20.11.2023

HYYn Irja Vaateri valittiin SYLin hallitukseen vuodelle 2024

Uutinen

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous valitsi 18.11. liiton hallituksen vuodelle 2024. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) ehdokkas Irja Vaateri valittiin liiton hallituksen jäseneksi vuodelle 2024. 

Kasvatustieteen opiskelija Irja Vaateri (26) on valittu SYLin hallituksen jäseneksi Tampereella järjestetyssä liittokokouksessa 17.-18.11.2023. Kuluvana vuonna HYYn hallituksessa toiminut Vaateri on vastannut sosiaalipolitiikasta, kaupunkipolitiikasta, asumisesta, terveydestä ja liikunnasta.

”Huikea fiilis! Aivan käsittämätöntä ajatella, että joka viides liittokokousdelegaatti laittoi minut listansa ensimmäiseksi – se vetää todella nöyräksi. Oon kiitollinen kaikesta saamastani tuesta kampanjan aikana. Ei tätä olisi yksin tehty! Nyt toivon pääseväni hengittämään ja tuijottamaan seinää pariksi päiväksi. Sen jälkeen työ vasta alkaa!”, vastavalittu Vaateri hehkuttaa.

”SYLillä on tärkeitä vaikuttamisen paikkoja myös ensi vuonna. Opiskelijoiden äänen täytyy kuulua niissä pöydissä, joissa opiskelijoiden asioista päätetään: esimerkiksi opiskelijoiden sosiaaliturvan kokonaisuudistus on merkittävä vaikuttamisen paikka”, Vaateri kertoo tavoitteista ensi vuodelle.

Ensimmäisenä kokouspäivänä 17.11. liittokokouksessa valittiin myös SYLin uusi puheenjohtaja Akseli Tiitta Turun yliopiston ylioppilaskunnasta. Kuusihenkinen hallitus valittiin toisena kokouspäivänä 18.11.

SYLin hallitus kokonaisuudessaan vuodelle 2024:  

Puheenjohtaja Akseli Tiitta (TYY)

Irja Vaateri (HYY)

Jesse Häyhä (LYY)

Aino Halinen (TREY)

Jaakko Sirén (Kokoomusopiskelijat)

Totti Korpua (AYY)

Eugenie Touma van der Meulen (TaiYo)

 

Hallitukseen valittu Taideyliopiston ylioppilaskunnan ehdokas Eugenie Touma van der Meulen  on myös Helsingin yliopiston opiskelija ja toiminut HYYn hallituksessa tänä vuonna.

SYL edustaa Suomen kaikkia noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa ja valvoo opiskelijoiden etua valtakunnallisella tasolla.

Vuosittain kokoontuva liittokokous on SYL:n korkein päättävä elin. 17.-18.11.2023 liittokokous on päättänyt henkilövalintojen lisäksi muun muassa tulevan vuoden SYL:n talousarviosta, toimintasuunnitelmasta ja liittokokouskannanotosta.

Lisätietoja

Irja Vaateri
050 543 9615
irja.vaateri@hyy.fi