22.4.2020

Kehotamme kaikkia juhlimaan vappua kotoa käsin

UUTINEN

Nyt ei ole turvallista mennä viettämään vappua kaupungille ja puistoihin. HYY järjestää vappuviikolla opiskelijoille ja muille vapun juhlijoille kekseliästä ohjelmaa, johon voi osallistua turvallisesti kotoa käsin.

 

Tänä vuonna Ullanlinnanmäen perinteinen vapun vastaanotto toteutetaan ainoastaan suorana radiolähetyksenä ja striiminä vappupäivänä. Vapun vastaanotossa kuullaan pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien puheet (HYY, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, Taideyliopiston ylioppilaskunta, Svenska Handelshögskolan Studentkår) ja Ylioppilaskunnan Laulajien esiintyminen. Ylen Radio Suomi lähettää tilaisuuden suorana lähetyksenä radiokanavallaan 1.5. kello 9.00 alkaen. Samaan aikaan julkaistaan striimi, jota voi seurata livenä HYYn YouTube-kanavalla.

“Vappu on meille opiskelijoille vuoden tärkein juhla. Vappuun liittyy paljon arvokkaita perinteitä, jotka toteutetaan koronan vuoksi tänä vuonna uusilla ja kekseliäillä tavoilla. Vaikka parasta vapussa yleensä onkin  kavereiden kanssa piknikille kokoontuminen, vapun juhlistaminen kaupungilla ei tänä vuonna ole turvallista. Kehotamme kaikkia juhlimaan vappua mieluummin kotoa käsin”, kertoo HYYn hallituksen puheenjohtaja Claes Bergh.

 

Etäohjelmaa koko vappuviikoksi

Perinteiden turvaamisen lisäksi HYY on suunnitellut koko vappuviikon ajalle ohjelmaa, johon kuka tahansa voi osallistua etänä. Myös HYYn jäsenjärjestöjä on kannustettu omien vappuohjelmien järjestämiseen tarjoamalla käyttöön virtuaalisia alustoja sekä antamalla tukea tapahtumien ideointiin ja toteuttamiseen. Vapun tapahtumia tullaan toteuttamaan esimerkiksi HYYn Discord-palvelimen, Habbon ja videopuhelusovellusten avulla.

Vappuviikko alkaa maanantaina 27.4. vappubingon julkaisulla. Tiistaina voi jakaa parhaat vappumuistot vuosien takaa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #HYYvappu. Keskiviikkona julkaistaan erilaisia hauskoja some-haasteita. Vappuviikko huipentuu tietysti vappuaaton ja vappupäivän tapahtumiin.

Aiempina vuosina vapun on viimeistään huomannut ilmapalloista, serpentiinistä ja kaupungin täyttävistä pirteästi ja värikkäästi pukeutuneista ihmisistä. Jotta tänäkin vuonna voimme saada kaupungit vappuisiin tunnelmiin, kannustamme kaikkia tuunaamaan omat parvekkeet ja ikkunat vappuhenkisesti esimerkiksi opiskelijahaalareilla, ylioppilaslakeilla, serpentiinillä, ilmapalloilla ja kaikella muulla mahdollisella vappuun liittyvällä.

Vapun järjestelyt ovat vielä täydessä vauhdissa, ja vappuviikolla julkaistaan päivittäin uusia ja tarkentavia tietoja HYYn vappusivuilla https://hyy.fi/vappu.

HYYn lisäksi pääkaupunkiseudun muut ylioppilaskunnat järjestävät vappuna ohjelmaa. Esimerkiksi Havis Amanda lakitetaan virtuaalisesti Taideyliopiston ylioppilaskunnan sekä Helsingin kaupungin toimesta, ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta toimittaa vappuruokapusseja opiskelijoiden kotioville.

 

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Susanne Salo

Tuottaja

050 537 2831

susanne.salo@hyy.fi