21.9.2021

HYY on valinnut ehdokkaansa SYL:n hallitukseen ja hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2022

UUTINEN

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) on 21.9. valinnut ehdokkaansa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen 2022. HYY esittää hallituksen puheenjohtajaksi valtiotieteiden ylioppilas Akseli Rouvaria ja hallituksen jäseniksi valtiotieteiden ylioppilas Oskari Heinosta ja kasvatustieteiden ylioppilas Sophie Nyyssöstä.

HYYn puheenjohtajaehdokas Akseli Rouvari

Politiikan ja viestinnän opiskelija Akseli Rouvari (24) on toiminut kuluneen vuoden ajan SYL:n hallituksessa vaikuttamisen sektoreilla. Kokemusta ja näkemystä opiskelijavaikuttamiseen Rouvari on kerännyt myös vuonna 2020 HYYn hallituksesta ja opiskelujensa aikana niin ainejärjestöhommista, projektitöistä kuin spekseistäkin. Johtajakokemuksekseen Rouvari mainitsee muun muassa SYL:n vaikuttamisen sektoreiden johtamisen ja Suomen yhteiskunta-alan ylioppilaiden varapuheenjohtajuuden.

”Viimeinen vuosi on iskenyt opiskelijoihin lujaa, me kaikki olemme varmasti nähneet sen omissa yhteisöissämme ja ystäväpiireissämme. Mielenterveyskriisiin on löydettävä ratkaisut. Myös opiskelijoiden toimeentulo ja yliopistojen rahoitus on päästetty aivan retuperälle ja ne on saatava kasvun uralle”, Rouvari kertoo tavoitteistaan.

Rouvarin tahtona on, että SYL on vahva vaikuttaja kestävyyskriisien vastaisessa taistelussa ja äänekäs oikeudenmukaisen sukupolvipolitiikan puolestapuhuja. Johtajana hän kuvailee olevansa empaattinen ihmisjohtaja, joka haluaa luoda inspiroivaa ja tavoitteellista ilmapiiriä, jossa jokaisella on mahdollisuus onnistua.

”SYL ja ylioppilasliike tarvitsevat nyt johtoonsa periksiantamattomuutta, luovuutta ja väkevää substanssiosaamista, jotta me löydämme reitin ulos tästä tilanteesta, jossa politiikan juhlapuheiden ja päättäjien tekojen välillä on silmitön ristiriita. SYL:n liittokokouksessa tehtävillä päätöksillä on merkitys. Ylioppilasliikkeestä on muodostunut minulle vuosien varrella tärkeä ja on kunnia-asia edustaa HYYtä ehdokkaana SYL:n puheenjohtajaksi”, Rouvari summaa ehdokkuuttaan.

HYYn ehdokas hallituksen jäseneksi Oskari Heinonen

Politiikan ja viestinnän opiskelija Oskari Heinonen (22) on toiminut kuluneen vuoden aikana HYYn hallituksessa tapahtumien ja viestinnän parissa sekä poliittisen opiskelijayhdistyksen hallituksen puheenjohtajana. Heinosen mukaan vuosi on opettanut muun muassa opiskelijaliikkeen moniäänisyydessä toimimisesta, yhteisöllisyyden merkityksestä ja uuden innovoimisesta. Haastavan koronavuoden aikana hän on oppinut poliittisen vaikuttamisen työstä ja poliittisen vaikuttavuuden kehittämisestä.

”Koen, että SYL:lla on merkittävä mahdollisuus luoda uutta normaalia, huomioimalla opiskelijoiden moninaiset ja muuttuneet tarpeet opiskeluun. Tämän lisäksi haluan olla kehittämässä SYL:n vaikuttamistyön suunnitelmallisuutta ja kokonaisvaltaisuutta, siten ettei yksikään loistava opiskelijoiden etua tukeva vaikuttamiskärki kaadu viestinnän haasteisiin”, Heinonen kuvaa.

Heinonen pitää tärkeänä, että SYL kykenee löytämään uudet vaikuttamisen mahdollisuudet kysymyksiin, jotka ovat olleet pinnalla jo ennen pandemiaa, kuten joustavat opintomahdollisuudet ja opiskelijoiden mielenterveyskriisi. Hän toivoo pääsevänsä SYL:n hallituksessa edistämään moniäänisen opiskelijaliikkeen kykyä löytää mahdollisuuksia myös kompromisseista.

”Olen todella innoissani ja ilahtunut tästä mahdollisuudesta päästä jakamaan ajatuksia ja oppimaan uutta. Opiskelijat ansaitsevat laadukasta edunvalvontaa, joka näkyy ja kuuluu läpi Suomen – sitä uskon kykeneväni tuomaan. Odotan innolla kaikkia syksyn kohtaamisia!” Heinonen toteaa.

HYYn ehdokas hallituksen jäseneksi Sophie Nyyssönen

Yleisen ja aikuiskasvatustieteen opiskelija Sophie Nyyssönen (28) on toiminut kuluneen vuoden aikana HYYn hallituksessa muun muassa kaupunkivaikuttamisen ja asumisen parissa sekä World Student Capital -verkoston puheenjohtajana. Nyyssönen on toiminut opiskeluaikanaan esimerkiksi Hoasin yhteistyöelimen varapuheenjohtajana ja edustajistoryhmänsä puheenjohtajana.

”Olen syventynyt opiskelijoiden sosiaalipoliittiseen edunvalvontaan. Toimeentulo, asuminen, terveys ja yhdenvertaisuus ovat tärkeitä vaikuttamisen paikkoja. Aluevaalit 2022 ovat merkittävä aika keskustella opiskelijoiden mielenterveydestä ja puolueiden vuoden 2023 eduskuntavaaliohjelmiin vaikuttaminen on tärkeää. Esimerkiksi opintotuen tulorajojen nostaminen on hienoa niille opiskelijoille, jotka ovat saaneet työpaikan ja kykenevät tasapainottelemaan opintojen ja työn välissä, mutta se ei missään nimessä ratkaise opiskelijoiden toimeentuloa koskevia ongelmia. Opiskelijat ovat ainoa sosiaaliryhmä, jolle sosiaaliturva on osittain velkaa”, Nyyssönen toteaa.

Nyyssönen pitää SYL:n roolia yliopisto-opiskelijoiden edustajana päättämisen areenoilla, politiikassa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa erittäin tärkeänä. Hänen mukaansa opiskelijaliikkeen saavutukset opintotuesta, opiskelija-asumisesta, opiskelija-alennuksista ja terveydenhoidosta vaativat jatkuvaa kehittämistä ja resursseja. Hän haluaakin olla varmistamassa, ettei opiskelijoilta leikata taistotta, ja että neuvottelemalla saadaan edellytyksiä ja tukea parempaan elämään.

”Olen rakastunut edunvalvontaan! Olen aikaansaava ja uskalias ihminen. Minulla on hyvät yhteistyötaidot ja uuden tiedon soveltamiseen ja konkretiaan viemiseen vaadittavaa intoa. On suuri kunnia olla HYYn mandaatilla ehdolla SYL:n hallitukseen. Mikäli minut valitaan, aion olla erityisen aktiivinen kannanottaja ja edunvalvoja kaikkien Suomen yliopisto-opiskelijoiden puolesta”, Nyyssönen kertoo.

 

HYYn ehdokkaat SYL:n hallitukseen ja puheenjohtajaksi valittiin edustajiston kokouksessa 21.9.2021. SYL:n hallituksen jäsenet ja puheenjohtaja valitaan liittokokouksessa 19.-20.11.2021. SYL edustaa kaikkia Suomen ylioppilaskuntia ja valvoo opiskelijoiden etua valtakunnallisella tasolla ottamalla kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Lisätietoja:

Akseli Rouvari
akseli.rouvari@helsinki.fi

Oskari Heinonen
oskari.heinonen@hyy.fi

Sophie Nyyssönen
sophie.nyyssonen@hyy.fi