ja lakissani nauttimassa Simaa Kaisaniemenpuistossa ja kaikki muut rituaalit, jotka siihen kuuluvat ja sitten tuli korona ja KAIKKI peruttiin. Siinä sitten todellisuus ensimmäisestä oikeasta Vapustani oli seurata Vappu-aattona naureskellen HYYn vapputapahtumaa ohimennen terassilla juoden kaljaa ja jatkoilla siirryin sisätiloihin (hurjaa). Täytyy sanoa, että ei ihan heti unohdu kyllä tämä maaginen kadonnut Vappu 2020.

Nimimerkki Fuksi -19

 

Kan man kalla något till ett minne om man glömt över hälften av vad som hände? Jag och en kompis tänkte fira lite, med att fira menar jag att dricka. Det fanns vodka och det fanns saft, naturligtvis kombinerade vi dem. Jag drack ett glas, sedan ett annat och säkert också en tredje. Jag kände inget, så det var säkert okej, tänkte jag. Jag hade fel. Plötsligt vaknade jag på golvet, halvnaken och bakfull. Åtminstone en vit soffa och en vit matta hade ändrat färg. Jag ångrar den här kvällen.

Nimimerkki Dricker Inte Mer

 

Vappureha 2018: Hyvä ruoka, hyvä juoma ja hyvä seura!

Nimimerkki K

 

Olimme ylioppilaslakit päässä ystävieni kanssa syömässä jäätelöä erään helsinkiläisen hotellin edustalla alkuillasta. Yhtäkkiä huomaamme, että meitä päin heitetään jostakin jotakin. Hetken hämmennyksen vallassa ympärillemme kuikuillen huomasimme, että hotellin parvekkeella kolme miestä viskelivät meitä mansikoilla. Käännyimme katsomaan ja saimme kutsun jääkiekkojoukkueen vappujuhliin hotelliin. Tartuimme tilaisuuteen legendaarisen tarinan toivossa. Ilta oli hauska, ja itse onnistuin aamuyöstä taapertamaan kotiin. Harmi vaan, että olin päättänyt suorittaa päähinevaihdon: ylioppilaslakkini sijaan minulla on tänäkin päivänä hyllyssä keskisuomalaisen jääkiekkoilijan kypärä. En tiedä, missä lakkini luuhaa.

Nimimerkki Jääkiekon tuleva suurlupaus

 

Monta vappua takaperin eräs “ystäväni” lähti viettämään vappuaattoa merenrantaan muutaman ystävänsä kanssa. Mukana oli tietenkin juhlafiilis ja rutkasti juomista, sillä eihän kukaan nestehukkaisena jaksa juhlia. Ystävälläni oli mukanaan vain pullollinen likööriä, sillä seuraavana päivänä hänen oli tarkoitus osallistua vappubrunssille, eikä juhlimisessa siksi saisi mennä koko yötä. Kaveriporukka kuitenkin kasvoi iltapäivän myötä, ja jokaisella oli aina mukana koko porukalle tarkoitettuja kiertopulloja. Ystäväni päätyikin todellisuudessa juomaan huomattavasti enemmän kuin oli tarkoittanut, ja erityisen petolliseksi osoittautui venäläinen chilivodka, jota eräs juhlija oli tuonut mukanaan useamman pullollisen. Ystäväni ei kuitenkaan huomannut olossaan mitään erikoista. Paitsi siinä vaiheessa, kun koko porukka päätti lähteä läheiseen kuppilaan jatkamaan iltaa, ja puolivälissä matkaa ystäväni filmi meni poikki. Tässä kohtaa täytyy mainita, että ystäväni ei ole koskaan menettänyt muistiaan ennen tai jälkeen kyseisen vapun, vaikka meno olisi ollut kuinka hurjaa. Kyseisen vappuaaton lopusta hän muistaa vain muutaman palasen sieltä täältä, eivätkä paikalla olleet ystävätkään ole koskaan suostuneet täysin kertomaan hänelle, mitä kaikkea tuona iltana onkaan tullut tehtyä. Mitä ystäväni sitten muistaa? Noh, hän muistaa oksentaneensa sisuskalujaan ulos keskellä kävelytietä, jakaneensa pois kaikki seuraavan päivän vappubrunssille ostetut nyyttäriviemiset, roikkuneensa silloisen ihastuksensa (nykyisen avomiehen) kaulassa, ja heränneensä ystävänsä kotoa tuntemattoman miehen vierestä olohuoneen lattialta. Näiden perusteella ystäväni on todennut, että ehkä loppuillan tapahtumien mysteeriksi jääminen on hänen mielenterveytensä kannalta ihan hyvä.

Nimimerkki Chillvodkafani69

 

Muutama vuosi sitten olimme parhaiden kavereideni kanssa vuokranneet mökin vappujuhliamme varten.  Ilta oli mukava ja rattoisa. Musiikki soi ja juomaa sekä munkkia kului. Ilta oli myös hyvin ikimuistoinen. Jossain vaiheessa iltaa oma veljeni soitti minulle ja kysyi, saisiko hän liittyä seuraamme. Toivotimme hänet tervetulleeksi ja hän sulautui joukkoomme täysin, vaikka ei tuntenutkaan ystäviäni etukäteen. Jossain vaiheessa iltaa huomasin, kun kaikista rakkain ja parhain ystäväni jutteli mökin ulkopuolella isoveljeni kanssa. No, kuinkas sitten kävikään? Vuosi sitten sain toimia heidän häissään kaasona ja ensi kesänä heille syntyykin pieni ihme, esikoislapsi! Tämä on unohtumattomin vappumuistoni, koska rakkaus voi yllättää sinut milloin vain <3 Ihanaa myös ajatella, että paras ystäväni on nyt virallisesti osa perhettämme!

Nimimerkki Amor

 

Minun kaverilla kävi pari vuotta sitten vähän huonompi tuuri, kun vietimme vappua Kaivopuiston kallioilla.  Hän veti (ehkä lievän humalatilan ansiosta) suoraan pepulleen piknik-eväidemme päälle. Noh mikäs siinä, onneksi juomatarjoilu säilyi koskemattomana ja näin piknik ja vappu päätettiin kunnialla.

Nimimerkki Hassun hauska yaktilainen

 

Unohtumatonta on Ullanlinnanmäen vessajonoissa seisominen, jossa on tavattu uusia tuttuja.

Anonyymi

 

Det var eftermiddagen på valborgsmässoafton, någon timma innan mösspåläggningen. Plötsligt tog min kompis energi slut och hon la sig ner på golvet i fakultetsbyggnaden — klockan var minsann så lite att det ännu var öppet. Hon blev och ligga där som en sten medan min andra kompis försökte få upp henne, men framgångarna var knappa. Där var vi en stund och försökte uppmana henne att orka lite till, vappen hade ju inte ens börjat, men hon var ytterst envis. Till vår räddning dök plötsligt två ultragamyler upp; två jappar som vi aldrig innan hade träffat (och faktiskt så har vi inte stött på dem under alla dessa år efteråt heller). De var helt klart erfarenhetsexperter och visste genast vad problemet var. Så grävde de fram en flaska av den  billigaste, äckligaste dryckan Valdemar och gav en klunka till min kompis. Hon piggades upp GENAST. Utan några fler ord försvann dessa hjältar, vi såg dem aldrig mera. Men tack vare dem fick vi uppleva en fin valborgsmässoafton som fortsatte till natten småtimmar.

Nimimerkki Bottenlöst törstig

 

Nuorina ja pienen kylän kasvatteina saimme kaverin kanssa idean lähteä juhlistamaan vappua vieraaseen, sattumalta kartalta valittuun, isompaan kaupunkiin. Ilta oli loistava ja päädyimme yön viimeisillä tunneilla jatkoille. Tilasimme pizzaa koko porukalle ja mahat täynnä aloimme uinahtelemaan. Makuupaikkoja oli rajallisesti, joten saimme kaverin kanssa kuningasidean ottaa pari tyhjää pizzalaatikkoa ja pedata niistä pedin – ja minne muuallekaan kuin kylpyammeeseen. Nukuimme kylpyammeessa kalpeina kuin vainajat ruumisarkussa ja jossain kohtaa heräsimme kostean illan jälkeiseen pizzan hajuun. Käänsin kylkeä ja huomasin, että pizzalaatikot eivät olleet ollutkaan tyhjiä. Olimme nukkunut laatikkojen, että puoliksi syötyjen pizzojen päällä. Rip krapulapizzat ja hienot kuteet. Reissun kruunasi vielä viimeinen loistokas idea: liftataan takaisin kotiin! Samat patjoina toimineet pizzalaatikot toimivat liftauskyltteinä, joissa komeili kotikaupunkimme nimi. Mikä lie syynä, mutta kukaan ei ottanut kahta pizzaliftaria kyytiinsä. Maitojuna onneksi kuljetti nöyrät liftarit takaisin lintukotoon.

Nimimerkki pizzaliftarit

 

Kaveri veti kunnon räkäkännit edellisenä iltana ennen vappupäivää. Oltiin sovittu menevämme torille, mutta ensin piti käydä nostamassa kyseinen henkilö vessasta oksentamasta autoon, että päästiin edes liikkeelle. Ajateltiin käydä syömässä darra safkat hesessä ennen kuin mentäisiin torille kiertää ja ostaa lakuja. No tää kyseinen kaveri sit juoksi ihan ekana hesen vessaan takas makoilemaan darransa vuoksi. Hetken siinä sai odotella ennen kuin päästiin jatkaa matkaa, sillä tää kyseinen henkilö halus vielä syödä muka jotain, vaikka mikää ei ollu siihenkää asti sisällä pysyny. No ostettiin lakut ja kierrettiin tori ja sit päätettiin et käytäisiin kaupasta ostaas vielä jäätelöö ja mentäisiin rannalle syömään se. Kaveri sit vetäs kilon jäätelöpaketin hiekalla nauttien.

Nimimerkki jeweel

 

One of my friends from work shared a story with me a while ago about her most epic Vappu. She met some friends in the Helsinki and they started drinking, next thing my friend remembers is that she woke up from a nap on a tree whilst her friends were drinking under the same tree. She had no clue how she got up there so she decided to ask, apparently someone made a bet that no one will be able to climb the tree up to the top. Well, my friend took the bet and got tired mid-climbing so she just fell asleep.  Her friends didn’t want to bother her because she could’ve fall from the tree. So half of the Vappu my friend was peacefully sleeping on a tree and got a lot of pictures from her friends from that night of her being there.

Nimimerkki Shhhh…

 

Eräänä vappuaattona oltiin kaveriporukalla kaivarissa juhlimassa. Mahtava vappumeininki alkoi hyvillä piknikeväillä ja jatkui iloisella juhlinnalla ympäri Etelä- Helsinkiä. Pieni sadekaan ei menoa haitannut ja ilta päättyikin lopulta  (muutaman mutkan kautta) pulahdukseen hyytävään meriveteen (en suosittele). Vapunpäivänä tunnelma olikin hieman eri, kun kaveri toisensa jälkeen heräili rankan juhlinnan jälkeen. Loppujen lopuksi selvittiin kuitenkin taas kaivariin, tällä kertaa helpottamaan puiston siivoamista. Pulloja, tölkkejä ja roskia kertyi huima määrä, jopa kymmeniä jätesäkkejä. Mikään ei väsymyksestä ja hieman heikohkosta olosta huolimatta voittanut sitä tunnetta, kun sai tehtyä hyvää niin ympäristölle kuin kaivarissa vappua viettäville ihmisillekin.

Nimimerkki vappuilija

 

Ensimmäinen opiskelijavappuni vuonna 2018 oli kaikessa yksinkertaisuudessaan unohtumaton. En ole koskaan nähnyt Helsingin keskustaa niin täynnä! Laitoimme kaverini kanssa glitteriä kasvoillemme Tuomiokirkon portailla ja jostain ilmestyi pari turistia, jotka pyysivät, voisimmeko tehdä saman myös heille. Siinä sitä sitten levitettiin vaseliinia ja kimalletta ventovieraiden poskille! Samanlaista iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta on harvinaista kokea muulloin kuin vappuna. <3

Nimimerkki Meikkitaitelija

 

Olin bileissä eksynyt ystävistäni. Laitoin viestiä missä ovat ja he ainoastaan kertoivat että ”tässä on tahmea lattia” (viesti oli tietenkin lukuisien kirjoitusvirheiden kanssa). Pyörin kännissä ympäri täyttä baaria ja kun jalkani alkoivat takertua maahan, löysin sattumalta ystävänikin! (sattumaa todellakin sillä lähes koko baarihan oli tahmea lattiastaan…)

Nimimerkki Tuntomerkki

 

Kaverin kämppikset järjesti etävapputapahtumaa osakunnalleen. Juhlinta oli kuitenkin jo kameran takanakin tosi pitkällä. Oikeasti koko poppoo kitui lattioilla kameran kuolleissa kulmissa, ja se yksi kameran eteen raahautunutkin mätkähti aina tauoilla maahan makaamaan. Varmasti viihdyttävä striimi!

Nimimerkki Etävappu ei lopu

 

Heräsin eräänä vappupäivän aamuna raivokkaasti oksentamasta ämpäriin kotonani – vailla rihman kiertämää, kuitenkin yo-lakki oli niin tukevasti päässä että se oli pysynyt yllä läpi vappurientojen aina tähän serpentiinimäiseen kliimaksiin asti.

Nimimerkki Ylpeä ylioppilas

 

Eräänä vappuna ystäväpiirimme päätti leikkiä vesisotaa kuten aina pienempänä. Vesi-ilmapalloja ei tietenkään siihen hätään löytynyt keneltäkään. Ei hätää! Avulias naapuri lupasi auttaa kaatamalla parvekkeelta vettä ämpärillä juhlijoiden päälle. Kun vesisyöksy alkoi, muut lähtivät juoksemaan alta pois. Minä en tietenkään tuota tajunnut ja jäin rynnivän joukon jalkoihin. Hetkeä myöhemmin löydän itseni maasta, nousen huojuen ylös ja kummastelen, miksi minua tuijotetaan oudosti. Kosken kädellä kasvojani, joiden huomaan olevan veren peitossa. Erään vappuilijan hampaat olivat kolahtaneet päälakeeni ja tehden sinne tuntuvan haavan. Lopulta itselleni tuli vain vekki, joka oli helppo paikata. Toisen osapuolen hampaille ei käynyt yhtä hyvin… Tuostakin vapusta jäi kuitenkin lopulta hauska tarina kerrottavaksi.

Nimimerkki hitaatrefleksit

 

Viime vappuna “kaverini” hieman otettuaan päätti olevan hyvä aika vuokrata toinen asunto toisesta kaupungista 24/7 auki olevasta vuokrauspalvelusta.

Nimimerkki Asunnonvuokraamisenpitäisiollavaikeampaa

 

Yhtenä vappuna kaverini ehdotti, että lähtisimme hänen kanssaan aamusta lähtien viettämään toukokuun ensimmäistä päivää. Halusimme tuoda päiväämme niin paljon helsinkiläisyyttä kuin pystymme. Päätimme siis aamusta lähteä Helsingin keskustaan kiertelemään kaupunkia. Ostimme mitä helsinkiläisintä ruokaa – friteerattuja muikkuja, joita päätimme syödä Vanhan ylioppilastalon edustalla olevalla Kolmen sepän patsaalla. Päiväsajasta suuntasimme Kaivopuistoon ja vietimme siellä aikaa iltapäivään asti. Näimme sen, miten puistoon virtasi haalariin pukeutuneita opiskelijoita valkohatut päässä. Tutustuimme moneen ihmiseen siellä. Yksi henkilö oli insinööri-opiskelija, joka oli vaihdossa Pietarissa (tunnistimme sen hänen hupparistaan). Toinen tyyppi oli taas Turussa opiskeleva nuori mies, jonka haalarikokonaisuuteen kuului musta viitta. Tutustuimme heihin ja lähdimme heidän kanssaan baariin. Saimme siltä illalta paljon mukavia tuttavuuksia, joita toivoisin nähdä tänäkin vuonna. Silloinkaan emme olisi pystyneet kuvitella, että pandemia pysäyttää tämän kaiken hauskanpidon. Ironisinta tässä tarinassa onkin se, että juttu kalan syömisestä Vanhalla ylioppilastalolla luki viimeisimmässä Ylioppilaslehden numerossa. Ystäväni on näköään luntannut tekemisen idean. Toivon tänäkin vuonna vapun olevan hauska ja yhtä unohtumaton.

Nimimerkki Olivia

 

Olipa kerran neljä maalaistyttöä, jotka päättivät lähteä vapuksi maalta suureen kaupunkiin. Heillä ei ollut rahaa yöpaikkaan, joten koko yö oli pysyttävä hereillä, ja niin he pysyivätkin. Kaupungissa oli paljon nähtävää, ihmisiä, ilmapalloja ja skumppaa. Hauskaa oli, ja öisillä kaduilla vaeltaessaan tytöt tutustuvat erääseen Nahka-Mikoksi itsensä esitelleeseen kanssavaeltajaan ja viettivät iltaa hänen kanssaan. Lopulta aamu valkeni, ja väsymys alkoi painaa. Nahka-Mikkokin oli lähtenyt. Tytöt olivat kuulleet, että Vappupäivänä kuuluu mennä Ullanlinnanmäelle piknikille. Ongelma oli, etteivät he tienneet mistä sellaisen Ullanlinnanmäen löytää. Niinpä he kävelivät ympäriinsä, kunnes löysivät ihmisiä piknikillä ja päättelivät tuon paikan olevan Ullanlinnanmäki. Tyytyväisenä he kävivät istumaan nurmikolle, napostelivat hieman eilisiä sipsejä ja lopulta nukahtivat yön seikkailuista väsyneinä. Tunteja myöhemmin he heräsivät, ja huomasivat, että oli alkanut paistaa aurinko. Riemu repesi, kun he katsoivat toisiaan, ja huomasivat, että kaikille oli tullut unien aikana punaiset vappunenät! Tarinan opetus on, että kannattaa siis muistaa aurinkovoide, jos aikoo torkkua puistossa vappurientojen aikana. Muuten saattaa saada vappunenän. Eikä se puistokaan ollut Ullanlinnanmäki vaan Ruttopuisto. Ota siis myös selvää, mihin olet matkalla. Hyvää vappua!

Nimimerkki Vappunenä -08

 

Jokanen pesunkestävä opiskelija tottahan toki tietää, että eeppisin klassikko on juoda skumppaa ylioppineiden pursiseuralätsästä. Minä, kuten moni muukin ensimmäisen opiskelijavapun humalluttama fuksi, toteutin tämän klassikon. Tilanne ottikin pienen eskalaation ja kaiken temmellyksessä unohdin juoda skumpan itse lakista. Laitoinkin lakin skumppineen sen sijaan päähän ja sain täten ensimmäisenä opiskelijavappuna semi asiaankuuluvan skumppakasteen 🙂

Nimimerkki Skumppakastettu

 

Fuksivappuna omat bileet jäi välistä kun matkan varrella päädyttiin Otaniemeen. Siellä sitte vaihettii rannekkeet ja päästiin mukaan teekkarivappuun, mut saatiin kyl vähä hämmästyneitä katseita!

Nimimerkki fuksi2018

Ainoa ja siksi varmaankin myös unohtumattomin vappumuistoni on viime vuodelta, kun katselimme perheen kanssa ylioppilaslakit päässä Mantan virtuaalilakituksen ja JVG:n loistavan keikan laulaen, jammaillen ja piknik herkkuja olohuoneen lattialla nauttien.

Nimimerkki Fuksi 2019

 

Vappuna 2020 en ensimmäisenä vappuna kolmeen vuoteen lukenut matikkaa!

Nimimerkki mutta nyt on kavereita 🙂

 

Söin kotona munkkeja, katsoin Netflixiä ja stressasin yhteishaun tuloksia.

Nimimerkki Tunnesyöjä

 

Under den omtalade coronavappen fick vi hitta på ersättande program för den traditionsenliga vappen i Brunssan och valde att med ett mindre kompisgäng ta oss till en sommarstuga vid en sjö. Kvällen den 30 april gick det rätt så vilt till, vilket märktes följande morgon, då folk vaknade upp på diverse ställen. Vi var lyckligt lottade och fick under dagen njuta av vårsolen vid bryggan. En av oss fick den briljanta idén att lägga sig i en roddbåt för att vila sig ett tag. Kort efter detta somnade roddbåtens kapten, så vi landkrabbor tog vara på chansen: vi försåg båten med de essentiella utflyktstillbehören (flytväst, solkräm, keps och naturligtvis en liten sup), tog loss linorna och gav båten en liten puff. En liten stund senare kunde vi beundra allas vår kära kapten som sakta guppade omkring på sjön. Det gick en god stund innan det uppkom några livstecken från båten. Roade satt vi och följde med då kaptenen insåg vart det kära fartyget hade drivits. Kaptenen verkade förnärmad, men lugnade sig fort då Kossuflaskan kom fram. Tillsammans sjöng vi Helan går – kaptenen från båten och resten från stranden – vilket gav kaptenen ork att ro hela vägen tillbaka till torra land. Moral of the story: med Kossu i pluntan klarar man sig långt.

Nimimerkki Kapten Haddock

 

Tästä on “useampi vuosi” jo aikaa, aika ennen 2000-lukua. Silloin ei ollut niin kestäviä kännyköitä, vaan niitä piti ladata melko usein. Porukkamme piti pieniä vappujuhlia aattona siellä kotona vuokrakämpässä ja ystäviä saapui kauempaa Suomesta pitkästä aikaa juhlimaan. Olipa mukavaa, tanssittiin, juotiin vähän simata ja munkkia popsittiin. Equador oli hitti ja onkin ilahduttavaa, että se soi nykyisinkin. No siinä sitten kävi niin, että osa porukasta ei jaksanut lähteä paikalliseen baariin parille vaan jäi kotiin uinumaan sillä olihan takana todella rankka tenttiputki. Osa siis lähti reippaasti kaupunkiin. Kännykkä tietenkin mukana, se yksi ja ainoa (missä oli virtaa), sillä osa sen ajan “haloista” jätettiin laturiin ja olihan ne aika isoja kannettavaksi pikkulaukuissa. No tämä yksi kännykällinen leidi tapasi elämänsä miehen baarissa ja jostain syystä häippäsi baarista vieden sen ainoan kännykän mukanaan. Muut jäivät vielä tappiin asti tanssimaan kunnes tuli aika siirtyä toiselle puolelle kaupunkia nukkumaan. Lähdettiin kävellen, sillä opiskelija budjetilla ei taksilla ajettu. Kävellen siis viitisen kilometriä, joka toki hieman pidentyi sattuneista syistä. Sitä kännykkää ei ollut ja kerrostalon ovet oli tiukasti lukittu. Mitäs tehdään, no tietenkin pienillä kivillä kolmannen kerroksen ikkunaan merkkejä, tietenkin huonolla menestyksellä kun osumat jäivät alimpiin ikkunoihin, niitä kuitenkin rikkomatta. Yritystä oli myös kiivetä, mutta ei oikein sekään onnistunut liian siman vuoksi. Viimeisenä keinona testaukseen meni myös julmettu älämölö, josko joku heräisi. Oli laulua ja huutelua. Kyllä toki ihmiset heräsivät, vaan ei oikea porukka. Mutta B- rapun äkäinen vanhempi rouvapa heräsi ja hän uhkasi poliisilla. Silloin tietenkin joukon herrasmies, jolla oli todella hyvät puhelahjat, puhui kauniisti lepertäen vanhemmalle rouvalle, jotta tämä laskisi porukan rappuun pois viileästä aamuyöstä Ja kyllähän se kauniilla serenadilla ja puheella toteutui. Aamukuudelta sitä sitten pääsi juhlajoukko nukkumaan. Nuori serenaditaitoinen ja puhelahjoiltaan erinomainen opiskelijapoika vain ei muistanut aamupäivällä oikeastaan kuin palan sieltä täältä juttelutuokiostaan naapurirapun rouvan kanssa. Olipa hän sitten unohtanut myös sen, että hänet oli kutsuttu vappubrunssille. Mitä on luvattu, se on pidettävä ja niin herrasmiehenä hän meni vappupäivän brunssin viettoon. Ikimuistoinen vappu, hauska ilta ja aamuyön toilailut kerrostalon pihalla. Herrasmies sai vielä ennen kotiinpaluuta vatsan täyteen herkkuja.

Nimimerkki Ysäriopiskelijaelämää

 

Olin laittanut kerran vappuna kännykän vappuasuni taskuun. Kotona riisuin asun ja vein sen heti järjestelmällisenä ihmisenä varastoon. Kännykkä tietysti jäi asun taskuun. Jossain vaiheessa huomasin kännykän puuttumisen, eikä tietenkään tullut pieneen mieleenkään, että se olisi päätynyt asun mukana varastoon. Siinä sitten kissojen ja koirien kanssa etsittiin. Kännykkä löytyi lopulta kun naapuri mainitsi varastossa kaikuvasta puhelimen piipityksestä.

Anonyymi

 

Vuoden 2020 jää ehdottomasti muistoihin erilaisimpana vappuna koskaan, mutta tavallaan myös yhtenä hauskimpana. Ainejärjestömme vapun viettoon kuului Zoomin kautta tapahtunut juhlinta tietovisailun ja siman ryystämisen merkeissä. Tapahtuma oli ihana hengähdystauko juuri alkaneen ja stressaavan korona-ajan keskellä.

Nimimerkki Siman siemailija

 

En nyt muista vuotta, mutta vappurientojen siirtyessä kohti baaria seisoskeltiin baarijonossa joka venyi ympäri korttelia ja viereisen kerrostalon bileboksi avasi valtavan kokoisen ikkunansa ja käänsi musiikin niin kovalle että baarijonokin pääsi pitämään vapputunnelmaa yllä jonotuksen ajan. Mysteeriksi jäi keitä tuon bileboksin bilemestarit olivat, ainoa todiste tapahtuneesta on epämääräinen snäppimuisto bileboksiin välkkyvästä ikkunasta.

Nimimerkki jonobilettäjä

 

Se oli ensimmäinen vappu sen jälkeen ku saatiin yo-lakit ja ne kiils vielä valkosina. Päädyttiin kaverin kanssa satamaan, jossa oli porukkaa kokoontuneena. Jossain kohtaa törmättiin pariin kundiin, ja mä istuin yhen kanssa juttelemassa samalla ku mun kaveri hengas toisten kanssa. Yhtäkkiä mä huomaan, kuinka mun kaveri kävelee meiän eestä ilman paitaa tai kenkiä ja samaa aikaa kuulen ku joku huutaa: “Nyt se lakki on siellä järvessä!” Seuraavassa hetkessä mun kaveri on kiivenny yhteen siinä laiturissa kiinni olevaan laivaan ja yrittää kiivetä laidan yli onkimaan lakkiaan. Siin kohtaa meiän uudet tuttavat käy hakee mun kaverin sieltä ennen ku se tippuu järveen, kantaa sen mun luokse ja hetken päästä palaa tuomaan meille vettä valuvan lakin. Mulle ei oo vieläkään selvinny et miten se lakki pääty järveen, sillä mun kaverin mielestä se vaan täysin yhtäkkiä lens sinne.

Nimimerkki PNS

 

Hienoin vappumuisto on muutaman vuoden takaa, kun vietimme aurinkoista vappuaattoa Espalla. Oma skumppa oli juotu eikä juhlahumusta halunnut vielä lähteä Alkoon. Eikä edes tarvinnut, sillä skumppalasi oli taukoamatta täynnä, kiitos tuntemattomien, juhlallisesti skumppapulloja avaavien ihmisten, joiden pullosta liikeni juotavaa myös muille ihmisille. Siitä vapusta jäi käteen iloisia ja vähän hämäriäkin muistoja, mutta tärkeimpänä uudet tuttavuudet sekä ystävät.

Nimimerkki Skumppalokki

 

Tyvärr handlar detta inte om en kompis, men tycker berättelsen är helt kiva ändå 😀 Jag var ca 3-4 år gammal och firade första maj med mina föräldrar på vappentorg i Vasa. Jag hade en fin ballong, men klumpig som jag var och är så lyckades jag ju såklart släppa ballongen. Jag började tjuta och skrika som barn vanligtvis gör, men för någon orsak råkade Alexander Stubb stå bredvid oss och snäll som han var så köpte han en ny vappenballong åt mig! Wappen -03/-04 blev räddad tack vare Stubb<3

Nimimerkki Tacksamt barn

 

Olin vappuna Kaivopuistossa juhlimassa ja päädyin kavereineni juttelemaan pitkin iltaa vanhemman pariskunnan kanssa, joista toinen näytti ihan J. Karjalaiselta. Vasta myöhään yöllä minulle selvisi, ettei kyseessä ollut J. Karjalainen, vaikka olin kuinka jo yrittänyt luoda taiteellisia verkostoja ja jopa mainostaa omaa harrastelijatuotantoani.

Nimimerkki Pöhlö

 

Paistoimme ystävän kanssa ensimmäistä kertaa omia munkkeja. Olimme ostaneet oikein erillisen keittolevyn, jotta toteutetaan paistaminen pihalla. Munkkitaikinan teimme spelttijauhoista, ei kannata kokeilla. Maistuivat ihan sämpylöiltä 😀 Olimme myös varautuneet, että munkkirasvahan täytyy ottaa talteen ja ystäväni kaatoi munkkirasvan paistamisen jälkeen tyhjään maitotölkkiin. Olisi pitänyt ehkä odottaa, että rasva jäähtyy, sillä sehän tuli maitotölkistä läpi ja imeytyi nurmikollemme. Nurmikossa oli koko kesän ajan läntti, jossa ei kasvanut nurmikkoa. 😀

Nimimerkki Munkkirasvat talteen

 

Istuin katolla auringonpaisteessa 🙂 oli aivan ihanaa grillattiin samalla.

Anonyymi

 

Lapsena sain torimyyjältä dalmaatialaisen muotoisen vappupallon, mutta siinä oli reikä ja se laskeuti maan tasalle silmieni edessä heti kun pääsin kotiin.

Nimimerkki still salty

 

Tapahtui kun olin pieni; sain vappupallon (pingviinin), kotona se karkasi aukinaisesta ovesta ulos ja jäi naapurin puuhun jumiin. Sinne se jäi ja roikkui jonkun vuoden, kunnes naapurit kaato koko puun alas.

Nimimerkki vappupallo

 

Minä en ole koskaan ollut kovinkaan juhla- tai biletyyppiä. Näin ollen paras vappumuistoni on se, kun aina pienenä tilattiin koulun kautta hienot foliopallot. Joskus haettiin myös torilta pallomyyjiltä pallot! Oli pikachua, kissaa, Mikki Hiirtä aina vuoden pallovalikoimasta riippuen 🙂 Niiden kanssa sitten kuljettiin kaverin kanssa aina jomman kumman luo ja oltiin ihan mielissään. Palloja ei hävitetty vasta kun ne olivat täysin tyhjenneet (jos silloinkaan…). Lisäksi vappuna on aina ollut super kivaa munkkien leipominen. Se rinkuloiden pyörittely on niin kivaa! 😀 Ja tietysti iskän kanssa siman tekeminen 🙂 Juhlimattomalla ihmisellä vapusta jää siis tällaisia asioita mieleen. Ehkä se onkin parempi kuin joillakin ei välttämättä ole vapusta minkäänlaisia muistoja jäänyt mieleen (kenties alkoholilla on tähän vapun sumeisiin muistoihin jotain osaa joilla kuilla ? :D).

Nimimerkki Juhlimaton pallofani

 

Pidimme viime vuonna kavereiden kesken piknikin kalliolla, hevosten laiduntaessa läheisellä laitumella. Mahtavin yhdistelmä siis, hevoset ja kaverit! Hyvän ruuan lisäksi seurapelit toivat mukaan hervotonta menoa.

Nimimerkki Piknikillä

 

Äitini muisteli omia opiskelijavappujaan eläinlääkiksessä ja kertoi, että heidän prevappubileisiinsä tuli usein kaikenlaisia kuokkijoita eri tiedekunnista. Vuonna -94 eräs agronomiopiskelija oli viisaana tuonut ainoan version gradustaan mukaan kyseisiin bileisiin ja salkku, jossa se oli, katosi illan aikana juhlahumussa. Salkku on varmaan vielä tänä päivänäkin kateissa ja gradu piti aloittaa alusta, mutta olipahan ainakin pirun hyvä vappu!

Nimimerkki Aika ennen pilvipalveluja

 

Unohtumattomin vappumuistoni liittyy vuoteen 2019. Vappu ei ollut erityinen ja olin jättänyt monia aattoa edeltäviä tapahtumia väliin, koska olin jo “liian vanha”. Mutta vappuaattona jaksoi vanhatkin ja olikin viimeinen kerta kun oman vuosikurssin jengi oli koossa. Nyt olen fuksina Helsingissä ja mietin haikeana aurinkoista vappuaattoa kavereiden ympäröimänä ihmispaljoudessa puistossa.

Nimimerkki vappupäivän darra

 

Fuksivuoden vappuni oli railakas. Mantan lakituksen jälkeen kiertelin tuomiokirkon portailla verkostoituen. Tunnelma oli huumaava ja vappu tuntui leijuvan ilmassa. En muista kaikkien uusien tuttavuuksien nimeä, mutta olen kiitollinen jokaiselle, joka loi tämän unohtumattoman tunnelman ensimmäisen opiskelijavapun aikana. Vappu on taikaa!

Nimimerkki Railakas

 

Se eka opiskelijavappu ulliksella ihmiskasoissa <3

Nimimerkki beeebebee

 

Unohtumattomin vappumuistoni on ihana sää ja ystävät ympärillä! Paljon skumppaa lakit päässä.

Kansallisesti televisioitu vappupuheen pitäminen Ylen pihalla Pasilassa v. 2020. Muista vappupäivistä ei edes voi sanoa muistavansa paljoa.

Nimimerkki Alex

 

Kirjoitan tämän vappumuiston oikeasti kaverini puolesta, joka otti aikoinaan kaiken ilon irti valmistuessamme ylioppilaiksi. Kyseinen ilta alkoi rennosti nousuhumalassa pienen porukkamme kesken. Lähdimme kuitenkin jatkamaan iltaa paikalliseen yökerhoon, johon kokoontui lähes kaikki kotikaupunkimme nuoret sinä iltana. Pidimme hauskaa ja juhlimme sitä, että kolmen vuoden lukiotaival oli nyt ohi ja elämä niin sanotusti edessä. Ystäväni kuitenkin oli jossain kohti iltaa nauttinut muutaman liikaa, ja päätyi oksentamaan baarin vessaan. Siellä pitelimme hänen hiuksiaan ja joku taikoi hänelle vessapaperista “ponnarinkin”. Siinä totesimme, että nyt on aika lähteä kotiin. Matkalla ulos hän päätyi vielä oksentamaan ylioppilaslakkiinsa. Aamulla hänen herätessään lakki löytyi vielä heidän kodin viereisestä ojasta. Ilta oli ainakin unohtumaton, vaikka hän ei itse siitä paljoa muistakkaan. 🙂

Anonyymi

 

Ensimmäinen oikea opiskelijavappu, jota pääsin ihanien ystävien kanssa viettämään, oli vappu 20219. Olin tuhannen tuiterissa kolme päivää putkeen, enkä ole ikinä eläessäni ollut yhtä onnellinen, kuin olin tuolloin. Tämän jälkeen olen ikävöinyt samanaista vapputunnelmaa jo pian kaksi vuotta 🙁 Vappu 2020 vietettiin ystäväni luona, ja olin kuukautta aiemmin murtanut nilkkani, minkä vuoksi kävelin tuolloin kyynärsauvoin tuettuna. Ilta eteni siihen pisteeseen, että oloni heikkeni ja piti mennä puhumaan suureen puhelimeen, minkä jälkeen oli lähdettävä kotiin. Sanomattakin on selvää, että kyynärsauvat jäivät ystäväni tykö.

Nimimerkki Semmost se on

 

Lähdettiin ystäväni kanssa kauppatorilta pissalle Kallioon, kun ei tajuttu, että vieressä olisi ollut bajamajoja, kauppakeskusten vessoja, kuppalan vessa ja monta muuta, mistä olisi päässyt jatkamaan vapunviettoa nopeammin. Vasta Kalliossa tajuttiin, että mitä tulikaan tehtyä. Laskettiin vielä matkalla olevat vessat paluumatkalla 🙂

Nimimerkki Vessaton herttua

 

Unohtumattomin vappumuistoni on muutaman vuoden takaa kun olimme menossa picnicille hyvällä porukalla. Kaikki meistä oli kuitenkin varautunut hyvään säähän eikä järkyttävään sadekuuroon, joka iski kesken picnicimme. Vaikka me ja ruuat kastuimmekin kunnolla, niin sen ei annettu pilata vappu-fiilistä vaan vappua juhlittiin täysillä tämänkin jälkeen.

Anonyymi

 

Aamuseitsemältä alkaneiden sillisjärjestelyjen jälkeen rättiväsyneenä järjestötiloissa tiskaaminen, joka villiintyi kaikenlaiseen ilonpitoon esimerkiksi vappujumppaan, johon kuului muun muassa kärrynpyöriä, kuperkeikkoja ja spagaattiharjoituksia salin lattialla. Osa apulaisista saattoi siivouksen ja voimistelun lomassa nauttia fuksia ja civistäkin väkevämpiä kaapissa hyvin kilpailuhenkiseen tyyliin. Suurin työmaa oli saada kaikki ahkerat apulaiset lopulta keräiltyä kotimatkalle

Anonyymi

 

Jonottaessa circukseen vappuaaton bileisii meillä oli niin paljon omia juomia, että juotiin niitä kiireellä pois. Jono eteni niin “nopeasti”, että jouduttiin menemään jonon perälle monta kertaa kun ei juomat loppunu.

Nimimerkki S.

 

Unohtumaton vappumuisto liittyy seuraavan päivän vappupiknikkiin Ullanlinnanmäellä. Ystävän kanssa raahauduttiin aamulla paikalle, matkalla haettiin pizzat. Keli oli aurinkoinen ja mimosaa kului. Meillä oli opiskelijakavereiden kanssa niin mukavaa, että lähdimme viimeisinä pois ullikselta. Vain lokit ja me olimme siellä. Ullikselta suuntasimme Viikkiin kärrysaunalle saunomaan.

Nimimerkki Vappusaunoja

 

Alunperin ei pitänyt olla mitään ihmeellisiä suunnitelmia vapulle. Lähin ajelemaan ja päädyin kuin päädyinkin keskustaan. Yksi asia johti toiseen ja löysin itseni aivan tuhannen tuiterissa puistosta picniciltä ja auton sijainnista ei hajuakaan. Seuraava päivä meni autoa etsiessä ja vatsaa tyhjentäessä 🙂

Nimimerkki simppa

 

Tästä nyt on jo melkein ikuisuus ja tämä on ehkä vähän erilainen vappumuisto, mutta mieleen on jäänyt eräs ala-asteen vapputanssiesitys, jota tietysti tulivat kaikki vanhemmat katsomaan. Vaikka liikkeet olivatkin tosi simppeleitä – alakoululaisille kun oli suunniteltu – onnistui siellä eräs henkilö kuitenkin unohtamaan mihin suuntaan olikaan tarkoitus mennä. Vähänhän tämä kämmi huvitti jälkikäteen myös kyseistä henkilöä, eikä tuommoinen moka jäänyt varmaan kovikaan monelta huomaamatta…

Nimimerkki Serpentiini-ilmapallo

 

Kävin serkun kanssa ensimmäistä kertaa Helsingin SkyWheelissä. Oli muutenkin mukavaa viettää aikaa yhdessä ja näkymät maailmanpyörästä olivat hienot! 🙂

Nimimerkki maailmanpyörävappu

 

Vuonna 2018 oltiin porukalla kokoonnuttu kesätyökavereiden kanssa viettämään vappuolympialaisia. Ohjelmassa oli mm. tikanheittoa, pussihyppelyä, sokkojuoksua, ihmiskottikärrykilpailua, juomapelia ja toistemme seurasta nauttimista. Joimme vapun hengessä simaa ja söimme munkkeja sekä muuta juhlaan kuuluvaa. Juhlapaikkaa koristivat ilmapallot ja serpentiinit sekä päitämme yo-lakit. Vappu oli kaikin puolin mukava ja jäi iloisena muistona mieliimme.

Anonyymi

 

Minns att jag bitch slappade en kompis på skoj å stackarn var halvdöv resten av kvällen 😥😅

Nimimerkki Winkwink

 

Minulla ei valitettavasti ole hienoa unohtamatonta vappumuistoa. Seuraavaksi selviää miksi. Odotin ensimmäistä opiskelijavappua innolla, mutta sain tietenkin työvuoron juuri 30.4 iltapäivälle. Silloin manasin, että ensi vappuna en varmasti ole töissä. Mutta kun vapun aika oli, korona sen vei 🙁 #eikunnonopiskelijavappukokemusta

Anonyymi

 

Tämä vappuratina ei ole kovin ihmeellinen. Kaikki alkaa vapusta 2018. Lukio alkaa olla hyvinkin loppusuoralla ja valkolakin saamiseen enää heti. Hakemus yliopistoon on laitettu. Tämä on se vappu, jolloin pääsin ensimmäistä kertaa Helsinkiin ihmettelemään vapun menoa. Joka puolella on iloisia ihmisiä, valtavasti opiskelijoita haalareissaan ja ensimmäistä kertaa näen Mantan lakituksen. Iloista menoa katsellessani mietin, millaiset haalarit tulen itse saamaan ja mietin, että vihdoin ensi vuonna pääsen käyttämään ylioppilaslakkia vappuna. Ensimmäinen yliopistoaikainen vappuni tulee ja saan laittaa ylleni haalarit ja ylioppilaslakin. Keskustan juhlintoihin ei tullutkaan osallistua, sillä vappu meni tädin, sisarusten ja serkkujen kanssa. Ihan siinä kivenheiton päässä Pasilassa. Matka jäi siis hieman puolitiehen mutta eipä se kai haittaa. Kivaa oli ja ajatuksena, että seuravana vuonna sitten puistopiknikille ja ihmettelemään Mantan lakitusta haalarikansan joukkoon! No eihän se sitten mennyt niin… 2020 Vappu olikin etävappu tai koronavappu. Harmitus oli suuri, mutta loppujen lopuksi vappu tarjosi uusia kokemuksia. Mökillä oli laitettu sima tekeytymään ja 2020 vappuna sain maistaa ensimmäisen kerran ihan itse tekemääni simaa. Oli hyvää! Aikaa tuli vietettyä perheen kanssa. Tämän vapun erikoisuus lienee se, että tämä on ensimmäinen vappu ihan omassa kodissa. Saan koristella kodin vappukuntoon ja pienemmän paikkakunnan etuna jopa mennä puistoon piknikille kumppanini kanssa! Haalarit saattavat olla ihmetyksen aihe täälläpäin. Ensi vuonna sitten voikin varmasti osallistua entistä suurempaan ja iloisempaan vappuun Helsingin keskustan vilskeessä! Muistakaa läheisiänne näinä etävappuina ja juhlitaan kunnolla sitten ensi vuonna! Mukavaa vappua kaikille!

Anonyymi

 

Kaveri lensi baarista ulos oksennettuaan itsensä päälle.

Anonyymi

 

Akateemisessa perheessä kasvaneena vappua on vietetty joka vuosi ainakin jollain tavalla, ystävien ja perheen kesken. Niinpä ei ole ihme, että myös oman itsenäistymisen jälkeen se on ollut tärkeä juhla, vaikkei opinnot yliopistossa heti alkaneetkaan. Välivuotena lukion jälkeen vapun aikaan minulla ja py:llä oli molemmilla vapaata, ja päätimme lähteä vaellukselle erääseen Etelä-Suomen kansallispuistoon. Varusteet eivät silloin olleet mitään kevyintä ultralightia, mutta sehän ei intoa haitannut: onnistuneen vapun tekemiseksi mukaan oli otettava kaiken leiriytymisroinan lisäksi tottakai yo- ja teekkarilakit. Menu suunniteltiin sopivaksi myös, ja vaikka juhlajuomana ei tullut nautittua mehua kummempaa, sopivasti haastetta reissuun toi munkkien paistaminen vanhalla kunnon trangialla pimenevässä illassa, kun joku on jättänyt reikäkauhan kotiin. Myös paistoöljyn kanssa elettiin jännittäviä hetkiä, pitihän se kaikki saada vielä pulloon ja mukana kotiin. Tunnetusti ulkoilmassa kaikki maistuu paremmalta, joten se oli ehkä makoisin vappupicnic jota olen viettänyt.

Nimimerkki Pinnassa hiekkaa vai sokeria?

 

Muutama vuosi sitten päätettiin mennä porukan kanssa veneilemään vappuaattona. Keli oli kuitenkin aika huono ja yksi meistä kellahti laidan yli jonka vuoksi loppupäivä oltiin sisäoloissa, muut onneksi jäätiin kastumatta.

Nimimerkki itsamee(mario)

 

Kaikilla meillä on se kaveri, joka yhtenä vappuna rakentaa huoneeseensa majan ja toisena löytää itsensä humppaamasta hanurilla seurakuntakodista.

Nimimerkki hanuritaitelija

 

Koska viimeiset kaksi vuotta olen kuumeisesti lukenut pääsykokeisiin, en ole päässyt kunnolla juhlistamaan vappua sitten lukioaikojen. Viime vuonna seuratessani menoa samalla, kun itse pänttäsin kuumeisesti kokeeseen, lupasin itselleni että ensi vuonna olen riennoissa mukana. Legendaarisen tästä tarinasta tekee sen, että nyt haluamaani opinahjoon päästyäni voin muistella tuota hetkeä viime vappuna ja tietäen, että saavutin juuri sen mihin pyrinkin. Tänä vappuna aionkin todella ottaa kaiken ilon irti ja juhlistaa opiskelupaikkaani!

Anonyymi

 

Vartiovuorella Turussa tuli illan aikana kaaduttua kolme kertaa kuralätäkköön. Kerran naamalleen, kerran persiilleen ja kerran mahalleen. Illan päätteeksi tuli vielä pudotettua puhelin Aurajokeen.

Nimimerkki Tyhmä turkulainen

 

Joitakin vuosia sitten vietin vappua Oulussa  wesibussin kyydissä. Bussiin pakkautui 100 ihmisiä juhlimaan, musiikki soi epäterveellisen lujaa ja bussi ajeli samalla ympäri kaupunkia. Ihmiset lauloi mukana mahtavimpia ysäribiisejä ja tanssivat sekä heiluttivat bussia puolelta toiselle. Kuski lähti rientoon mukaan kiertämällä liikenneympyrän viidesti putkeen! xD sen vapun paras meno löytyi ehdottomasti wesibussista!

Nimimerkki Amor infinitus

 

Kaveri soitti kämppänsä ovikelloa ja ihmettele kovasti miksi ovea ei avattu. Nukkui sitten rappukäytävässä.

Anonyymi

 

Ylioppilas vietti vappua tuttuun tapaan baarissa, josta oli aikaisemmin alkanut ”keräilemään” kotiinsa baarin oluttuoppeja shottilaseja. Vapun humussa aamuyöllä mukaan tarttui baarin reiluhkon kokoinen, jalallinen pöytävalaisin. Valitettavasti portsari otti takin alle piilotetun lampun ulko-ovilla pois…

Nimimerkki lamppuvaras

 

Olen juhlistanut vappua useimmiten aika rauhallisesti, mutta hauskaa on aina ollut. Viime vuonna vietin vappua veneellä. Hauskin muisto vapusta on monen vuoden takaa. Olimme perheen kanssa juhlimassa vappua hyvän ystäväni perheen luona. Eräs ystävämme oli kertonut minulle ja ystävälleni (jonka luona olin), että hän aikoo mennä joihinkin bileisiin, joista ei tuntenut kovinkaan montaa henkilöä. Myöhemmin illalla huomasimme, että ystävämme pitää Instagramissa liveä ja jäimme seuraamaan sitä. Saimme kunnon naurut, kun ystävämme jonkin verran juoneena höpötteli hassuja juttuja ja teki aikamoisia paljastuksia kuvaten kaiken Instagramiin. Liveä oli katsomassa useampi ihminen meidän lisäksi. Seuraavana päivänä kaveriamme nolostutti, kun kerroimme, mitä kaikkea hän oli puhunut. Häntä myös hävetti, mitä vanhempamme olivat mieltä tästä hänen tempauksestaan. Vanhempamme tulivat siis myös kurkkimaan, mitä livessä oikein tapahtui. Tarina ei tässä kuulosta yhtä hauskalta kuin mitä se silloin oli. Muistelemme vieläkin tätä ystäviemme kanssa aina säännöllisin väliajoin ja saamme hyvät naurut, kun pohdimme, mitä kaikkea ystävämme oikein kertoi livessä.

Anonyymi

 

Unohtumatonta on viime vappuni, jolloin luin täyttä häkää, jotta pääsen tänä vuonna nauttimaan opiskelijavapusta. Toisin kävi.

Nimimerkki Menetetty vappu

 

Olin menossa viettämään vappua Kaivariin kavereideni kanssa. Siellä törmäsin porukkaan, jossa eräs ystäväni oli mukana. Kello oli tässä vaiheessa kuuden ja seitsemän paikkeilla.
Ystäväni oli kiitettävässä humalassa jo tässä vaiheessa, ja hän läikytti lonkerotölkin vahingossa koko porukan päälle. Vahvan humalansa takia hän lähtikin pian kotiin, ja legendan mukaan pissasi matkalla porttikongiin. Jäimme muiden kavereiden kanssa viettämään hauskaa vappua puistoon.

Nimimerkki porttikongi

 

Olen kasvanut ulkomailla, joten minulla ei juuri ole omakohtaisia vappumuistoja. Muistan kuitenkin osallistuneeni Mantan lakitukseen katsojana vuosia sitten. Väentungos Esplanadin puistossa oli valtava ja siellä oli mahtava tunnelma. Haaveilin tuolloin siitä, että pääsisin itse osallistumaan lakitustilaisuuteen opiskelijana. Nyt olen kuin olenkin päässyt Helsingin yliopistoon, mutta kyseiseen seremoniaan en pääse mukaan ainakaan tänä vuonna. Sitä odotellessa…

Nimimerkki Koronavuoden fuksi

 

Tämä tapahtui kerran kaverilleni. Istuimme porukalla nurmikolla ja ystävälläni oli lyhyet shortsit jalassa. Nurmikolla istuessa punkki oli onnistunut kiipeämään kaverini shortsien lahkeesta sisään. Jouduimme lähtemään lääkäriin, jossa punkki irrotettiin. Tilanne oli melko kiusallinen kaverilleni, sillä voitte arvata miltä alueelta punkki jouduttiin poistamaan! Nauroimme kaikki kippurassa tälle oudolle tilanteelle. Hieman erilainen vappu!

Nimimerkki Yllätysvierailija

 

Oltii piknikillä ja juotiin skumppaa.

Nimimerkki Mew

 

Jouduin kantamaan konttaavan, juomiseen tottuneen, kumppanini kotiin ✨kolmen✨ kaljan jälkeen.

Nimimerkki oli painava

 

Unohtumattomin vappumuistoni oli eräät lukion vappubileet. Muistan, kuinka kaikki juoksivat ulkona ilman takkeja vaikka lämpötila oli lähempänä nollaa/ tappelivat/ lauloivat Robinia täydestä sydämestään. Ihmissuhdedraamaa ei puuttunut, muutamia henkilöitä sammui takahuoneeseen, yksi kylpyhuoneen peili hajosi. Erittäin hyvä ilta siis kaikenkaikkiaan.

Nimimerkki jonneteimuista<3

 

Minuuttikalja loppuun asti wappuna 2020 ja eräs nimettömänä pysyvä ystävä purjosi parvekkeelta alas, onneksi vältyimme ohikulkijoilta. ❤️

Anonyymi

Oltiin erään kaverin kanssa melko hyvissä kuoseissa wappusitseillä 2016. Noh hän voi pahoin ja istui erään mäen reunalla. Menin tarkastamaan tilannetta. Hän nappas mua jalasta kiinni ja veti mut mukanaan mäkeä alas kohti pusikko/ryteikköä. Ihme ja kumma ei käyny mitään ja saadaan siitä hyvät naurut vielä vuosien päästä.

Anonyymi

 

Mun vapputarina osuu muutaman vuoden taakse, kun lukioaikaisen parhaan ystäväni kanssa vietettiin oikein railakasta vappua. Mentiin pitkän kaavan mukaan, ja seuraavana päivänä oli tarkoitus mennä hänen konservatiivisen perheensä kanssa vappulounaalle. Mentiinhän me, molemmat sopivassa hiprakassa. Silloin tuntui, että sen olotilan onnistui hyvin piilottamaan – jälkikäteen katsottuna emme varmaan olleet yhtä vakuuttavia.

Anonyymi