19.11.2022

HYYn Sonja Naalisvaara valittiin SYL:n hallitukseen vuodelle 2023

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous valitsi 19.11. liiton hallituksen vuodelle 2023.  Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) ehdokkaan Sonja Naalisvaaran liiton hallituksen jäseneksi vuodelle 2023. 

Kestävyystieteiden maisteriopiskelija Sonja Naalisvaara (28) on valittu SYL:n hallituksen jäseneksi Hotelli Korpilammella järjestetyssä liittokokouksessa 17.11.2023. Kuluvana vuonna HYYn hallituksessa toiminut Naalisvaara on vastannut sosiaalipolitiikasta, kaupunkipolitiikasta, asumisesta, terveydestä ja kehitysyhteistyöstä.

”Olen niin mielettömän otettu tästä luottamuksesta! En malta odottaa, että pääsemme ensi vuonna tekemään vaikuttavaa ja aktiivista opiskelijoiden edunvalvontaan”, vastavalittu Naalisvaara hehkuttaa.

”Ensi vuonna keskiössä on eduskuntavaalikampanja sekä hallitusohjelmaan vaikuttaminen. Meidän opiskelijoiden jaksaminen ja toimeentulo on ollut jo aivan liian kauan koetuksella ja tarvitsemme ratkaisuja nyt. Muuten tästä aiheutuvia vaikutuksia tullaan maksamaan moninkertaisesti myöhemmin takaisin”, Naalisvaara kertoo tavoitteista ensi vuodelle.

Ensimmäisenä kokouspäivänä 18.11. liittokokouksessa valittiin myös SYL:n uusi puheenjohtaja Lotta Leinonen Oulun yliopiston ylioppilaskunnasta. Kuusihenkinen hallitus valittiin toisena kokouspäivänä 19.11.

SYL:n hallitus kokonaisuudessaan vuodelle 2023:  

Puheenjohtaja Lotta Leinonen , Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY)

Jenni Suutari, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY)

Pauliina Ryökäs, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Sonja Naalisvaara, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY)

Roosa Grönberg, LUT-yliopiston ylioppilaskunta (LTKY)

Antti Regelin, Aalto yliopiston ylioppilaskunta (AYY)

Jenny Kasongo, Vasemmisto-opiskelijat (Vasop)

Hallitukseen valittu Vasemmisto-opiskelijoiden ehdokas Jenny Kasongo on myös Helsingin yliopiston opiskelija ja toiminut HYYn hallituksessa tänä vuonna.

SYL edustaa Suomen kaikkia noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa ja valvoo opiskelijoiden etua valtakunnallisella tasolla.

Vuosittain kokoontuva liittokokous on SYL:n korkein päättävä elin. 18.-19.11.2022 liittokokous on päättänyt henkilövalintojen lisäksi muun muassa tulevan vuoden SYL:n talousarviosta, toimintasuunnitelmasta, sääntöjen muutoksista, jäsenaloitteesta ja liittokokouskannanotosta.

Lisätietoja

Sonja Naalisvaara

050 543 9615

sonja.naalisvaara@hyy.fi