16.11.2023

HYY hakee asiantuntijajäseniä Ylvan hallitukseen

UUTINEN

Ylva on opiskelijoiden omistama vastuullinen ja vakavarainen monialakonserni, jonka päätoimialat ovat kiinteistö- ja finanssisijoitukset sekä majoitus- ja ravintolatoiminta. Lähiaikoina toimintaamme määrittää tasapainottelu nousseiden kustannusten keskellä. Pidemmällä aikavälillä pyrkimyksenä on nostaa konsernin tulos tasolle, joka mahdollistaa voitonjaon, joka riittää ylioppilaskunnan muuttamiseen jäsenmaksuttomaksi. Olemme yritysvastuun ja eettisyyden edelläkävijöitä koko Suomessa. Vuonna 2022 Ylvan liikevaihto oli 24,9 milj.€ ja henkilöstöä vuoden lopussa oli 129.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) hakee kahta asiantuntijajäsentä Ylvan hallitukseen. Jäseniltä toivotaan erityisesti joko oikeudellista tai rahoitusalan osaamista. Oikeudellisen osaamiseen osalta arvostamme erityisesti kokemusta kiinteistöjuridiikasta ja julkisoikeudellisten yhteisöjen, järjestöjen tai säätiöiden toimintaa koskevasta juridiikasta.

Ylvan hallitus koostuu puheenjohtajan lisäksi viidestä opiskelija- ja neljästä asiantuntijajäsenestä. Ylvan hallituksen asiantuntijajäseneksi hakevalla tulee olla liiketoimintaosaamista ja näkemystä liiketoiminnan kehittämisestä. Hakijalta odotetaan kokemusta hallitustyöskentelystä. Ylvan tavoitteiden saavuttamiseksi hakijalla tulee myös olla näkemystä yritysvastuusta ja Ylvan roolista kaupungissa. Ylvan omistajana toimivat opiskelijat, minkä vuoksi hallituksen jäseniltä vaaditaan kykyä yhteistyöhön omistajan kanssa sekä ymmärrystä ylioppilaskunnan toimintaan.

Ylvan hallitus toimii ylioppilaskunnan kiinteistötalouden hallituksena sekä Ylva Palvelut Oy:n hallituksena. Hallitus valmistelee ylioppilaskunnan omistamien kiinteistöjen tavoitebudjetit sekä HYYn edustajiston päätettävät tilinpäätökset ja kiinteistöasiat, valvoo kiinteistöjen talouden toimeenpanoa ja hyväksyy kiinteistöjä koskevat investoinnit toimivaltansa puitteissa. Ylvan hallitus myös ohjaa ja valvoo ylioppilaskunnan sijoitustoimintaa. Ylvan hallintokielenä on suomi ja hakijoiden oletetaan pystyvän työskentelemään suomeksi. Ylvasta saa lisätietoa Ylvan nettisivuilta.

Toimikausi Ylvan hallituksen jäsenen tehtävissä on 4/2024 – 3/2025. HYYn hallitus valitsee Ylvan hallituksen jäsenet. Valintamme tukena toimii Chief Executive Search, joka vastaanottaa tehtävästä kiinnostuneiden hakemukset. Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi viimeistään 26.11.2023 mennessä oheisen linkin kautta: https://recruitcrm.io/apply/16996189364990014072Air. Prosessiin sisältyy Chiefin toteuttamat esihaastattelut ja soveltuvuusarvioinnit sekä haastattelu Ylvan hallintoneuvoston ja hallituksen jäsenten kanssa.